DNA Oyj

DNA:n myydyimmät puhelimet ja älykellot heinäkuussa 2023

Jaa
Heinäkuussa DNA:n laitemyynti on ollut vilkasta, kun kesälomakausi ja useat odotetut uutuusmallit ovat aktivoineet ihmisiä päivittämään laitteitaan. Sekä myydyimpien puhelinten että älykellojen listan edeltävien kuukausien kärkipaikkaa pitänyt Apple jäi heinäkuussa molemmissa kategorioissa toiseksi – heinäkuussa myydyimmän puhelimien kärkipaikan nappasi itselleen OnePlus, kun älykellojen osalta kärkipaikalle nousi Samsung.

Heinäkuu on perinteisesti vilkasta sesonkia puhelinten myynnissä eikä vuosi 2023 ole tässä poikkeus. Myydyimmäksi puhelinmalliksi nousi OnePlussan edullinen Nord CE 2 Lite 5G -malli, kun edelliset kuukaudet kärkisijaa hallinnut Applen iPhone 13 5G -malli tippui vain niukasti toiselle sijalle. DNA:n kolmanneksi myydyin puhelin oli Samsungin Galaxy A54 5G.

Tuttujen puhelinmallien lisäksi kysyntää ovat heinäkuussa vauhdittaneet DNA:n valikoimaan saapuneet useat odotetut uutuusmallit. DNA on aloittanut nettikaupassaan Googlen Pixel-puhelinten jälleenmyynnin ensimmäisenä operaattorina Suomessa. Samalla myös uuden Nothing-tuotemerkin kiinnostusta herättäneen Phone (2) 5G -mallin myynti on käynnistynyt vilkkaasti ja visuaalisesti näyttävä laite on nähtävissä ja kokeiltavissa kaikissa DNA Kauppa -myymälöissä. Lisäksi heinäkuun lopussa ennakkomyyntiin tulleiden Samsungin taittuvien Galaxy Z Flip5- ja Z Fold5 -mallien sekä uusien älykellojen ja tablettien saapuminen on herättänyt kiinnostusta, ja mallien varsinainen myynninaloitus onkin 11.8.2023.

”Kesälomakausi on usein aikaa, kun omia laitteita innostutaan päivittämään uudempiin malleihin. Heinäkuussa puhelinten kysyntää ovat vilkastuttaneet useiden uutuusmallien lanseeraukset ja hyvät tarjouskampanjat. Puhelinten lisäksi kesälomakausi on vauhdittanut ihmisiä päivittämään myös älykellojaan monipuolisempiin malleihin, joilla omaa hyvinvointia pystyy seuraamaan aktiivisuutta ja palautumista mittaavien toimintojen avulla”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Älykelloissa tutut huippumallit ja kellopuhelimet kysyttyjä


DNA:n heinäkuun myydyin älykello on Samsungin viime vuoden Galaxy Watch5 -malli, tämän vuoden Galaxy Watch6 -mallien saapuessa heinäkuussa DNA:n ennakkomyyntiin. Pitkään käynnissä ollut siirtymä äly- ja aktiivisuusrannekkeista monipuolisempiin hyvinvointi- ja urheilunseurantaominaisuuksia tarjoaviin älykelloihin näkyy selvästi myös heinäkuun myynneissä – myydyimpien rannelaitteiden listalle ei nouse heinäkuussa yhtäkään aktiivisuusranneketta.

Älykellojen osalta heinäkuussa kysyttyjä olivat Applen ja Samsungin tavanomaisten suosikkimallien lisäksi myös erityisesti lasten kellopuhelimet, kuten suositun Xplora-valmistajan mallit. Pääasiallisesti koulutiensä aloittaville tai sinne palaaville alakoululaisille suunnatut kellopuhelimet tarjoavat hyvin turvaa esimerkiksi koulumatkoille.

”Vuosittain teettämämme Koululaistutkimukset ovat osoittaneet, että usein ensipuhelin hankitaan lapselle ennen koulujen alkua. Kesä onkin hyvää aikaa aloittaa puhelimenkäytön harjoittelu yhdessä niin, että koulujen alkaessa sen käyttö olisi jo sujuvampaa. Harjoittelun voi mainiosti aloittaa myös kellopuhelimella, jolla voi turvallisesti soittaa puheluita ja lähettää viestejä ilman pääsyä nettiin tai lapselle sopimattomaan sisältöön”, Aavikko toteaa.

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet ja älykellot -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin. Aiempien kuukausien myyntitilastot löytyvät täältä. Koko vuoden myydyimpien laitteiden listojen osalta tulee huomioida, että mallit ovat olleet myynnissä keskenään eripituisia aikoja. Listaa ei ole painotettu myynnissäoloajan mukaan.

DNA:n heinäkuun myydyimmät puhelimet

 1. (2.) OnePlus Nord CE 2 Lite 5G
 2. (1.) Apple iPhone 13 5G
 3. (3.) Samsung Galaxy A54 5G
 4. (5.) Apple iPhone 14 5G
 5. (11.) Samsung Galaxy A34 5G
 6. (-) Xiaomi Redmi 12C*
 7. (6.) Apple iPhone 14 Pro 5G
 8. (7.) Samsung Galaxy A23 5G
 9. (4.) Apple iPhone 14 Pro Max 5G
 10. (9.) Samsung Galaxy A14*
 11. (10.) Samsung Galaxy A14 5G
 12. (12.) Samsung Galaxy S22 5G
 13. (-) OnePlus 11 5G
 14. (-) Honor 90 Lite 5G
 15. (-) OnePlus Nord 3 5G

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.

*) 4G-puhelin. Muut listalla olevat puhelimet ovat 5G-puhelimia.

DNA:n heinäkuun myydyimmät älykellot ja aktiivisuusrannekkeet

 1. (8.) Samsung Galaxy Watch5
 2. (7.) Xplora XGO3
 3. (10.) Xplora X6 Play
 4. (2.) Apple Watch SE GPS
 5. (12.) Spacetalk Adventurer
 6. (5.) Apple Watch SE GPS+Cellular
 7. (6.) Samsung Galaxy Watch5 4G
 8. (4.) Apple Watch Ultra GPS+Cellular
 9. (1.) Apple Watch Series 8 GPS
 10. (-) Huawei Watch GT 3 SE
 11. (-) Huawei Band 8
 12. (3.) Apple Watch 8 GPS+Cellular
 13. (13.) Suunto 5 Peak
 14. (-) Garmin Vivomove 3S
 15. (11.) Huawei Watch GT 3

Edellisen kuukauden sijoitus sulkeissa.

Lisätietoja medialle:

Toimitusjohtaja Sami Aavikko, DNA Kauppa Oy, puh. 044 044 3069, sami.aavikko@dna.fi
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi
DNA Corporate Communications, tel.+358 44 044 8000, communications@dna.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Tehtävämme yhteiskunnassa on yhdistää tärkeimmät. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat jo vuosien ajan olleet mobiilidatan käyttömäärissä maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2022 liikevaihtomme oli 997 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1 700 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu noin 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2022 oli 997 miljoonaa euroa. DNA:lla on 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

Nearly 40 per cent of Finns feel that digital services have a negative effect on concentration – Disconnect Day on 1 October invites people to put their devices away22.9.2023 10:30:00 EEST | Press release

According to DNA’s annual Digital Life survey, nearly 40 per cent of Finns feel that constant use of digital services negatively affects their ability to concentrate. People want to restrict their use of smart devices, but many find it difficult. The upsides and downsides of digitality are highlighted especially in younger age groups. People under 35 in particular find it challenging to disconnect from their phone. Even so, parents estimate that as many as 36 per cent of young people aged 13 to 16 have wanted to limit the time they spend on their phones. The second annual Disconnect Day on 1 October 2023 challenges everyone to put their smart devices away.

Lähes 40 prosenttia suomalaisista kokee digipalvelujen haittaavan keskittymistä – Älyvapaapäivänä 1.10. laitteet laitetaan sivuun22.9.2023 10:30:00 EEST | Tiedote

DNA:n vuosittaisen Digitaalinen elämä -tutkimuksen mukaan lähes 40 prosenttia suomalaisista kokee jatkuvan digipalvelujen käytön haittaavan keskittymiskykyään. Älylaitteiden käyttöä tahdotaan rajoittaa omatoimisesti, mutta moni pitää sitä vaikeana. Digitaalisuuden positiiviset ja negatiiviset puolet korostuvat varsinkin nuoremmissa ikäryhmissä. Etenkin alle 35-vuotiaat pitävät puhelimelta irrottautumista haastavana. Silti vanhempien arvion mukaan jopa 36 prosenttia 13–16-vuotiaista nuorista on halunnut itse rajoittaa puhelimen parissa viettämäänsä aikaa. Toisen kerran 1.10.2023 vietettävä Älyvapaapäivä haastaa jokaisen laittamaan älylaitteet sivuun.

DNA customers have the highest mobile data usage in Europe, new report reveals – video content being an especially significant contributor21.9.2023 09:45:00 EEST | Press release

DNA customers had the highest average mobile data usage per subscription in Europe during the first six months of 2023 and were among the top users of mobile data worldwide, according to research company Tefficient’s new report**. DNA’s expert says that the growing popularity of video content has played an especially important role in raising data usage. Despite this rise, energy consumption has remained reasonable thanks to the added energy efficiency of the 5G network.

DNA:n asiakkaat käyttävät eniten mobiilidataa Euroopassa, kertoo tuore raportti – datamääriä kasvattaa etenkin liikkuva kuva21.9.2023 09:45:00 EEST | Tiedote

DNA:n asiakkaat käyttivät alkuvuonna eniten liittymäkohtaista mobiilidataa Euroopassa ja olivat myös koko maailman kärkijoukoissa, kertoo tutkimusyhtiö Tefficientin tuore raportti**. DNA:n asiantuntija sanoo etenkin liikkuvan kuvan yleistymisen kasvattavan datamääriä. Datamäärien lisääntyessä energiankulutus pysyy kuitenkin kohtuullisena, sillä 5G-verkon myötä energiatehokkuus paranee.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme