Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Tuire Malmstedt työstää dekkareissaan lapsiin liittyviä huoliaan

Jaa

Tuire Malmstedt on palkittu dekkaristi, joka on pääammatiltaan opettaja. Siksi hän työstää lasten hyvinvointiin liittyviä pelkojaan kirjoittamalla. Uusin teos Lyijysydän ilmestyi juuri, ja se on jo äänikirjalistojen kärjessä.

Tuire Malmstedtin dekkarien tunnusmerkki on, että niissä käsitellään paljon lapsiin ja nuoriin liittyviä rikoksia. Toinen tyylillinen erikoisuus on yhdistää erilaisia tapahtumapaikkoja ja aikatasoja niin, että lukija huomaa vasta lopussa, miten asiat liittyvät toisiinsa. Niin myös uutuusteoksessa Lyijysydän.

Lyijysydän purkaa ylisukupolvisia traumoja. Jyväskylän Vanhan pappilan lattian alta löytyy luuranko. Vainaja on nuori nainen, jonka kuolinajankohta sijoittuu 60-luvun loppupuolelle. Rikostutkijat Matilda Metso ja Elmo Vauramo löytävät vanhoista tutkinta-arkistoista neljä nuorta naista, jotka sopivat uhrin profiiliin. Heistä yksi on kadonnut Pyhä-Häkin kansallispuistoon vuonna 1968, ja kolme muuta ovat hukkuneet veneonnettomuudessa samana vuonna. Onko Vanhan pappilan ruumis joku heistä?

Vuonna 1943 Amélie Bonnet pidätetään ja viedään Ravensbrückin keskitysleirille. Siellä hän ystävystyy erään naisen ja tämän tyttären kanssa. Ennen kuolemaansa ystävä pyytää Amélielta erikoista palvelusta: ”Tapathan lapseni ennen kuin he ehtivät?” Amélie päättää tehdä juuri päinvastoin – hän aikoo tehdä kaikkensa, että lapsi selviäisi leiriltä hengissä. Miten Amélie, pappilan luuranko ja 60-luvulla kadonneet tytöt liittyvät toisiinsa?

Tuire Malmstedt on vuonna 1974 syntynyt opettaja ja kirjailija. Hän asuu Pieksämäellä. Aula & Co on julkaissut häneltä kolme dekkaria: Lasitarhan, Lumihaudan ja Lyijysydämen. Niissä kaikissa käsitellään nuoriin ihmisiin liittyviä rikoksia. Malmstedt on palkittu Dekkariseuran parhaan esikoisdekkaristin palkinnolla (Pimeä jää). Tänä vuonna hän oli ehdolla Storytel Awardsin saajaksi kirjallaan Lumihauta

Tuire Malmstedtin haastattelu Avussa
Tuire Malmstedtin haastattelu Newspoolissa 
Tuire Malmstedt Aulan ystäväkirjassa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Aula & Co on kasvava keskisuuri kirjankustantamo. Nuoren kustantamon hittikirjoja ovat muun muassa Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija, maailman tunnetuimman tähtitieteilijän Neil DeGrasse Tysonin Tähtitiedettä kiireisille, Ison-Britannian tunnetuimman nykykirjailijan Matt Haigin teokset sekä kulttimaineeseen noussut Lucia Berlinin Siivoojan käsikirja. Sami Tissarin romaani Krysa oli Finlandia-ehdokas 2022.

Aula & Co:n omistaa nykyään Storytel Books mutta on itsenäinen yhtiö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Palkittu dekkaristi Tove Alsterdal sijoittaa dekkarinsa "Ruotsin vuonoille" Ådaleniin13.9.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Lasiavain-palkittu kirjailija Tove Alsterdal on Ruotsin suosituimpia dekkaristeja. Alsterdalin uuden dekkarisarjan suurin tenho on siinä, että hän sijoittaa kirjojensa tapahtumat "Ruotsin takamaille" Ådaleniin, joka sijaitsee Vaasaa vastapäätä ja on tunnettu paitsi suoraan merestä nousevista vuorista myös synkeistä lähihistorian tapahtumista. Uusin teos Syväsatama perustuu tällaiseen tapahtumaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme