Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki lisää puita ja kasvillisuutta viidelle kadulle kantakaupungissa

Jaa
Uusia istutusalueita tulee viidelle kadulle. Puiden ja muun kasvillisuuden lisääminen kaduille on keino sopeutua ilmastonmuutoksen seurauksiin ja luoda viihtyisämpää katutilaa. Katupuiden ja vehreyden lisäämisestä on myös tullut toiveita kaupunkilaisilta.
Kadut, joille istutusalueet tehdään. Suluissa poistuvien pysäköintipaikkojen määrä.
Kadut, joille istutusalueet tehdään. Suluissa poistuvien pysäköintipaikkojen määrä.

Uudet istutusalueet tehdään viidelle kadulle kantakaupungissa:

  • Eerikinkadulle
  • Alppikadulle
  • Kinaporinkadulle
  • Päijänteentielle
  • Kuortaneenkadulle

Kohteisiin istutetaan niiden olosuhteista riippuen katupuita, puumaisia pensaita ja perennakasveja. Uusien istutusalueiden kohdalta poistuu pysäköintipaikkoja yhteensä 17 kappaletta.

Mukaan on valittu alueita, joilla katuvihreän määrä on verrattain vähäistä. Myös maiseman ja kunnallistekniikan sopivuus on vaikuttanut kohteiden valintaan.

Osassa kohteista parannetaan samassa yhteydessä liikenneturvallisuutta suojateitä lyhentämällä. Lisäksi läheisten katupuiden vaurioituneita runkosuojia uusitaan ja asfaltteja sekä tasauksia kunnostetaan.

Tavoitteena on kokeilla erilaisten kasvilajien sopivuutta katuympäristössä. Samalla tutkitaan myös istutusten vaikutusta hulevesien hallintaan.

Helsingin kaupungin tavoitteena on kaupunkistrategian mukaisesti lisätä katuvihreän määrää. Nyt tehtävät muutokset ovat osa laajempaa tavoitetta.

”Vastaavantyyppisiä ratkaisuja katuvihreän lisäämiseksi on tehty muun muassa Pariisissa ja Tukholmassa. Nyt tehtävillä kokeiluilla kerätään kokemusta ratkaisujen soveltuvuudesta Helsinkiin”, kertoo projektipäällikkö Heikki Takainen Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.

Muutostyöt alkavat Kinaporinkadulta kaivutöillä 7. elokuuta alkavalla viikolla. Tavoitteena on, että työt saadaan valmiiksi syys-lokakuussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Kiuru
Yksikön päällikkö
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristön toimiala, liikenne- ja katusuunnittelu
Puh. 040 8665236
tiina.m.kiuru@hel.fi


Heikki Takainen (tavoitettavissa 14.8. alkaen)
projektipäällikkö
Kaupunkiympäristön toimiala
09 310 38448
heikki.takainen@hel.fi

Kuvat

Kadut, joille istutusalueet tehdään. Suluissa poistuvien pysäköintipaikkojen määrä.
Kadut, joille istutusalueet tehdään. Suluissa poistuvien pysäköintipaikkojen määrä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kronbroarna vann tävlingen Årets gatuarbete3.10.2023 13:15:03 EEST | Tiedote

Kronbroarna-alliansens delprojekt i Hagnäs belönades som årets gatuarbete i Helsingfors. Projektet Från Fiskehamnen till Böle mellan Gamla vintervägen och Gäddviksgatan samt gatuarbetena på Mannerheimvägen belönades med hedersomnämnanden. Tävlingen ordnas av Helsingfors stad och dess syfte är att hitta byggarbetsplatser där bland annat de tillfälliga rutterna, kommunikationen och tillgängligheten har skötts på ett exemplariskt sätt med tanke på alla som rör sig på gatan.

Kruunusillat voittoon Vuoden katutyömaa -kilpailussa3.10.2023 13:14:24 EEST | Tiedote

Kruunusillat-allianssin Hakaniemen osaprojekti palkittiin Helsingin vuoden katutyömaana. Kunniamaininnat saivat Kalasatamasta Pasilaan -hanke välillä Vanha Talvitie ja Haukilahdenkatu sekä Mannerheimintien katutyöt. Helsingin kaupungin järjestämässä kilpailussa etsitään työmaata, jossa muun muassa väliaikaiset kulkureitit, viestintä ja esteettömyys on hoidettu kadun käyttäjien näkökulmasta esimerkillisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme