Izmir ja Bodrum on lisätty arvostettuun ja kansainvälisesti tunnettuun Michelin-oppaaseen

Jaa
Izmir ja Bodrum ovat Istanbulin ohella kaksi uutta Turkin aluetta, jotka on lisätty Turkin Michelin-oppaaseen. Tämä laajentuminen kahdelle ikoniselle alueelle vahvistaa Turkin asemaa rikkaana kulinaristisena kohteena. Izmirin ja Bodrumin ensimmäiset Michelin-oppaan ravintolavalinnat julkistetaan yhdessä Istanbulin kanssa 9. marraskuuta 2023 Istanbulissa järjestettävässä tapahtumassa.

Turkin Egeanmeren ja Välimeren kulinaarisiin perinteisiin vahvasti ammentava Izmir ja sen ympäristö tarjoavat Egeanmeren makuja, tuoretta kalaa ja runsaita mezejä. Izmir loistaa monipuolisella ruokatarjonnalla, ja usein paikallisten nuorten kokkien johtamat ravintolat arvostavat Turkin kulinaristista perintöä nykyaikaisella tavalla.

Yksi Turkin tunnetuimmista matkailukohteista, Bodrum, on loistava sekoitus aitoja ja merellisiä makuja tarjoavia turkkilaisia ravintoloita sekä kansainvälisiä ruokapaikkoja, joista aasialaiset ja italialaiset ovat suosituimpia. Bodrumissa luksuslomakohteet keskittyvät luoviin fine dining -elämyksiin.

Izmir ja Bodrum esittelevät Turkin ruokakulttuurin rikkautta

"Viime vuonna Istanbuliin tehdyn ensimmäisen pysähdyksen jälkeen tarkastajamme lisäävät ilahtuneena Izmirin ja Bodrumin Michelin-oppaaseen. Kaupungit eivät ole vain kulttuuri- ja matkailukokemuksia varten, vaan ne tarjoavat myös kulinaarisia elämyksiä, jotka ansaitsevat tulla löydetyiksi. Izmirin ravintolat ylistävät paikallista kulttuuria ja osoittavat monien nuorten kokkien korkeatasoiset gastronomiset taidot. Bodrum puolestaan loistaa monipuolisuudella, ja monet sen perinteisistä ja helposti lähestyttävistä ravintoloista sijaitsevat kaupungin keskustassa, kun taas innovatiiviset konseptit löytyvät ylellisistä lomakohteista. Lisäämällä nämä kaksi uutta aluetta Michelin-oppaaseen, toivomme vilpittömästi kertovamme maailmalle, että Turkki on gastronominen kohde, jota ei kannata jättää väliin”, sanoo Gwendal Poullennec, Michelin-oppaiden kansainvälinen johtaja.

"Olemme iloisia siitä, että Istanbulin lisäksi myös Izmir ja Bodrum nostetaan esiin gastronomiakaupunkeina. Nämä lisäykset osoittavat turkkilaisen kulinaarisen kulttuurin kasvavaa potentiaalia, ja uskomme vahvasti, että monia muita kaupunkeja lisätään tulevina vuosina”, kertoo Mehmet Nuri Ersoy, Turkin tasavallan kulttuuri- ja matkailuministeri.

Michelin-opas korostaa monipuolista ruokakulttuuria 

Ensimmäisen kerran vuonna 2022 julkaistu Istanbulin Michelin-opas on esitellyt Turkin suurimman kaupungin gastronomisia kohteita ja kulinaarista monimuotoisuutta. Oppaassa on 53 ravintolasuositusta, joista viisi on saanut Michelin-tähden (yksi kahden Michelin-tähden ja neljä yhden Michelin-tähden ravintolaa), yksi ympäristövastuullisuutta osoittavan vihreän tähden sekä kymmenen hyvästä hinta-laatusuhteesta kertovan Bib Gourmand -suosituksen. Opas on korostanut Istanbulin erilaisia kausi- ja erikoisruokia sekä nostanut esiin monipuolisesti erityyppisiä ravintoloita.

Pian julkaistava Michelin-opas korostaa Izmirin ja Bodrumin kulinaarista tarjontaa ja suosittelee kohteiden parhaita ravintoloita Michelin-oppaan historiallisen ja maailmanlaajuisen metodologian pohjalta. Michelinin ravintolatarkastajat ovat alan ammattilaisia, jotka toimivat anonyymeinä puolueettomuuden takaamiseksi. Tähdet keskittyvät ravintolassa tarjottavaan ruokaan ja arvostelussa on perustana viisi kriteeriä: raaka-aineiden laatu, valmistustapa, makujen yhteensopivuus, annoksista välittyvä kokin persoonallisuus sekä johdonmukaisuus niin ajallisesti testivierailuiden välillä, kuin koko ruokalistan osalta.

Michelin-opas Istanbul, Izmir ja Bodrum 2024 -ravintolavalikoima julkistetaan 9. marraskuuta 2023 Istanbulissa järjestettävässä julkistustilaisuudessa. Valikoima tulee saataville Michelin Guide -sivustolle (https://guide.michelin.com) sekä Michelin Guide -sovellukseen, joka on saatavilla maksuttomasti iOS- ja Android-laitteille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Arzu Emel Polat
Lähetystöneuvos, Turkin tasavallan suurlähetystö
puh. 044 988 8196
emel.polat@go-turkiye.fi


Lilli Lehkosuo
Viestintätoimisto Manifesto
puh. 040 762 1999
lilli.lehkosuo@manifesto.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Viestintätoimisto Manifesto Oy
Viestintätoimisto Manifesto Oy
Salomonkatu 17 B (Autotalo, 12. krs)
00100 Helsinki

https://www.manifesto.fi

Michelin

Michelin on yli 100 vuotta vanha maailmankuulu ranskalainen renkaiden valmistaja. Michelinin pääkonttori sijaitsee Clermont-Ferrandissa, Ranskassa, ja se toimii 175 maassa. Renkaiden valmistuksen lisäksi yhtiö on tunnettu myös kartoista sekä matka- ja ravintolaoppaistaan. Michelin-opas (The Michelin Guide) on arvostettu ja kansainvälisesti tunnettu ravintolaopas, joka jakaa mainintoja huippuravintoloille. (www.michelin.comhttps://guide.michelin.com/fi/en).

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viestintätoimisto Manifesto Oy

ECOVACSin neliskanttinen DEEBOT X2 OMNI -puhdistusrobotti siivoaa hankalimmatkin kulmaukset3.10.2023 08:30:46 EEST | Tiedote

Kodin robotiikan asiantuntija ECOVACS on julkaissut uuden DEEBOT X2 OMNI -puhdistusrobotin, joka sekä imuroi että pesee lattiat. ECOVACSin lippulaivamallin neliskanttinen muotoilu auttaa ulottumaan paremmin myös huoneen kulmiin ja reuna-alueisiin, joihin perinteisellä robottipuhdistimella on hankalaa yltää. ECOVACSin DEEBOT X-sarjan moppaavissa robotti-imureissa on uudistetun muotoilun lisäksi päivitettyjä navigaatio-ominaisuuksia sekä parempi suorituskyky.

Suomalaisten suhtautuminen asunnon omistamiseen vaihtelee sukupuolen ja iän mukaan23.9.2023 09:30:00 EEST | Tiedote

Asunnon omistaminen on suomalaismiehille tärkeämpää kuin naisille. Suomalaismiehistä lähes joka kolmas kokee, että oma koti pitää jossain vaiheessa omistaa, kun naisista noin kymmenys ajattelee samoin. Kaikkein tärkeintä oman asunnon hankinta on kuitenkin nuorille: 18–24-vuotiaista yli 35 prosenttia on sitä mieltä, että oma koti tulee omistaa. Vastaavasti yli 65-vuotiaista samoin kokee vain 20 prosenttia. Tämä selviää asuntolainoihin keskittyneen Bluestep Bankin IRO Researchilla teettämästä tuoreesta tutkimuksesta.

Asuntomessujen Talo LEDVANCE lumoaa monipuolisella pihavalaistuksellaan syksyn pimenevissä illoissa21.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Loviisan Asuntomessuilla mukana ollut Talo LEDVANCE sijaitsee upealla tontilla merenrannan äärellä. Kokonaisuuteen kuuluu talon ja autokatoksen lisäksi erillinen saunarakennus rannan tuntumassa. Tontin erikoisuutena ovat suuret korkeuserot ja hulppeat näkymät vastarannalla sijaitsevaan Loviisan kaupunkiin. Talon ja tontin muotoja sekä esteettisiä yksityiskohtia on korostettu LEDVANCEn valaistusratkaisuilla, jotka luovat valoa ja tunnelmaa ulkotiloihin. Ulkovalaistus pääsee oikeuksiinsa syysiltojen pimetessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme