Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Annie Lyonsin Pommisuojan lukupiiri yhdistää kaksi supertrendiä: historialliset romaanit ja kirjat lukemisesta

Jaa

Annie Lyonsin Pommisuojan lukupiiri on toisen maailmansodan aikaiseen Lontooseen sijoittuva sydämellinen romaani, jossa pommisuojaan paenneet ihmiset perustavat lukupiirin. Toiseen maailmansotaan ja kirjakauppoihin sijoittuvat romaanit ovat olleet jo jonkin aikaa Englannissa iso trendi. Sama on tapahtumassa myös Suomessa, kertovat Akateemisen kirjakaupan libristi Katarina Törnroth-Bouanani sekä uudelleen avatun Vinhan kirjakaupan pitäjä, kirja-alan ammattilainen Pasi Vainio.

Pommisuojan lukupiiri sijoittuu toiseen maailmansotaan. Syyskuussa 1940 Hitlerin Saksa aloitti Lontoon pommitukset, ja pian pommisuojien ahtaus tuli ihmisille tutuksi. Pientä kirjakauppaa pitävä Gertie Bingham päättää perustaa lukupiirin pommisuojaan. Nalle Puh ja Humiseva harju tulevat tutuiksi lukupiiriläisille samalla kun maailma ympärillä palaa.

Yksi pommi muuttaa kuitenkin kaiken, eivätkä lukupiiriläiset pysty enää sulkemaan muuta maailmaa ulkopuolelleen. Surun ja menetysten keskellä ystävyyden ja tarinoiden voima osoittautuu kuitenkin sotaakin väkevämmäksi.

Pommisuojan lukupiirin kaltaiset, toiseen maailmansotaan ja kirjakauppoihin sijoittuvat romaanit ovat olleet Englannissa jo jonkin aika hyvin suosittuja. Akateemisen kirjakaupan libristi Katarina Törnroth-Bouanani vahvistaa, että kysyntää kirja-aiheisille kirjoille on myös heidän myymälässään Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa: "Kirjoihin liittyvät kirjat ovat helppoja, ja kirjaihmiset pitävät aiheista, jotka liittyvät kirjoihin ja kirjakauppoihin."

Ruovedellä uudelleen avattua Vinhan kirjakauppaa pyörittävä Pasi Vainio sanoo, että vastaava trendi näkyy heilläkin: "Pyrimme pitämään aihepiirin kirjoja hyvin esillä. Ne tulevat tarpeeseen, sillä kirjakaupastamme on nopeasti tullut matkakohde etenkin lukupiiriryhmille. Kaukaakin tulee bussilastillisia turisteja tutustumaan kirjakauppaamme."

Pasi Vainio on itsekin esimerkki siitä, että kirjakaupan pyörittäminen on edelleen monen haaveissa. Ennen Vinhan kirjakauppaa Vainio toimi pitkään Otavan toimitusjohtajana.
"Kirjakaupan perustaminen oli pitkään haaveissani, ja täällä nyt ollaan."

Annie Lyons on brittiläinen bestseller-kirjailija ja luovan kirjoittamisen opettaja. Ennen kirjailijanuraansa hän on toiminut muun muassa kirjakauppiaana. Pommisuojan lukupiiri on hänen ensimmäinen suomennettu kirjansa. Romaani ilmestyi samanaikaisesti englanniksi ja suomeksi. Lyons on kutsuttu syksyllä Helsinkiin.

Kirjan on suomentanut Anna-Mari Raaska. Äänikirjan lukee Outi Vuoriranta.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, materiaalit, haastattelupyynnöt
Nora Varjama
Aula & Co, viestintä ja markkinointi
Puh: 050 547 6868
nora.varjama@aulakustannus.fi
Pelkät arvostelukappalepyynnöt: info@aulakustannus.fi

Kuvat

Lataa
Pommisuojan lukupiirin kansikuva
Pommisuojan lukupiirin kansikuva
Lataa
Annie Lyons
Annie Lyons
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Aula & Co on kasvava keskisuuri kirjankustantamo. Nuoren kustantamon hittikirjoja ovat muun muassa Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija, maailman tunnetuimman tähtitieteilijän Neil DeGrasse Tysonin Tähtitiedettä kiireisille, Ison-Britannian tunnetuimman nykykirjailijan Matt Haigin teokset sekä kulttimaineeseen noussut Lucia Berlinin Siivoojan käsikirja.

Aula & Co:n omistaa nykyään Storytel Books mutta on itsenäinen yhtiö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Suomalaisten rescue-kissojen pelastustarinat kirjaksi29.9.2023 09:31:02 EEST | Tiedote

Suomessa arvioidaan olevan jopa 1,3 miljoonaa kissaa. Kotikissojen lisäksi meillä elää ainakin 20 000 kissaa heitteillä kodittomina. Tämä kirja kertoo heidän pelastamisestaan. Osa saa oman kodin, koska vaikka jotkut hylkäävät kissoja, moni rakastaa. Heli Mäenpään kirja Arvon kissa esittelee ympäri maata pelastettujen kissojen elämäntarinoita tarinoiden ja kuvien kautta. Kirja julkaistaan rescue-kissojen muotokuvia sisältävässä valokuvanäyttelyssä Kämp Gallerian Gardenissa, joka avautuu yleisölle 13.10.

Martin Österdahlin Uudenvuodenjuhlat on suljetun tilan murhenäytelmä – saapuu vieraaksi kirjamessuille26.9.2023 11:36:18 EEST | Tiedote

Martin Österdahl on varsinaiselta ammatiltaan Euroviisujen johtaja. Osan vuodesta hän omistaa dekkarien kirjoittamiselle. Uusin teos Uudenvuodenjuhlat sukeltaa ihmismielen synkkään kellariin. Päivällisvieraille valkenee heti kättelyssä, että he ovat entuudestaan tuttuja – eikä hyvällä tavalla. Sveitsissä asuva Österdahl vierailee Helsingin kirjamessuilla lokakuun lopussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme