Kokoomuksen Kopra: Ei tarvetta venäläisten mökkilomailun helpottamiseen

Jaa
Kokoomuksen kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jukka Kopra ei näe syytä helpottaa venäläisten mökkeilyä Suomessa. Niin kauan kuin Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa jatkuu, Suomella ei ole syytä myöntää turistiviisumeja venäläisille.

Jukka Kopra. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Jukka Kopra. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Kokoomuksen kansanedustaja Jukka Kopra ei ole höllentämässä viisumipolitiikkaa venäläisille. Kesän aikana uutisoitiin, että Suomessa kiinteistön omistavat venäläiset vaativat vetoomuksella helpotuksia maahanpääsyyn.

”Tällä hetkellä venäläisten on mahdollista saapua mökeilleen tekemään välttämättömiä huoltotoimenpiteitä. Se on mielestäni riittävä myönnytys, kun samaan aikaan Venäjä käy raakaa tuhoamissotaansa Ukrainassa. Olisi moraalisesti väärin, että hyökkääjämaan kansalaiset lomailevat Suomessa”, jyrähtää Kopra.

”Euroopan turvallisuuteen kohdistuu vakavin uhka vuosikymmeniin. Venäjän raaka sota Ukrainaa vastaan rikkoo kansainvälistä oikeutta ja YK:n peruskirjaa. Se heikentää Suomen ja koko Euroopan turvallisuutta ja vakautta. Hallitusohjelman mukaisesti Suomi osallistuu EU-pakotteiden toimeenpanoon ja jäädyttää kahdenvälistä yhteistyötä”, perustelee Kopra.

Kopran mukaan kyseessä on myös kansainvälisen haitan estäminen. Mikäli Suomi päästäisi Venäjän kansalaisia maahan, olisi heillä mahdollisuus kulkea maamme kautta myös muualle Schengen-alueelle.

”Nykyisessä tilanteessa on aivan selvää, että turvallisuus tulee ensin. Venäjä on aloittanut hyökkäyssodan Ukrainassa ja maa pitää länttä vihollisenaan. Ei tällaisessa tilanteessa ole tarkoituksenmukaista päästää Venäjän kansalaisia rajan yli”, kiteyttää Kopra.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat


Jukka Kopra. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Jukka Kopra. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme