Pirkanmaan liitto

Pirkanmaan liitto käynnistää uudenlaisen nuorten vaikuttajakoulun

Jaa

Tavoitteena on innostaa ja tukea maakunnan nuoria pyrkimään yhteiskunnallisesti vastuullisiin tehtäviin. Haku on auki 3.8. - 4.9.2023.

Pirkanmaan liitto käynnistää syyskuussa nuorten vaikuttajakoulun. Vuoden mittaiseen koulutukseen haetaan yleisen haun kautta elokuussa. Yhteiskunnallisesti aktiivisilla nuorilla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus päästä osallistumaan tämän pysyväksi tarkoitetun koulutuksen ensimmäiseen lukuvuoteen. Koulutuksen suorittamisesta annetaan todistus.

Tavoitteena on innostaa ja tukea maakunnan nuoria pyrkimään yhteiskunnallisesti vastuullisiin tehtäviin. Koulu tarjoaa katsauksen vaikuttamistyöhön yhteiskunnan eri tasoilla ja verkostoitumisen mahdollisuuden. Syntyneet kontaktit kantavat tulevaisuuteen.

Vaikuttajakoulu on tarkoitettu ensisijaisesti toisen asteen opiskelijoille, valmistuneille tai korkeakouluopintonsa aloittaneille tai muutoin yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneille nuorille.

Osallistujat tutustuvat yhden lukuvuoden aikana erilaisiin vaikuttajatahoihin, vaikuttamisen keinoihin ja tuloksiin. Koulutus toteutetaan mm. vierailuina. Käsiteltävinä aiheina ovat muun muassa päätöksenteko eduskunnassa, maakunnassa, kunnissa, järjestöissä ja Euroopan unionissa. Lisäksi tutustutaan mediaan ja elinkeinoelämään.

Kouluttajina toimivat eri alojen ammattilaiset, elinkeinoelämän edustajat, valtiollisen tason vaikuttajat sekä Pirkanmaan liiton asiantuntijat.

Koulutukseen otetaan vuosittain noin 15–20 nuorta. Vaikuttajakoulu on osallistujille maksuton ja se on osa Pirkanmaan liiton vaikuttamisen toimintaa.

Haku nuorten vaikuttajakouluun on auki 3.8. - 4.9.2023.

Hakulomake löytyy tiedotteesta Pirkanmaan liiton verkkosivuilta: www.pirkanmaa.fi

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan liitto on koko maakunnan laajuinen kuntayhtymä. Toiminta-alueita ovat aluekehitystyö, maankäyttö ja liikenne (alueidenkäyttö), innovaatio- ja tulevaisuustyö, EU-rahoitukseen liittyvät tehtävät sekä kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta. Teemme työtä verkostojemme kanssa koko maakuntaa varten, vastuullisesti ja vaikuttavasti.

www.pirkanmaa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan liitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme