SPR VeripalveluSPR Veripalvelu

Veripalvelu kiertää Suomea: vuosittain yli tuhat verenluovutustilaisuutta noin 200 eri paikassa

Jaa
Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu kiertää jatkuvasti eri paikkakunnilla keräämässä verta auttamishaluisilta verenluovuttajilta. Tänäkin kesänä on järjestetty joka arkipäivä 4−5 tilaisuutta eri puolilla Suomea. Liikkuvalla toiminnalla on tärkeä merkitys verihuollon kannalta, sillä kiertävissä verenluovutustilaisuuksissa kerätään lähes puolet kaikesta Suomessa tarvittavasta verestä.
Verta voi luovuttaa eri puolilla Suomea.
Verta voi luovuttaa eri puolilla Suomea.

Liikkuvilla verenluovutustilaisuuksilla on pitkä perinne, sillä niitä on järjestetty jo 1950-luvulta alkaen. Veripalvelun liikkuvat yksiköt toimivat ympäri maan, tukikohtinaan Helsinki, Turku, Tampere, Kuopio, Seinäjoki ja Oulu.

Pohjoisimmat verenluovutustilaisuudet ovat Rovaniemellä, itäisimmät Kiteellä, eteläisimmät Hangossa ja läntisimmät Maarianhaminassa. Yleisten verenluovutustilaisuuksien lisäksi Veripalvelu käy myös varuskunnissa, isoilla työpaikoilla ja oppilaitoksissa.

Vuosittain Veripalvelu järjestää yli tuhat verenluovutustilaisuutta. Tilaisuuksia on kuukausittain lähes 100, viikoittain yli 20 ja päivittäin 4−5, myös läpi kesän. Joillain paikkakunnilla käydään kerran kesässä, mutta isoimmilla ehditään käydä muutamankin kerran.

- Luovuttajia käy verenluovutustilaisuuksissa yleensä 80–100 tilaisuutta kohden. Meillä on käytössä ajanvaraus, jolla vältämme ruuhkautumista ja teemme tilaisuudesta mukavan kokemuksen, aluepäällikkö Paula Korhonen Veripalvelun Kuopion toimipisteestä kertoo.

- Joillakin paikkakunnilla ajanvaraukset täyttyvät jopa pari viikkoa ennen tilaisuutta, mutta yleensä aikoja on hyvin. Jos tilaa on, otamme mielellämme vastaan myös ilman ajanvarausta tulevan luovuttajan.

Veripalvelu kerää verta sairaaloiden tarpeen mukaisesti, joten myös tarvittavien verenluovuttajien määrä vaihtelee. Yleensä Suomessa tarvitaan joka arkipäivä 700−800 verenluovuttajaa.

- Verenluovutustilaisuuksissa meillä on aika lailla ennustettava vakiomäärä luovuttajia, koska paikkakunnan aktiiviset luovuttajat käyvät tietysti silloin kun tulemme paikalle. Näin ollen verenluovutustilaisuudet muodostavat tärkeän pohjan verihuollon jatkuvalle toimivuudelle ja varmuudelle, Paula Korhonen toteaa.

Veripalvelun järjestämät verenluovutustilaisuudet löytyvät nettisivuilta kätevällä hakusovelluksella osoitteessa www.veripalvelu.fi/ajanvaraus. Verta voi luovuttaa myös muualla kuin omalla kotipaikkakunnalla, esimerkiksi lomareissun aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuuli Vuori, Viestinnän asiantuntija, Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu, p. 029 300 1174, tuuli.vuori@veripalvelu.fi


Paula Korhonen, Aluepäällikkö, Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu, p. 029 300 1667, paula.korhonen@veripalvelu.fi

Kuvat

Verta voi luovuttaa eri puolilla Suomea.
Verta voi luovuttaa eri puolilla Suomea.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SPR Veripalvelu
SPR Veripalvelu
Härkälenkki 13
01730 VANTAA

029 300 1010https://www.veripalvelu.fi

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu tuottaa sairaaloille potilaiden hoidossa tarvittavia turvallisia ja tehokkaita verivalmisteita sekä laboratoriopalveluja. Huolehdimme veren keräämisestä vapaaehtoisilta verenluovuttajilta potilashoidon tarpeiden mukaisesti. Tarjoamme sairaaloille myös kantasolu- ja elinten siirtoja tukevia palveluita. Veripalvelu on voittoa tavoittelematon organisaatio. Vuosibudjettimme on noin 60 milj. euroa ja palveluksessamme on noin 500 henkilöä.

Oletko kiinnostunut laajemmin Veripalvelusta? Haluaisitko mediavierailun meille? Ole yhteydessä viestintä- ja henkilöstöjohtaja Willy Toiviaiseen (puh: +358 29 300 1830, willy.toiviainen@veripalvelu.fi) tai tiedottaja Tuuli Vuoreen (puh: +358 29 300 1174, tuuli.vuori@veripalvelu.fi)

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SPR Veripalvelu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme