Selvitys: Mätkyjen ottaminen on laskennallisesti veronpalautuksia kannattavampaa

Jaa

Vertailupalvelu VertaaEnsin.fi selvitti, kannattaako veronmaksajan maksaa enemmän veroja suurempien veronpalautusten toivossa, vai kannattaisivatko mätkyt. Selvitykseen pääset osoitteessa: https://www.vertaaensin.fi/blog/veronpalautukset

Selvityksen keskeisimmät havainnot:

  • Taloudellisesti kannattavin vaihtoehto on ottaa alle 1 000 euron mätkyt. Tällöin jäännösverosta ei täydy maksaa huojennettua viivästyskorkoa, jota Verohallinto perii vasta 20 euroa ylittävältä osalta. Pienet mätkyt maksava veronmaksaja saa käytännössä korotonta lainaa valtiolta ja voi sijoittaa verotukselta väliaikaisesti välttyneet varat haluamaansa kohteeseen.

  • Alle tuhannen euron summilla rahastot ovat kannattavin sijoituskohde. Vastaavasti suoran osakesijoittamisen kustannukset ovat pienillä sijoitussummilla liian korkeat tuotto-odotukseen nähden.

  • Veronpalautusten ottaminen ei lähtökohtaisesti ole järkevää, sillä palautuksille maksettu 0,5 %:n korko ei kata inflaation vaikutuksia. Veronpalautusten korko on kuitenkin korkeampi kuin usealla säästö- tai käyttötilillä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoa selvityksen tarjoajasta

VertaaEnsin.fi on osa eurooppalaista Samlino-konsernia, joka on perustanut taloustuotteiden vertailusivustoja Suomen lisäksi myös Tanskaan, Portugaliin, Belgiaan ja Kreikkaan. VertaaEnsin.fi-palvelun toimintaidea on yksinkertainen: Me vertaamme, sinä säästät! Vuosittain yli miljoona suomalaista kuluttajaa käyttää sivustoa edullisempien talouspalveluiden löytämiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VertaaEnsin.fi

Selvitys: Vihreän sähkön suosio romahti sähkökriisin myötä - nyt trendi taas nousussa1.8.2023 06:30:00 EEST | Tiedote

Vertailupalvelu VertaaEnsin.fi:n tuorein markkinakatsaus osoittaa, että kuluttajien mielenkiinto vihreitä sähkösopimuksia kohtaan osoittaa elpymisen merkkejä. Tilaston lähteenä on yli miljoonan sähkösopimuksensa kilpailuttaneen kuluttajan data kolmen viime vuoden ajalta (heinäkuu 2020-heinäkuu 2023). Katso tarkemmat tiedot osoitteesta: https://www.vertaaensin.fi/sahko/tuotantotavat