Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallitus tarkensi palvelujen verkoston periaatteita jaostojen, valiokuntien ja vaikuttamistoimielinten lausuntojen perusteella 

Jaa
Hyvinvointialueen aluehallitus on tyytyväinen palvelujen verkoston kehittämisen periaatteisiin saatuihin lausuntoihin ja kommentteihin. Laajan kuulemisen lausunnot otettiin kattavasti huomioon, kun aluehallitus hyväksyi torstai-iltana esityksensä aluevaltuustolle.

Aluehallitus päätti kesäkuussa esittää aluevaltuustolle, että se hyväksyy palveluverkon kehittämisen periaatteet. Samalla aluehallitus pyysi lausuntoja periaatteisiin aluehallituksen jaostoilta, aluevaltuuston valiokunnilta ja sekä vanhus- ja vammaisneuvostolta ja nuorisovaltuustolta. Toimielimet käsittelivät asiaa kesän aikana. Myös hyvinvointialueen yhteistyötoimikunta käsitteli periaatteita. Hyvinvointialue selvitti kesän aikana lisäksi asukkaiden näkemyksiä palvelujen verkostosta ja asioinnista.

Aluehallituksen esitystä palvelujen verkoston periaatteista aluevaltuustolle muutettiin toimielinten lausuntojen ja kommenttien perusteella useilla tarkennuksilla ja yhdellä lisäyksellä.  

Aluehallitus tarkensi periaate-ehdotuksia muun muassa seuraavissa kokonaisuuksissa: 

  • asiakkaiden palvelutarpeita asioidaan yksilöllisesti asiakkaan ja läheisten kanssa 
  • palvelujen suunnittelussa huomioidaan paikka- ja aikariippumattomuus sekä esteettömyys, esimerkiksi sähköisten palveluiden laajentamisessa 
  • fyysisiä palvelupisteitä voidaan korvata vaiheittain ja osin liikkuvilla palveluilla sekä digipalveluilla
  • palvelut ovat mahdollisuuksien mukaan julkisten liikenneyhteyksien varrella ja luonnollisten asiointi- ja palvelukeskittymien läheisyydessä 
  • lisätään kiirevastaanottoaikojen määrää ja aukioloja  
  • laitoshoidon palvelukokonaisuudessa siirrytään vaiheittain kodinomaisiin ja kuntouttaviin palveluihin 
  • opiskeluhuolto sijoitetaan pääsääntöisesti oppilaitoksiin 
  • henkilöstön hyvinvointiin kiinnitetään huomiota henkilöstöohjelmassa määriteltyjen tavoitteiden mukaisesti

Seuraavaksi palvelujen verkoston tarkennettuja periaatteita käsitellään aluevaltuustossa 14.8. Hyvinvointialuejohtaja Marina Erhola toivoo aluevaltuustolta strategista kokonaisnäkemystä Pirkanmaan palveluista, jotta hyvinvointialueen valmistelu siirtyy suunnitellusti palvelutuotannon ja ihmisten palvelujen kysymyksiin. Toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet on siten mahdollista sovittaa yhteen. 

-  Saimme kesän aikana valiokunnista, jaostoista ja vaikuttamistoimielimistä hyviä ja tärkeitä näkemyksiä, ja niitä otettiin huomioon lisäyksinä ja tarkennuksina aluevaltuustolle lähtevään esitykseen. Pirkanmaan palvelujen verkoston uudistukseen vaikuttavat hyväksytyn strategian ja toimeenpanon ohjelmien lisäksi myös lainsäädäntö sekä valtion ja alueen talouskehys, toteaa hyvinvointialuejohtaja Marina Erhola toteaa.

- Taloustilanteen perusteella ja yhdenvertaisten palvelujen turvaamiseksi on välttämätöntä tehdä rakenteellisia muutoksia. Tähän tarvitsemme päättäjiltä yhteiset periaatteet, joiden varassa edetään jatkovalmistelussa. Aluehallitus käsitteli asian myönteisessä hengessä, kiittelee aluehallituksen puheenjohtaja Kari-Matti Hiltunen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme