Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluehallitus päätti hankkia aikuisten suun terveydenhuoltopalveluja kahdeksalta palveluntuottajalta

Jaa
Aluehallitus päätti maanantaina aikuispotilaiden suun terveydenhuollon hankinnasta. Hyvinvointialue ostaa ulkopuolisilta palveluntuottajilta kiireettömiä suun terveydenhuollon palveluja, kiireellisiä suun terveydenhuollon palveluja sekä suuhygienistipalveluja osana strategista monituottajamallia.

Hankinnalla turvataan palveluiden järjestämisvastuuta ja asiakkaiden palveluiden yhdenvertaista toteutumista. Terveydenhuoltolain muutoksen mukaisesti 1.9.2023 alkaen hammashoitoon tulee päästä neljän kuukauden sisällä yhteydenotosta. 1.11.2024 alkaen hoitoonpääsyaika lyhenee kolmeen kuukauteen. Jos suuhygienisti toteaa hammaslääkärin hoidon tarpeen, hammaslääkärille tulee päästä neljässä viikossa. Jos hammaslääkäri toteaa erikoishammaslääkärin tarpeen, hoitoon on päästävä kolmen kuukauden sisällä.

Palveluntuottajiksi sopimuskaudelle 1.9.2023 - 31.12.2026 valittiin seuraavat tuottajat:

  • Coronaria Hammasklinikka Oy
  • Hammas Hohde Oy
  • Hammasvelho Oy
  • KotiHammas Oy
  • Mehiläinen Oy
  • SmilePower Oy
  • Spider Med Oy
  • Tempodent Oy

Sopimusta on mahdollista jatkaa erillisellä päätöksellä toistaiseksi voimassa olevalla optiokaudella.

Läntisen alueen kiireellisiin suun terveydenhuollon palveluihin ei saatu tarjouskilpailussa yhtään tarjousta. Hyvinvointialue neuvottelee suorahankinnasta potentiaalisten tarjoajien kanssa, jotta myös läntisen Pirkanmaan asukkaille voidaan turvata palvelut. Alkuperäisen tarjouspyynnön ehtoja ei olennaisesti muuteta.


Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme