Mannerheimin Lastensuojeluliitto

K-Market lahjoittaa 10 000 euroa kiusaamisen vastaiseen työhön - summa kerättiin Susijengin kanssa

Jaa
K-Market-ketju lahjoittaa 10 000 euroa Mannerheimin lastensuojeluliitolle. Kiusaamisen vastaiseen työhön tarkoitettu lahjoitus koottiin kesätempauksella, jossa Suomen koripallomaajoukkue Susijengi jalkautui kauppoihin keräämään jeesaus-pisteitä hyvillä teoilla.

Susijengi jalkautui heinäkuun lopulla kuuteen helsinkiläiseen K-Market-kauppaan auttamaan kauppiaita, kohtaamaan asiakkaita ja tekemään hyviä tekoja. He esimerkiksi auttoivat tavaroiden hyllyttämisessä sekä levittivät hyvää mieltä hymyillä ja tsemppaamisella. Jokaisesta hyvästä teosta sai jeesaus-pisteitä, joiden perusteella määriteltiin lahjoitussumma MLL:n kiusaamisen vastaiseen työhön. Yhteensä pisteitä kerättiin 10 000 euron edestä.

“Olemme todella iloisia siitä, että Susijengi puhuu kanssamme kiusaamista vastaan. MLL tekee tärkeää työtä lasten ja nuorten parissa ja toivomme, että lahjoitus auttaa jatkamaan sitä”, sanoo K-Market-ketjun johtaja Jesper Åberg.” 

”K-Marketin ja Susijengin kesätempaus on hieno esimerkki kiusaamisen ehkäisemisestä myönteisen ilmapiirin rakentamisen kautta. Kiusaaminen jättää vakavat ja usein pitkään kestävät jäljet kiusatun elämään. MLL tukee kiusaamista kokeneita lapsia ja nuoria monin eri tavoin. Tämän lahjoituksen käytämme Selviytyjät-verkkotukiryhmiin, joissa vertaistuen kautta vahvistetaan sitä mitä kiusaaminen on heikentänyt", kertoo MLL:n viestintä- ja varainhankintajohtaja Leena Poutanen.

Kiusaamisvapaa vyöhyke tarkoittaa K-Market-kaupoissa sitä, että kauppa tarjoaa lapselle tai nuorelle tarvittaessa turvallisen paikan, jossa on aina välittävä aikuinen. Samalla K-Marketit puhuvat kiusaamisen ehkäisemisestä yhdessä MLL:n kanssa. MLL tarjoaa kauppiaille ja kauppojen henkilökunnalle koulutusta ja neuvoja kiusaamisen ehkäisemiseen. Toimintamalli on käytössä kaikissa lähes 800 K-Market-kaupassa ympäri Suomea.

Susijengi tuli mukaan kiusaamisvapaalle vyöhykkeelle heinäkuussa. Se haluaa nostaa aihetta esiin ja näyttää omalta osaltaan esimerkkiä siitä, että jokainen voi puuttua kiusaamiseen.  

K-ryhmä ja Suomen Koripalloliitto ovat pitkäaikaisia kumppaneita. Nuorten ja aikuisten koripallomaajoukkueiden yhteistyökumppanuuden lisäksi ne järjestävät yhdessä lapsille, nuorille ja perheille suunnattuja Pirkka Street Basket -kiertueita sekä Pirkka Pikkusudet -koriskouluja ja -riehoja.

Lisätietoja:   

K-ryhmän viestintä, viestinta@kesko.fi, puh. 010 53 50200

Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Leena Poutanen, leena.poutanen@mll.fi, puh. 050 598 0601

Lisätietoa MLL:n kiusaamisen vastaisesta työstä

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Toinen linja 17
00530 Helsinki

075 32451http://www.mll.fi

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. MLL:n tavoitteena on lapsiystävällinen Suomi. MLL tarjoaa eri elämäntilanteissa vertaistukea, monipuolista toimintaa sekä osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksia. Suomen suurimpaan lastensuojelujärjestöön kuuluu 73 000 jäsentä, 536 paikallisyhdistystä, 10 piirijärjestöä ja keskusjärjestö. www.mll.fi    

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mannerheimin Lastensuojeluliitto

MLL nostaa kiusaamisen vastaisen työn yhdeksi kärkiteemoistaan22.9.2023 13:46:24 EEST | Tiedote

Tällä hetkellä käydään vilkasta yhteiskunnallista keskustelua lasten ja nuorten välisestä kiusaamisesta ja siihen puuttumisesta. Sama aihe on noussut esille myös vuoden 2023 kouluterveyskyselyn tuloksissa, jossa ilmeni, että vähintään viikoittain tapahtuvaa kiusaamista oli kokenut viime vuosia suurempi osuus kaikilla kouluasteilla. MLL:ssä tehdään laajaa kiusaamista ehkäisevää ja sen vastaista työtä. Nyt toimintaa on päätetty vahvistaa entisestään.

Lasten ja nuorten hätään täytyy vastata välittömästi - Uusi Nuorten tukilinja tarjoaa kriisiapua4.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Omaan mielenterveyteen liittyvät huolet ovat olleet viime vuosien yleisimpiä puheenaiheita MLL:n Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissa. Viime vuonna myös väkivallasta puhuttiin palvelun eri kanavissa edellistä vuotta useammin. Vastatakseen lasten ja nuorten hätään, MLL avasi uuden lasten ja nuorten kriisikanavan, Nuorten tukilinjan, joka päivystää joka arki-ilta klo 20-24 Lasten ja nuorten puhelimen numerossa 116 111.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme