Etelä-Savon ELY-keskus

Etelä-Savon ELY-keskuksen vesienhoitotiimi lähtee kiertueelle

Jaa
Etelä-Savon ELY-keskuksen vesienhoitotiimi lähtee elokuun lopussa kiertueelle, jonka aikana vieraillaan Mikkelin kalamarkkinoilla sekä yhteensä kymmenellä eri kalatalousalueella Etelä-Savossa. Kiertueella keskustellaan muun muassa vesienhoitosuunnitelmista ja tarjotaan neuvontaa pian aukeaviin vesistökunnostushankkeiden avustushakuihin. Kiertue kokoaa yhteen alueen vesistökunnostajat, viranomaiset ja muut sidosryhmätoimijat.
Kuva: Inka Vesala
Kuva: Inka Vesala

Kiertueen tilaisuuksiin voi osallistua joko paikan päällä tai etäyhteydellä Microsoft Teamsin kautta. Kahvitarjoilun vuoksi tilaisuuksiin toivotaan ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautua voit joko puhelimitse numeroon 029 502 4208 tai sähköpostitse osoitteeseen inka.vesala@ely-keskus.fi

Kiertueella tarjolla neuvoja vesistökunnostushankkeiden rahoitushakuun

ELY-keskuksen asiantuntijat tarjoavat kiertueen tilaisuuksissa apua ja neuvontaa lokakuussa aukeavaan vesistökunnostushankkeiden rahoitushakuun. Rahoitushaku on auki 17.10.–30.11.2023. Rahoitusta on jaossa vesistökunnostushankkeiden toteuttamiseen ja suunnitteluun sekä vesiensuojelutoimijoiden alueellisten verkostojen vahvistamiseen.

Avustuksilla edistetään vesien tilan parantamista ja vesiympäristöjen hoitamista sekä vahvistetaan vesistökunnostajien ja valuma-alueiden maanomistajien yhteistyötä. Vesienkunnostushankkeeseen voi ryhtyä esimerkiksi vesiensuojelu- tai vesienhoitoyhdistys, säätiö, kyläyhdistys, ympäristöjärjestö, neuvontajärjestö, vapaa-ajan kalastukseen liittyvä yhdistys, kunta tai kaupunki.

Kiertueen aikataulu

Elokuu

18.–19.8.   Mikkelin kalamarkkinat (Mikkelin satama, paikka 88)

Pe 25.8.    Puula klo 16–18 (Korpimaja, Viitalammentie 15, Mikkeli)

Ma 28.8.   Pihlajavesi-Puumala klo 16–18 (Sulkavan kunnanvirasto, Kauppatie 1, Sulkava)

Syyskuu

Ma 4.9.     Korpijärvi-Kuolimo klo 16–18 (Savitaipaleen kunnantalo, Kirkkotie 6, Savitaipale)

Ti 5.9.       Virtasalmi-Joroinen klo 16–18 (Joroisten Urheilutalon aula, Mutalantie 14)

Ma 18.9.   Mäntyharju-Vuohijärvi klo 16–18 (Tyllilä-Hovi, Tylliläntie 52, Mäntyharju)

Ti 19.9.     Kyyvesi-Pieksämäki klo 16–18 (Partaharjukeskus, Partaharjuntie 361, Pieksämäki)

Lokakuu

Ma 2.10.   Mikkeli-Luonteri klo 16–18 (ELY-keskuksen tilat, Pyöreä Torni, Jääkärinkatu 14, Mikkeli)

Ti 3.10.     Haukivesi klo 16–18 (Kylätalo Päiväkumpu, Tappuvirrantie 1663, Ahvensalmi)

Ke 18.10.  Puruvesi klo 16–18 (Kruunupuisto, Vaahersalontie 44, Punkaharju)

To 19.10.   Heinäveden reitti klo 16–18 (Heinäveden kunnantalo, Kermarannantie 7, Heinävesi)

Kiertueen tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Tervetuloa mukaan!

Tilaa vesienhoitoverkoston uutiskirje ja tutustu verkkosivuihimme

Etelä-Savon ELY-keskuksen vesienhoitotiimi perusti alkuvuodesta Etelä-Savoon vesienhoitoverkoston, joka kokoaa yhteen vesistöjen tilasta, hoidosta ja kunnostuksesta kiinnostuneet asiantuntijat, asukkaat, maanomistajat ja lomailijat. Verkoston avulla ajantasainen tieto vesienhoidosta leviää, vesistöalan osaaminen kehittyy sekä vesienhoitohankkeet löytävät yhteistyökumppaneita ja saavat tukea toiminnalleen.  

Verkostoon voi liittyä tilaamalla säännöllisesti ilmestyvän Etelä-Savon vesienhoitoverkoston uutiskirjeen (viestitys.fi).   

Etelä-Savon vesienhoito -verkkosivuillemme on koottu runsaasti ajankohtaista ja alueellista tietoa vesienhoidosta. Keskeisimmät tiedot avustuksen hakemisesta vesistökunnostustoimenpiteisiin on myös tiivistetty infovideoon, jonka voit katsoa tästä (youtube.com).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vesistöasiantuntija Lasse Hämäläinen, p. 0295 024 206, lasse.hamalainen@ely-keskus.fi


Vesistöasiantuntija Inka Vesala, p. 029 502 4000, inka.vesala@ely-keskus.fi


Johtava asiantuntija Juho Kotanen, p. 0295 024 192, juho.kotanen@ely-keskus.fi

Kuvat

Kuva: Inka Vesala
Kuva: Inka Vesala
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus
Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

0295 024 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-etela-savo

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Rahaa tarjolla maaseudun kylien laajakaistaverkkojen rakentamiseen - laajakaistainvestointien ja muiden kehittämishankkeiden syksyn rahoitushaku on auki27.9.2023 08:01:20 EEST | Tiedote

Kehittämishankkeiden syksyn rahoitushaku on auennut Etelä-Savon ELY-keskuksessa. Kehittämishankkeilla luodaan mahdollisuuksia maaseudun elinkeinotoiminnan kehittämiselle sekä vahvistetaan yhteisöjen toimintaa. Rahoitusta voi hakea esimerkiksi kyläyhteisön laajakaistahankkeeseen. EU:n maaseuturahoituksella tuetaan kyläverkkojen rakentamista sellaisille alueille, joille huippunopeita tietoliikenneyhteyksiä ei markkinaehtoisesti rakennu.

ELY-keskus myönsi touko-elokuussa noin 25 miljoonaa euroa avustusta itäsuomalaisille yrityksille ja 17 miljoonaa euroa työllistymiseen ja osaamiseen21.9.2023 08:10:09 EEST | Tiedote

Etelä-Savon ELY-keskus myönsi touko-elokuun aikana lähes 25 miljoonaa euroa yrityksen kehittämisavustusta 53 itäsuomalaisen yrityksen hankkeeseen, joilla yritykset kehittävät kilpailukykyään sekä hakevat kasvua. Myönnetty rahoitus on osa Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 ohjelman Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoitusta ja oikeudenmukaisen siirtymän (JTF) rahoitusta. Elokuun loppuun mennessä tänä vuonna yrityksille myönnetty avustusmäärä on jo lähes 45 miljoonaa euroa. Kesän aikana rahoitusta on myönnetty Itä-Suomessa osaamista ja työllisyyttä lisääville yleisille kehittämishankkeille noin 17 miljoonaa euroa.

Understöd kan sökas för förbättrande av vattentjänsternas funktionssäkerhet och cybersäkerhet20.9.2023 15:36:27 EEST | Tiedote

Man kan ansöka om understöd från NTM-centralen i Södra Savolax för att förbättra vattentjänsternas funktionssäkerhet och cybersäkerheten under perioden 2.10–30.11.2023. För att genomföra projekten har jord- och skogsbruksministeriet anvisat NTM-centralen i Södra Savolax ett anslag på 2,5 miljoner euro. Ansökan är riksomfattande och understödet kan sökas av kommuner, samkommuner och bolag som ägs av dessa samt andra kommunägda aktörer, föreningar, företag och andra sammanslutningar med undantag av statliga ämbetsverk och inrättningar. Understödet kan inte beviljas privatpersoner.

Avustusta haettavana vesihuollon toimintavarmuuden ja kyberturvallisuuden parantamiseen20.9.2023 15:36:27 EEST | Tiedote

Etelä-Savon ELY-keskukselta voi hakea avustusta vesihuollon toimintavarmuuden ja kyberturvallisuuden parantamiseen 02.10–30.11.2023 välisenä aikana. Hankkeiden toteuttamiseksi maa- ja metsätalousministeriö on osoittanut Etelä-Savon ELY-keskukselle käytettäväksi 2,5 miljoonan euron määrärahan. Haku on valtakunnallinen ja avustusta voivat hakea kunnat, kuntayhtymät ja näiden omistamat yhtiöt ja muut kuntaomisteiset toimijat, yhdistykset, yritykset sekä muut yhteisöt lukuun ottamatta valtion virastoja ja laitoksia. Avustusta ei voida myöntää yksityishenkilölle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme