Espoon kaupunki - Esbo stad

Laajalahden neljä vuodenaikaa – Raimo Palmun muistonäyttely Villa Elfvikin luontotalossa 16.8. – 1.10.2023

Jaa

Raimo Palmun työt ovat realistisia akvarellimaalauksia. Niiden aiheina ovat Laajalahden luonnonsuojelualueen maisemat ja alueella esiintyvät linnut.

Viime vuonna menehtynyt Palmu ehti katsella Laajalahden maisemia yli 40 vuoden ajan. Hän alkoi retkeillä alueella 70-luvulla lintujen tarkkailun ja luontovalokuvauksen innoittamana. Myöhemmin Palmu kiinnostui akvarellimaalauksesta, josta tuli ajan mittaan hänen tärkein harrastuksensa.

Koronapandemian aikana Palmu kävi usein kävelyllä Laajalahden poluilla. Hän sai ajatuksen maalata sarjan alueen maisemista eri vuodenaikoina. Hän alkoi suunnitella ja toteuttaa näyttelyä näistä maalauksista Villa Elfvikin luontotaloon. Palmun toive oli, että näyttely toteutettaisiin, vaikkei hän ei enää itse olisi sitä pystyttämässä.

Piirtäminen kiinnosti Palmua lapsuudesta saakka. Monet olivat ne sanomalehtien marginaalit ja kauppa-auton myyjältä saadut paperiarkit, jotka täyttyivät vauhdikkaista piirroksista. Myöhemmin esimerkiksi Bongariliiton lehdet saivat Palmun kynästä peräisin olevia kuvituksia. 

Jäätyään eläkkeelle arkkitehdin virasta Palmu aloitti taidemaalauksen. Hän kävi parin vuosikymmenen ajan Espoon työväenopiston maalauskursseilla ja maalasi myös paljon itsekseen. Palmun maalausharrastus jatkui aivan hänen viimeisiin päiviinsä saakka.

Elämänsä aikana Palmu osallistui moniin yhteisnäyttelyihin pääkaupunkiseudulla. Tämän lisäksi hän piti kaksi yksityisnäyttelyä kesäpaikkansa lähellä Killinkoskella.

Villa Elfvikin luontotalo (Elfvikintie 4, Espoo) on avoinna ma-pe klo 9–16 ja la-su klo 10–16. Luontotaloon ja sen näyttelyihin on vapaa pääsy. Café Elfvik palvelee viikonloppuisin ja arkipyhinä luontotalon aukioloaikoina.

Yhteyshenkilöt

Pirjo-Riitta Palmu, puh. 040 555 4421, pirjopalmu@gmail.com
Villa Elfvikin luontotalo, puh. 043 826 9208, villaelfvik@espoo.fi

Linkit

Villa Elfvikin luontotalo kuuluu Espoon ympäristö- ja rakennusvalvontakeskuksen ympäristönsuojelun palvelualueeseen.

Ympäristönsuojelun palvelualue edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan. 

Seuraa meitä somessa:
www.instagram.com/villaelfvik

www.facebook.com/espoonympäristökeskus

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kouluissa vietetään juhlaviikkoa 75-vuotiaan kouluruokailun kunniaksi 2. – 6.10.202328.9.2023 10:14:29 EEST | Tiedote

Espoo Catering Oy juhlistaa tätä upeaa innovaatiota Kouluruoka 75 -juhlaviikolla Espoon kouluissa. Juhlaviikon tarkoituksena on kertoa espoolaisille koululaisille kouluruoan historiasta, herättää ylpeyttä kouluruoasta ja osallistaa oppilaat kehittämään tulevaisuuden kouluruokaa. Espoo Catering tarjoilee juhlaviikon aikana suosikkiruokia eri vuosikymmeniltä ja viikko huipentuu perjantaina tarjottavaan juhla-ateriaan. Viikon aikana oppilaat voivat myös äänestää viikon parhaan ruoan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme