Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus: Uudisrakentamista toteutetaan yhteistoiminnallisella vuokrahankemallilla

Jaa

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto hyväksyy työnimellä ”Espoon koulujen ja päiväkotien yhteistoiminnallisen vuokrahankkeen hankesuunnitelma” toteutettavan kokonaisuuden Kurttilan koulun sekä Jupperin koulun, päiväkodin ja kirjaston toimipistettä koskevilta osin. 

Kaupunginhallitus täydensi päätösehdotusta seuraavasti: a.) Jupperin koulu, päiväkoti ja kirjaston toimipiste hankkeen nimi muutetaan vastaamaan valtuuston 7.12.2022 hyväksymää talousarviota muotoon: "Jupperin koulun uudisrakennus ja päiväkodin ja kirjaston kokonaisuus"
b.) Jupperin kirjasto toteutetaan vähintään 300 m2 kokoisena lähikirjastona, jota asukkaat voivat käyttää myös kohtaamispaikkana.
Olarin 2 päiväkotia -hanke tuodaan päätöksentekoon  myöhemmin, kun kasvun ja oppimisen lautakunta ja svenska rum -lautakunta ovat asiaa käsitelleet. 

Hanke toteutetaan yhteistoiminnallisella vuokrahankemallilla, jossa vastuu kohteiden suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta sekä hankkeen rahoituksesta on hankkeen toteuttavalla vuokranantajalla. Hankkeen sopimuskausi kattaa suunnittelun ja rakentamisen sekä 15 - 25 vuoden vuokrakauden. Vuokrakauden jälkeen kohteet palautuvat kaupungin vastuulle ennalta sovitulla hinnalla ja ennalta sovitun kuntoisina, ellei haluta sopia jatkovuokrakaudesta.

Hankesuunnitelma toimii lähtötietona yhteistoiminnallisen vuokrahankkeen vuokranantajan kilpailutuksessa ja vuokranantajan valmisteleman kilpailullisen neuvottelumenettelyn toteutuksessa. Kilpailullisella neuvottelumenettelyllä valitaan kohteille rakennusurakoitsijat sekä ylläpitopalvelun tuottajat.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja vaihtuu

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja on esittänyt pyynnön erota kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävästä ja siihen suoraan liittyvistä tehtävistä. Valtuusto nimittää seuraavan kaupunginhallituksen puheenjohtajan sekä elinkeino- ja kilpailukykyjaoston puheenjohtajan kokouksessaan 14.8.2023.

Lisäksi kaupunginhallitus nimesi kaupunginhallituksen edustajat lautakuntiin sekä nuorisoasiainjaostoon toimikaudeksi 7.8.2023-31.5.2025.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme