Demarinuorten liittokokous valitsi liperiläisen Emilia Kangaskolkan uudeksi puheenjohtajaksi

Jaa

Kannanotto, vapaa julkaistavaksi heti.

Demarinuorten liittokokous valitsi liperiläisen
Emilia Kangaskolkan uudeksi puheenjohtajaksi

Demarinuorten ylimääräinen liittokokous valitsi sunnuntaina liperiläisen Emilia Kangaskolkan nuorisojärjestön uudeksi puheenjohtajaksi. Kangaskolkka valittiin puheenjohtajaksi yksimielisesti. 

Kangaskolkka on Liperin kunnanvaltuutettu sekä Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen varavaltuutettu. Hän on toiminut aikaisemmin muun muassa Demarinuorten 1. varapuheenjohtajana. 

SDP:n nuorisojärjestö valitsi uuden puheenjohtajan keväällä eduskuntaan nousseen kansanedustaja Pinja Perholehdon tilalle. 

Sosialidemokraattiset Nuoret ry:n 31. liittokokous valitsi Kangaskolkan tilalle  1. varapuheenjohtajaksi lahtelaisen Kimi Uosukaisen, joka on toiminut Demarinuorten 2. varapuheenjohtajana. Uosukaisen paikalle liittokokous valitsi puolestaan tamperelaisen Saana Kuusipalon.

Demarinuorten Kangaskolkka kritisoi hallitusta kovasanaisesti – “Me emme voi millään hyväksyä näin epäisänmaallista toimintaa”

Demarinuorten vastavalittu puheenjohtaja Kangaskolkka kritisoi voimakkaasti Orpon hallituksen esittämiä heikennyksiä sosiaaliturvaan sekä työmarkkinoille. 

– En voi käsittää miten hallitus kehtaa ohjelmallaan ryöpyttää paitsi sosiaaliturvaan nojautuvaa ihmistä, niin myös tavallista palkansaajaa.  Ensin työmarkkinoilla rajoitetaan työntekijöiden keinoja puolustautua tai protestoida ja sen jälkeen heikennetään työntekijöiden muita oikeuksia mikä keritään. Me emme voi millään hyväksyä näin epäisänmaallista toimintaa, Kangaskolkka toteaa. 

– Ihmisiä kehotan olemaan hereillä. Olemme nähneet vasta hallituksen alkusoiton, tuore puheenjohtaja päättää. 
Lisätietoja: 

Emilia Kangaskolkka 

puheenjohtaja 

Sosialidemokraattiset Nuoret ry. Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinuoret

Demarinuorten tavoitteet SDP:n puoluekokouksessa: Suomesta hiilineutraali vuonna 2030 ja äänestysikärajaksi 16 vuotta1.9.2023 07:30:00 EEST | Tiedote

Demarinuoret osallistuu viikonloppuna Jyväskylässä järjestettävään SDP:n 47. puoluekokoukseen. Nuorisoliitolla on yhteensä kymmenen kärkitavoiteitta, joihin tehty puoluekokoustyö tiivistyy. Tavoitteissa näkyy tahto kirittää puoluetta esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjunnassa, nuorten osallisuuden parantamisessa sekä opiskelijapolitiikassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme