Vihreät - De Gröna

Sofia Virta: Nyt viimeistään on aika lopettaa turkistarhaus

Jaa
Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta haluaa hallituksen ryhtyvän ripeästi toimiin turkistarhauksen lopettamiseksi.

- Eettiset ongelmat ovat liittyneet alaan aina, mutta emme voi jättää huomiotta nyt esiin nousseita uhkia terveydelle. Esimerkiksi Saksassa tutkijat ovat jo ilmaisseet huolensa, että seuraava maailmanlaajuinen pandemia voi hyvin lähteä Suomen turkistarhoilta, Virta huomauttaa.

- Suomella on valmius olla eläinten oikeuksien kärkimaita maailmassa. Tärkein askel on myöntää, että parantamisen varaa on. Turkistarhauksen lopettaminen olisi konkreettinen, merkittävä teko eläinten oikeuksien vahvistamiseksi.

THL on tiedottanut lintuinfluenssan levinneen jo 21:lle turkistarhalle, joista kahdella on havaittu mutaatioita, jotka tehostavat viruksen leviämistä nisäkkäillä. Myös suomalaiset asiantuntijat ovat ilmaisseet huolensa tilanteen kehittymisestä.

- Meillä ei yksinkertaisesti ole taloudellisia tai sosiaalisia resursseja uuteen pandemiaan. Mielestäni olisi hyvin vastuutonta, jos emme vieläkään ole valmiita toimenpiteisiin. Tässä on kannettava myös kansainvälistä vastuuta, Virta painottaa.

- Edellinen pandemia tuntui jokaisen suomalaisen arjessa, mutta erityisesti se kurmuutti ravintola- ja kulttuurialaa sekä nuoria. Meillä ei ole varaa siihen, että väistäisimme vastuuta nyt ja se johtaisi vastaavanlaisiin toimiin kuin mitä koronan aikana nähtiin, Virta jatkaa.

Virta painottaa, että Vihreät ei halua jättää turkistarhaajia tai muita turkisalalla työskenteleviä ilman tukea. Tuki voisi tarkoittaa esimerkiksi muutos- ja investointitukia, uraneuvontaa ja -valmennusta, opintoseteleitä, yritysneuvontaa ja muuta tarpeellista tukea sekä muutosturvaa, mahdollistaen myös aikaisemman eläköitymisen.

- Me emme missään nimessä halua ajaa ihmisiä kestämättömään ja näköalattomaan tilanteeseen. Turkisalalla työskenteleviä pitää tukea ja auttaa seuraavaan elämänvaiheeseen ja uudelle työuralle. Siihen meillä on ehdottomasti halua ja valmiutta, Virta painottaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Hallitus työntää ihmisiä pois työn syrjästä28.9.2023 14:31:32 EEST | Tiedote

Vihreiden kansanedustaja Fatim Diarra ja puoluevaltuuston puheenjohtaja Riina Lumme kritisoivat hallituksen työllistämispolitiikkaa. Hallitus sanoo haluavansa kannustaa työn vastaanottamiseen ja työllistää enemmän osa- ja täsmätyökykyisiä henkilöitä. Sen politiikkatoimet sen sijaan tekevät työllistymisestä vaikeampaa. Vihreiden puoluevaltuusto hyväksyi työvoimapoliittisen avauksen kokouksessaan 24.9.2023.

Vihreät julkaisi uuden ulko- ja turvallisuuspoliittisen ohjelman27.9.2023 18:19:36 EEST | Tiedote

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Inka Hopsu kertovat puolueen uuden ulko- ja turvallisuuspoliittisen ohjelman korostavan kokonaisvaltaista turvallisuuskäsitystä, ilmastonmuutokseen varautumista, kestävää kehitystä ja vähemmistöjen oikeuksia. Vihreät hyväksyi uuden ulko- ja turvallisuuspoliittisen ohjelmansa sunnuntaina 24.9. puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä.

Vihreiden Virta ja Hyrkkö esittävät opintorahan korottamista25.9.2023 10:08:39 EEST | Tiedote

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta ja valtiovarainvaliokunnan varapuheenjohtaja Saara Hyrkkö vaativat Orpon hallitusta vastaamaan opiskelijoiden hätään. Opiskelijat ovat vallanneet oppilaitoksia eri puolella Suomea ja kritisoineet voimakkaasti Orpon hallituksen kaavailuja jäädyttää opintotuen indeksikorotukset. Vihreät osoittaa tukensa mieltään osoittaville opiskelijoille ja aikoo esittää eduskunnassa indeksijäädytysten perumista sekä parannuksia opiskelijoiden toimeentuloon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme