VR:n kaukoliikenteessä tehtiin heinäkuussa noin 1,4 miljoonaa matkaa – yöjunien suosio kasvoi

Jaa

Kaukoliikenteessä tehtiin heinäkuussa yhteensä noin 1,4 miljoonaa matkaa ja tavaraa kuljetettiin rautateitse noin 1,7 miljoonaa tonnia. Yhteensä tänä vuonna tammi–heinäkuussa on tehty noin 8,6 miljoonaa kaukoliikenteen matkaa ja tavaraa kuljetettu rautateitse 13,6 miljoonaa tonnia.

Kaukoliikenteessä tehtiin heinäkuussa noin 2 % vähemmän matkoja kuin vuoden 2022 heinäkuussa, jolloin kaukoliikenteen matkoja tehtiin historiallisen paljon.

”Junalla tehdään kesäisin pidempiä matkoja esimerkiksi Ouluun, Joensuuhun, Vaasaan ja Kuopioon. Myös kesäkaudeksi avattu Repoveden kansallispuistossa sijaitseva Hillosensalmen pysäkki on vetänyt kesä-heinäkuussa viime vuotta enemmän matkustajia. Viime vuoteen verrattuna yöjunamatkustamisen suosio kasvoi noin 6 prosentilla. Tarjosimme tänä kesänä satoja tuhansia alle kympin hintaisia kaukoliikenteen lippuja, joista saimme paljon hyvää palautetta asiakkailtamme”, VR:n kaukoliikennejohtaja Piia Tyynilä kertoo.

VR Transpointin rautatiekuljetuksissa kuljetusvolyymit olivat heinäkuussa 1,7 miljoonaa tonnia. Volyymit laskivat 30 % viime vuoteen verrattuna idänliikenteen päättymisen ja metsäteollisuuden heikentyneen kysynnän vuoksi.

Kotimaan kuljetusvolyymit laskivat heinäkuussa 15 % johtuen pääosin metsäteollisuuden heikentyneestä kysynnästä ja tuotantorajoituksista. Tänä vuonna tammi-heinäkuussa on rautateitse kuljetettu tavaraa 13,6 (17,4) miljoonaa tonnia, mikä on noin 22 % vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Heinäkuun täsmällisyys oli hyvällä tasolla

Kaukoliikenteen täsmällisyys oli heinäkuussa 91,3 %. Ensisijaiset myöhästymiskirjautumiset jakautuivat radasta johtuviin syihin (53 %), muihin syihin (26 %) ja VR-syihin (22 %). Kaukoliikenteen täsmällisyyttä heikensivät nopeusrajoitukset sekä sääilmiöistä johtuneet ratainfran häiriöt.

VR:n lähiliikenteessä heinäkuun täsmällisyys oli 98 %. Myöhästymisen syyt jakautuivat radasta johtuviin syihin (60 %), muihin syihin (31 %) ja VR-syihin (9 %).

Yhteyshenkilöt

VR:n media desk

Viestintäyksikkömme palvelee mediaa puhelinnumerossa 029 434 7123 ja sähköpostiosoitteessa viestinta@vr.fi. Olemme tavoitettavissa toimistoaikana. Arki-iltaisin klo 16 jälkeen, arkipyhinä ja viikonloppuisin palvelemme mediaa akuuteissa häiriötilanteissa.

Puh:029 434 7123viestinta@vr.fi

Kuvat

Me VR:llä vauhditamme tulevaisuuden vastuullista liikkumista. Olemme Suomen valtion omistama matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys, joka kasvattaa hiilineutraalin raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota. Huolehdimme arjen sujuvista matkoista Suomessa ja Ruotsissa sekä toimimme teollisuuden tukijalkana kotimaan logistiikassa. Vuonna 2022 kyydissämme tehtiin 194,2 miljoonaa matkaa ja kuljetimme 34,4 miljoonaa tonnia tavaraa. Liikevaihtomme oli 1 107,0 miljoonaa euroa ja työllistimme noin 9 000 rautaista ammattilaista. Lisätietoja: https://www.vrgroup.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VR-Yhtymä Oyj

VR:n kaukoliikenteessä tehtiin marraskuussa noin 1,3 miljoonaa matkaa – kasvua 8 prosenttia viime vuoteen verrattuna5.12.2023 08:54:44 EET | Tiedote

Kaukoliikenteessä tehtiin marraskuussa yhteensä noin 1,3 miljoonaa matkaa, 8 prosentin kasvu edelliseen vuoteen johtui erityisesti viikonloppumatkustamisen lisääntymisestä. Tänä vuonna tammi–marraskuussa on tehty 13,9 miljoonaa kaukoliikenteen matkaa, mikä on jo nyt enemmän kuin viime vuonna 2022, jolloin matkoja tehtiin yhteensä 13,2 miljoonaa. Tavaraa kuljetettiin rautateitse marraskuussa noin 2,1 miljoonaa tonnia ja tammi–marraskuussa yhteensä 21,2 miljoonaa tonnia. Tavaraliikenteen määrä laski marraskuussa 18 prosenttia viime vuodesta teollisuuden heikentyneiden suhdanteiden sekä idänliikenteen lakkauttamisen johdosta.

VR edistää kilpailua raideliikenteessä – myy 11 junayksikköä Suomen Lähijunat Oy:lle30.11.2023 10:03:59 EET | Tiedote

VR Group Oyj on myynyt 11 Sm2-junayksikköä Suomen Lähijunat Oy:lle. Myyntisopimus allekirjoitettiin syyskuussa 2022 ja kauppa on nyt viimeistelty. VR ilmoitti marraskuun aikana asettavansa myyntiin myös ylimääräisiä liikennekelpoisia dieselvetureitaan. Yhtiö haluaa aktiivisilla toimillaan edistää kilpailua raideliikenteessä ja olla mukana kasvattamassa asiakaslähtöistä, kestävää ja kilpailuun perustuvaa raidemarkkinaa.

VR hakee logistiikkapalvelujen kasvua uusilta toimialoilta ja vihreästä siirtymästä22.11.2023 09:42:36 EET | Tiedote

Raideliikenne tuottaa vähemmän päästöjä ja kuluttaa vähemmän energiaa kuin muut liikennemuodot. Siksi se on ratkaisevassa asemassa, kun tavoitteena on liikenteen päästöjen vähentäminen. VR:n logistiikkaliiketoiminnassa, VR Transpointissa, panostetaan aktiivisesti kolmeen keskeiseen kasvualueeseen, jotka tukevat vihreää siirtymää: teollisuuden investointeihin, vihreän siirtymän investointeihin sekä yhdistettyihin kuljetuksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme