NAANTALIN KIRJAJUHLAT ODOTTAA ENNÄTYSYLEISÖÄ

Jaa
Neljännet Naantalin Kirjajuhlat järjestetään 10. – 13.8.2023. Poikkitaiteellisessa tapahtumassa yhdistyvät niin kirjallisuus, teatteri, musiikki kuin kuvataidekin. Päätapahtumapaikkana on Naantalin Kaivohuone.
Sixten Korkman Naantalin Kirjajuhlilla
Sixten Korkman Naantalin Kirjajuhlilla

Naantalissa vaikuttaneen ja Suomen ensimmäisen nimeltä tunnetun kirjailijan, munkkiveli Jöns Budden kunniaksi järjestettävä tapahtuma koettiin ensimmäistä kertaa koronavuonna 2020. Tämän vuoden 2023 teemana on Luovuus ja selviytyminen, ja sitä lähestytään useasta eri näkökulmasta. ”Luovissa ammateissa toimivat yksilöt avaavat myös yleisölle mahdollisuuden käsitellä asioita uudella tavalla. Hyvän esityksen nähtyään ihminen on kuin uudestisyntynyt, ja tuon hetken voima voi kantaa läpi koko elämän”, tiivistää Naantalin Kirjajuhlien ohjelmajohtaja Katri Tuominen.

Kirjajuhlat on kasvattanut yleisömääräänsä joka vuosi, ja nyt on lippuja myyty viikkoa ennen tapahtumaa jo enemmän kuin viime vuonna yhteensä.

Kirjajuhlille saapuu suuri joukko suomalaisia eturivin taiteilijoita ja tutkijoita, kuten Jenni Haukio, Sixten Korkman, Anna-Leena Härkönen, Satu Rämö, Juha Itkonen, Jyrki Kiiskinen, Anna Kortelainen, Heli Laaksonen, Maija-Riitta Ollila, Juha Hurme, Petri Tamminen, Minna Lindgren, Roope Lipasti, Tapio Koivukari ja monia muita. Torstaina 10.8. klo 18 järjestetään Naantalin Kirkkopuistossa kaikille avoin Avajaistapahtuma, jossa avajaispuheen pitää Turun yliopiston biodiversiteettitutkimuksen professori Ilari Sääksjärvi, Jöns Budde julistaa kirjarauhan ja Heli Laaksonen esiintyy.

Kirjajuhlien ohjelma on tänä vuonna poikkeuksellisen monipuolinen kokonaisuus kaunokirjallisuutta, runoutta, tietokirjoja, elämäkertoja ja dekkareita.

Kirjajuhlien perjantai-iltaa vietetään Runon ajassa ensin Alma Ahmatovan, Edith Södergranin, Merja Larivaaran ja Sonja Salmisen seurassa, ja sitten oman aikamme runouteen meidät vie Kalle Talonen & Nenä. Lauantai-illan ohjelmassa on Volter Kilven ja Hilja Vanhakartanon kirjeistä koostettu Runokonsertti, jonka tarjoilevat viulisti Laura Kokko, mezzosopraano Essi Luttinen ja pianisti Petri Haapasalo. Illan toisessa osassa koetaan kirjailija Juha Hurmeen dramatisoima ja näyttelemä osio Lakimiehen tarina Canterburyn tarinoista. Esitys on sekoitus selontekoa, ihmettelyä, huvittuneisuutta, tyrmistystä ja kritiikkiä. Juha Hurme esittää myös yhden miehen shown Eino Leino näytelmäkirjailijana, joka on tiivistelmä tänä vuonna Kajaanin Runoviikolla kantaesitetystä teoksesta.Naantalin Kirjajuhlien kesän 2023 ohjelma päättyy sunnuntaina Naantalin kirkossa, jossa esiintyvät mieskuoro Euga sekä kirjailija ja musiikkitieteilijä Minna Lindgren, joka puhuu aiheesta ”Mihin tarvitsemme kulttuuria”.

Naantalin Kirjajuhlat toivottaa kaikki kirjallisuuden ystävät läheltä ja kaukaa lämpimästi tervetulleiksi Naantaliin elokuussa nauttimaan, vaikuttumaan, yllättymään ja kokemaan ainutkertaisia elämyksiä kirjojen parissa!

Koko ohjelma ja liput:www.naantalinkirjajuhlat.fi.

Lippuja saa myös Pienestä Kirjapuodista Naantalin torin laidalta.

Lisätietoja:

Katri Tuominen, Naantalin Kirjajuhlien ohjelmajohtaja

katri.tuominen@pienikirjapuoti.fi, 040 7541823

Avainsanat

Kuvat

Sixten Korkman Naantalin Kirjajuhlilla
Sixten Korkman Naantalin Kirjajuhlilla
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Visit Naantali

Ravintola Tammiston Kuulas Naantalissa tarjoaa Suomen parhaat ruokaelämykset5.12.2023 07:51:00 EET | Tiedote

"Jotain erilaista ja innovatiivista" - Hungry for Finland -kilpailun voitto Naantaliin. Ravintola Tammiston Kuulas tarjoaa Suomen parhaat ruokaelämykset. Hungry for Finland 2023 -ruokamatkailukilpailun voittajaksi on valittu naantalilaisen Tammiston Kuulas -ravintolan kaksi tuotetta: kaikkia aisteja kutkuttava Piknik omenapuun alla ja saariston makuja tarjoava Taste of Archipelago -tapahtuma.

Piknik Omenapuun alla ja Taste of Archipelago Naantalista Suomen paras ruokamatkailutuote 202330.11.2023 15:15:00 EET | Tiedote

Hungry for Finland Ruokamatkailukilpailun arviointiraati on valinnut naantalilaisen Tammiston Kuulas-ravintolan Piknik Omenapuun alla ja Taste of Archipelago -tapahtuman Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2023. Palkinnon jakoi maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah. Kilpailuun osallistui 46 monipuolista ja tasokasta tuotetta ammattilaissarjassa. Tänä vuonna erityistavoite oli saada mukaan vastuullisuuteen ja paikallisuuteen perustuvia tuotteita. Myös muut naantalilaiset yritykset ovat keränneet merkittäviä palkintoja loppuvuoden aikana, ja ne tarjoavat asiakkailleen elämyksellisiä ja vastuullisia tuotteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye