NAANTALIN KIRJAJUHLAT ODOTTAA ENNÄTYSYLEISÖÄ

Jaa
Neljännet Naantalin Kirjajuhlat järjestetään 10. – 13.8.2023. Poikkitaiteellisessa tapahtumassa yhdistyvät niin kirjallisuus, teatteri, musiikki kuin kuvataidekin. Päätapahtumapaikkana on Naantalin Kaivohuone.
Sixten Korkman Naantalin Kirjajuhlilla
Sixten Korkman Naantalin Kirjajuhlilla

Naantalissa vaikuttaneen ja Suomen ensimmäisen nimeltä tunnetun kirjailijan, munkkiveli Jöns Budden kunniaksi järjestettävä tapahtuma koettiin ensimmäistä kertaa koronavuonna 2020. Tämän vuoden 2023 teemana on Luovuus ja selviytyminen, ja sitä lähestytään useasta eri näkökulmasta. ”Luovissa ammateissa toimivat yksilöt avaavat myös yleisölle mahdollisuuden käsitellä asioita uudella tavalla. Hyvän esityksen nähtyään ihminen on kuin uudestisyntynyt, ja tuon hetken voima voi kantaa läpi koko elämän”, tiivistää Naantalin Kirjajuhlien ohjelmajohtaja Katri Tuominen.

Kirjajuhlat on kasvattanut yleisömääräänsä joka vuosi, ja nyt on lippuja myyty viikkoa ennen tapahtumaa jo enemmän kuin viime vuonna yhteensä.

Kirjajuhlille saapuu suuri joukko suomalaisia eturivin taiteilijoita ja tutkijoita, kuten Jenni Haukio, Sixten Korkman, Anna-Leena Härkönen, Satu Rämö, Juha Itkonen, Jyrki Kiiskinen, Anna Kortelainen, Heli Laaksonen, Maija-Riitta Ollila, Juha Hurme, Petri Tamminen, Minna Lindgren, Roope Lipasti, Tapio Koivukari ja monia muita. Torstaina 10.8. klo 18 järjestetään Naantalin Kirkkopuistossa kaikille avoin Avajaistapahtuma, jossa avajaispuheen pitää Turun yliopiston biodiversiteettitutkimuksen professori Ilari Sääksjärvi, Jöns Budde julistaa kirjarauhan ja Heli Laaksonen esiintyy.

Kirjajuhlien ohjelma on tänä vuonna poikkeuksellisen monipuolinen kokonaisuus kaunokirjallisuutta, runoutta, tietokirjoja, elämäkertoja ja dekkareita.

Kirjajuhlien perjantai-iltaa vietetään Runon ajassa ensin Alma Ahmatovan, Edith Södergranin, Merja Larivaaran ja Sonja Salmisen seurassa, ja sitten oman aikamme runouteen meidät vie Kalle Talonen & Nenä. Lauantai-illan ohjelmassa on Volter Kilven ja Hilja Vanhakartanon kirjeistä koostettu Runokonsertti, jonka tarjoilevat viulisti Laura Kokko, mezzosopraano Essi Luttinen ja pianisti Petri Haapasalo. Illan toisessa osassa koetaan kirjailija Juha Hurmeen dramatisoima ja näyttelemä osio Lakimiehen tarina Canterburyn tarinoista. Esitys on sekoitus selontekoa, ihmettelyä, huvittuneisuutta, tyrmistystä ja kritiikkiä. Juha Hurme esittää myös yhden miehen shown Eino Leino näytelmäkirjailijana, joka on tiivistelmä tänä vuonna Kajaanin Runoviikolla kantaesitetystä teoksesta.Naantalin Kirjajuhlien kesän 2023 ohjelma päättyy sunnuntaina Naantalin kirkossa, jossa esiintyvät mieskuoro Euga sekä kirjailija ja musiikkitieteilijä Minna Lindgren, joka puhuu aiheesta ”Mihin tarvitsemme kulttuuria”.

Naantalin Kirjajuhlat toivottaa kaikki kirjallisuuden ystävät läheltä ja kaukaa lämpimästi tervetulleiksi Naantaliin elokuussa nauttimaan, vaikuttumaan, yllättymään ja kokemaan ainutkertaisia elämyksiä kirjojen parissa!

Koko ohjelma ja liput:www.naantalinkirjajuhlat.fi.

Lippuja saa myös Pienestä Kirjapuodista Naantalin torin laidalta.

Lisätietoja:

Katri Tuominen, Naantalin Kirjajuhlien ohjelmajohtaja

katri.tuominen@pienikirjapuoti.fi, 040 7541823

Avainsanat

Kuvat

Sixten Korkman Naantalin Kirjajuhlilla
Sixten Korkman Naantalin Kirjajuhlilla
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Visit Naantali

Kenestä Valtakunnan Virallinen Unikeko 202324.7.2023 07:37:00 EEST | Tiedote

Naantali valmistautuu jälleen Valtakunnan Virallisen Unikeonpäivän ™ viettoon. Suomen ja Valtakunnan Virallinen Unikeko ™ 2023 julkistetaan torstaina 27.7.2023 klo 8.00 Naantalin vanhassa kaupungissa. Tervetuloa seuraamaan tuoreen Unikeon julkistamista sekä sen jälkeen nauttimaan aamiaista Kaivohuoneen terassille. Tuore Unikeko 2023 liittyy aamiaiselle kuivattelun jälkeen. Unikeonpäivän vietto aloitetaan jo keskiviikkona 26.7. Kirkkopuistossa musiikillisten esitysten sekä Unikekomarkkinoiden merkeissä. Kirkkopuistossa on tuttuun tapaan ohjelmaa non-stop torstaina 27.7. ja päivä huipentuu Unikekokonserttiin, jossa tänä vuonna jammailee Jussu ja Unikeko House Band. Liitteenä päivän ohjelma, Unikeon perinne ja Unikeot kautta aikojen Naantalissa. Unikeon lehdistötiedote tulee keskiviikkona 26.7. klo 15.00 embargolla, jossa myös linkki aamun kuviin. Unikeonpäivän lisätiedot, ilmoittautuminen aamiaiselle sekä Unikeon yksittäiset haastatteluajat: Visit Naantali Tarja Rautiainen, p. 040 747884

Lapset juoksevat lapsille. Upea keräystulos 132 335,62 € Team Rynkebyn Koulujuoksussa.13.6.2023 07:56:00 EEST | Tiedote

KOULUJUOKSU juostiin jälleen 5. toukokuuta Suomessa! Pohjoismaiden suurimmassa hyväntekeväisyysjuoksussa koululaiset juoksevat vakavasti sairaiden lasten hyväksi Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. ”On hienoa, että niin monet koulut ovat mukana Koulujuoksu-tapahtumassa. Suhteellisen pienellä vaivalla saadaan isoja asioita aikaiseksi”, sanoo Team Rynkeby –säätiön toimitusjohtaja Solvejg Lauridsen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme