Vaasan kaupunki - Vasa stad

Teoilla turvallisempi – osallistu Onkilahden liikennepuistoon

Jaa
Paljon toivottu Onkilahden liikennepuisto avataan syksyllä 2024. Tavoitteena on tehdä siitä Suomen paras liikennepuisto yhdessä alueen yritysten ja asukkaiden kanssa. Yritykset, yhdistykset ja yhteisöt voivat osallistua liikennepuiston rakentamiseen kustantamalla summasta riippuen joko oman nimikkotalon, nimikkopolkuauton tai nimen laattaan ja liikennepuiston nettisivuille.
Kuva: Vaasan kaupunki / Jouko Keto
Kuva: Vaasan kaupunki / Jouko Keto

Liikennepuistoa on rakennettu ahkerasti koko kesän ajan. Puistosta halutaan tehdä sellainen, missä viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin.

– Liikennepuistossa liikutaan joko polkuautoilla tai jalan yhteensä 640 metriä pitkällä radalla. Puistossa on muun muassa liikenneympyrä, liikennevalo- ja tasoristeyksiä ja jopa huoltoasema sekä oma kauppatori. Talvisin liikennepuisto muokkautuu valaistuksi luisteluradaksi, viheraluehortonomi Leila Roininen kuvailee.

LähiTapiola osallistuu 100 000 eurolla

LähiTapiola Pohjanmaa on mukana tukemassa liikennepuiston sekä viereen rakennettavan pumptrackin rakentamista osana laajempaa Teoilla turvallisempi - Pohjanmaan alueen liikenneturvallisuuden kehityshankettaan, ja haastaa samalla muita alueen yrityksiä mukaan kehittämään Onkilahteen.

LähiTapiolan 100 000€ suuruinen lahjoitus on merkittävä osa liikennepuistohanketta ja se on mahdollistanut muun muassa suuremman julkisen rahoituksen saamisen.

– Onkilahden liikennepuisto pumptrackeineen on ainutlaatuinen kokonaisuus ja näemme siinä suuren potentiaalin osana liikenneturvallisuuden pitkäjänteistä kehittämistä alueellamme. Toivottavasti puisto innostaa pohtimaan, millä tavalla jokainen voisi omalta osaltaan edistää liikenneturvallisuutta, LähiTapiola Pohjanmaan toimitusjohtaja Joel Sunabacka toteaa.

Yritykset voivat ilmoittaa kiinnostuksestaan liikennepuiston nettisivuilta löytyvällä lomakkeella: www.vaasa.fi/onkilahden-liikennepuisto. Osallistujien keräämisestä vastaa Vaasan kaupunki, ja varat korvamerkitään liikennepuiston rakentamiseen.

Asukkaille järjestetään myöhemmin talkoopäiviä puiston rakentuessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

viheraluehortonomi Leila Roininen, leila.roininen@vaasa.fi, puh. 0400 959179

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupunki / Jouko Keto
Kuva: Vaasan kaupunki / Jouko Keto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Pohjalaisia virtauksia -konsertit 5. - 6.10. Vaasassa ja Helsingissä. Vaasan kaupunginorkesteri konsertoi ensimmäistä kertaa Helsingissä.29.9.2023 16:22:35 EEST | Tiedote

Vaasan kaupunginorkesteri konsertoi Vaasassa ja Helsingissä 5. - 6.10. Konsertissa esitetään pietarsaarelaislähtöisen Heidi Sundblad-Halmeen ennen julkaisematonta musiikkia ja Vaasan kaupunginorkesterin nimikkosäveltäjä Sebastian Fagerlundin uutta musiikkia. Beethovenin D-duuri Viulukonsertossa solistina esiintyy loistava hollantilainen huippuviulisti Liza Ferschtman.

Konserten Österbottniska strömningar den 5.10 i Vasa och den 6.10 i Helsingfors. Vasa stadsorkester gör sin debut i Helsingfors.29.9.2023 16:18:02 EEST | Tiedote

Vasa stadsorkester uppträder i Vasa den 5.10 och i Helsingfors 6.10. I konserten Österbottniska strömningar framförs musik av Heidi Sundblad-Halme, ursprungligen från Jakobstad och ny musik av tonsättaren Sebastian Fagerlund. Som solist i Beethovens violinkonsert i D-dur strålar den fantastiska violinisten Liza Ferschtman från Nederländerna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme