Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Yli 200 liikuntakurssia ja muita liikuttavia tapahtumia ikäihmisille

Jaa
Helsinki tarjoaa tänä syksynä ikäihmisille runsaasti erilaisia liikkumiseen kannustavia palveluja. Seniorit voivat osallistua muun muassa vesijumppiin, ottaa tanssirytmit haltuun, voimistua yksilöllisellä kunto-ohjelmalla tai kävellä ikätovereiden kanssa kirjastoista lähtevillä yhteiskävelyillä.

Liikuntakursseille ilmoittautuminen alkaa porrastetusti maanantaina 14.8.2023, ja kurssit käynnistyvät syyskuun alussa. Tarjolla on muun muassa vesijumppia, ryhmäliikuntaa ja kuntosalikursseja. Palvelut ovat edullisia ja yli 64-vuotiaatkin saavat työikäistenkin kurssitoiminnan tuotteista ja palveluista 50 %:n alennuksen.

Senioreille on tarjolla yli 200 ohjattua kurssia, jotka on suunniteltu eritasoisille liikkujille. Tarkemmat kuvaukset ja ilmoittautumisohjeet löytyvät syksyn liikunta- ja kulttuuripalveluja esittelevästä esitteestä. 

Musiikin ja teatterin ystäville järjestetään paljon ohjelmaa Helsingin kulttuurikeskuksissa. Esityksiä on tarjolla myös päiväsaikaan ja etänä. Iäkkäille suunnatut liikunta- ja kulttuuripalvelut on koottu painettuun esitteeseen, jota on jaossa laajasti eri puolilla Helsinkiä.  

“Toivomme, että ikäihmiset löytävät itselleen mielekästä tekemistä ja seuraa monipuolisten palveluidemme parista. Tarjoamme runsaasti maksutonta ja edullista toimintaa, josta jokainen seniori voi löytää itselleen sopivan tavan liikkua ja liikuttua. Jos lähteminen on vaikeaa, tarjoamme siihen apua muun muassa Liikuntaluurin ja Kulttuurikaveri-toiminnan kautta. Vuorovaikutteista ohjelmaa voi seurata etänä esimerkiksi Lämpiö-alustalla, jotta kaikilla olisi mahdollisuus kulttuuriin ja yhteisiin kokemuksiin”, kertoo kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan viestintä - ja markkinointipäällikkö Essi Eranka.  

 Ikäihmisille suunnattu esite on jaossa seuraavissa paikoissa 10.8.2023 alkaen 

  • Helsingin kaupungin terveysasemat ja palvelukeskukset 
  • Helsingin kirjastot 
  • Kaupungin suurimmat liikuntapaikat: Töölön kisahalli, Liikuntamylly, Pirkkolan, Itäkeskuksen uimahalli ja Uimastadion 
  • Kulttuurikeskukset: Stoa, Malmitalo, Kanneltalo, Maunula-talo, Vuotalo 
  • Esite on jaossa myös Helsingin Uutisten välissä ke 9.8. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Essi Eranka
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kulttuuri ja vapaa-aika
Helsingin kaupunki
puh. 040 5681369
essi.eranka@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme