HSL Helsingin seudun liikenne

Toisen asteen opiskelija saa koulumatkatukilipun kätevästi HSL-sovellukseen

Jaa

Toisen asteen oppilaitosten opiskelijat voivat hakea Kelalta koulumatkatukea. Toisen asteen oppilaitoksia ovat esimerkiksi lukiot ja ammatilliset oppilaitokset. Kun lipun osto-oikeuden on saanut Kelalta, lipun voi hankkia kätevästi HSL-sovelluksella tai ladata palvelupisteessä HSL-kortille. 

Koulumatkatukea haetaan Kelan verkkopalvelussa OmaKelassa: https://www.kela.fi/koulumatkatuki  Tukea voi saada,  jos koulumatkan pituus on 7 / 10 km ja hakija täyttää muut tuen myöntämisen ehdot.

Kun opiskelija on saanut Kelalta sähköisen koulumatkatukilipun osto-oikeuden, hän voi ottaa lipun käyttöön suoraan HSL-sovelluksessa, sillä tieto osto-oikeudesta siirtyy sähköisesti HSL:lle ja sovellukseen. Koulumatkatuetun lipun voi ladata myös HSL-kortille palvelupisteessä. Palvelupisteeseen pitää ottaa mukaan henkilötodistus.

HSL-lipulla voit matkustaa niin usein kuin haluaa lipun voimassaoloaikana niillä vyöhykkeillä, joille lippu on myönnetty. Vyöhykkeet määräytyvät opiskelu- ja asuinpaikan perusteella siten, että lippu kelpaa oppilaitoksen ja asuinpaikan välisillä matkoilla. Esimerkiksi jos opiskelija asuu C-vyöhykkeellä ja oppilaitos on A-vyöhykkeellä, koulumatkatukilippu kelpaa vyöhykkeillä ABC. 

Yhteyshenkilöt

HSL, viestinnän asiantuntija Tuija Ruoho, puh. 0400 846 067

Kuvat

Helsingin seudun liikenne HSL vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta, tilaamisesta ja lipuista sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on noin 400 työntekijää. Vuonna 2022 HSL:n toimintakulut olivat 734 miljoonaa euroa ja toimintatuotot 815 miljoonaa euroa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin 304 miljoonaa nousua, mikä on suurin osa Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Suuret kaupunkiseudut peräänkuuluttavat valtiolta riittäviä panostuksia kestävään kasvuun13.9.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

Seitsemän suurinta kaupunkiseutua esittävät yhteisessä kannanotossaan vakavan huolensa valtion niukoista resursseista kaupunkiseutujen kasvun tukemiseen. Pääministeri Petteri Orpon hallituksen ohjelma tunnistaa MAL-seutujen keskeisen merkityksen, mutta ei juurikaan varaa rahoitusta seutujen kehittämiseen. Seudut ovat määrätietoisesti kehittäneet kestävää yhdyskuntarakennetta ja peräänkuuluttavat pitkäjänteisyyttä myös valtiolta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme