ELY-keskukset

Mitä kuuluu entisille kaivosalueille Suomessa? Osallistu KAJAK-seminaariin 29.8.

Jaa
Suomessa on lähes parikymmentä suljettua kaivosaluetta, joiden ympäristö- ja terveysriskejä selvitetään KAJAK-hankkeessa. KAJAK-seminaarissa 29.8. kuulet tuoreimmat tiedot kohteista, hankkeen etenemisestä ja kehitysprojekteista. Ilmoittaudu nyt!
Kärväsvaaran entinen rautakaivos Kemijärvellä on yksi KAJAK-kohteista. Kuva: Sanna Pyysing
Kärväsvaaran entinen rautakaivos Kemijärvellä on yksi KAJAK-kohteista. Kuva: Sanna Pyysing

Valtion rahoittamassa KAJAK-hankkeessa seurataan ja selvitetään suljettujen ja hylättyjen kaivannaisjätealueiden riskejä. Hankkeelle on myönnetty rahoitusta 1,4 miljoonaa euroa ja sitä koordinoi Pirkanmaan ELY-keskus.

Tule kuulemaan KAJAK-hankkeen etenemisestä maksuttomaan seminaarin 29.8.2023, jonka järjestää ympäristöministeriö ja Pirkanmaan ELY-keskus. Seminaariin voi osallistua paikan päällä Helsingissä tai etäyhteydellä.

- Kiinnostus hylättyjen kaivosten ympäristö- ja terveysvaikutuksiin kasvaa koko ajan. KAJAK-hankkeella saadaan arvokasta tietoa kohteiden riskeistä. Kannattaa tulla kuulolle seminaariin. Siellä on tietoa tiiviissä paketissa paitsi kohteista myös uusista kehityshankkeista. Ääneen pääsevät myös yhteistyötahoista maanomistaja, kaupungin edustaja ja valvova viranomainen, kertoo projektipäällikkö Kari Pyötsiä Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

KUTSU: KAJAK-seminaari

Aika: tiistai 29.8.2023 klo 9.00-12.00
Paikka: kokoustila Paja (Mariankatu 9, Helsinki) + Teams
Ilmoittaudu: tästä linkistä (lyyti.fi)

Ilmoittautuminen päättyy 24.8.2023. Etäyhteydellä osallistuville toimitetaan Teams-linkki ennen tilaisuutta.

Ohjelma

8.30 Aamukahvi

9.00 KAJAK-seminaarin avaus
Nina Lehtosalo, ympäristöministeriö

9.20 KAJAK-hankkeen ja kohteiden esittely
Kari Pyötsiä, Pirkanmaan ELY-keskus

9.50 KAJAK-hankkeen prosessi
Sanna Pyysing, Pirkanmaan ELY-keskus

10.20 Kehityshankkeiden esittely
EU-rahoitusselvitys, Kimmo Järvinen, Ramboll Finland Oy
Dronejen hyödyntäminen, Kimmo Järvinen, Ramboll Finland Oy
Materiaalien saatavuusselvitys, Ari Kolehmainen, Envineer Oy

10.50–11.00 Tauko

11.00 Orijärven pilot-hankkeen esittely
Antti Seppälä, Engwater Oy

11.15 Kiinteistönomistajan puheenvuoro
Pekka Mölsä

11.30 Kaupungin puheenvuoro
Mika Mannervesi, Salon kaupunki

11.45 Valvovan viranomaisen puheenvuoro
Juha-Pekka Hämäläinen, Lapin ELY-keskus

12.00 Seminaarin päätössanat
Nina Lehtosalo, ympäristöministeriö

Lisätietoja:

Kari Pyötsiä, projektipäällikkö, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 0295 036 372, kari.pyotsia(at)ely-keskus.fi

Sanna Pyysing, PIMA-asiantuntija, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 0295 036 046, sanna.pyysing(at)ely-keskus.fi

Nina Lehtosalo, neuvotteleva virkamies, ympäristöministeriö, p. 050 467 9450, nina.lehtosalo(at)gov.fi

Maaperä kuntoon nettisivut - KAJAK (maaperakuntoon.fi)

Kuvat

Kärväsvaaran entinen rautakaivos Kemijärvellä on yksi KAJAK-kohteista. Kuva: Sanna Pyysing
Kärväsvaaran entinen rautakaivos Kemijärvellä on yksi KAJAK-kohteista. Kuva: Sanna Pyysing
Lataa

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Ansökningarna om utvecklingstjänster för företag upphör22.9.2023 12:32:52 EEST | Tiedote

NTM-centralernas Utvecklingstjänster för företag läggs ned i början av 2024 i enlighet med regeringsprogrammet. Ansökningstiden för Analys- och Konsulteringstjänster går ut i alla landskap senast 30.11.2023. I landskapen Västra och Södra Finland upphör dock anslagen redan tidigare. Minst anslag finns till förfogande i Västra Finland, där man inte längre rekommenderar att lämna in nya ansökningar. Ansökningarna behandlas i den ordning de inkommit och tjänsterna beviljas så länge det finns anslag. Under hösten inleds ännu nya utbildningar.

ELY-keskusten Yritysten kehittämispalvelujen haut päättyvät22.9.2023 12:32:52 EEST | Tiedote

ELY-keskusten Yritysten kehittämispalvelut lakkautetaan vuoden 2024 alusta hallitusohjelman mukaisesti. Analyysi- ja Konsultointi-palvelujen haku päättyy kaikissa maakunnissa viimeistään 30.11.2023. Länsi- ja Etelä-Suomen maakunnissa määrärahat kuitenkin loppuvat jo aiemmin. Vähiten määrärahaa on käytettävissä Länsi-Suomessa, jossa uusien hakemusten jättämistä ei enää suositella. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja palveluja myönnetään niin kauan kuin määrärahoja riittää. Syksyn aikana on käynnistymässä vielä uusia koulutuksia.

Korjaamisen jalo taito - suunnitteletko vanhan rakennuksesi korjausta?18.9.2023 14:00:33 EEST | Tiedote

Tervetuloa 10.10.2023 Turussa järjestettävään Korjaamisen jalo taito -seminaariin (etäosallistumismahdollisuus). Seminaarissa pureudutaan korjausrakentamisen taidon tarpeisiin ja uhanalaisuuteen. Tapahtuma on suunnattu valtakunnallisesti kaikille rakentamisen ja kiinteistönhuollon parissa toimiville ja alalle aikoville sekä koulutuksen parissa työskenteleville. Ympäristöministeriö osoittaa ELY-keskuksille vuosittain määrärahaa jaettavaksi avustuksina rakennusperinnön hoitoon. Tänä vuonna rakennusperinnön hoidon avustusten haku käynnistyy 17.10.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme