Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

Aliisa Neige Barrière on valittu Turun musiikkijuhlien residenssitaitelijaksi vuodelle 2024

Jaa

Aliisa Neige Barrière on valittu Turun musiikkijuhlien residenssitaitelijaksi vuodelle 2024. Valinta tehtiin jo keväällä 2023 ja se julkistetaan nyt musiikkijuhlien avajaisten yhteydessä.

Kuva: Neda Navaee
Kuva: Neda Navaee

Residenssitaitelija tulee olemaan yksi keskeinen sisällöllinen vaikuttaja Turun musiikkijuhlien sisältösuunnittelussa erityisesti kamarimusiikin sisältöjen osalta vuonna 2024. Aliisa Neige Barrièren kanssa on sovittu konserttisarjasta. Residenssitaiteilija vastaa sarjan sisältösuunnittelusta ja esiintyy myös niissä. Barrière on ehditty jo nähdä useiden kansainvälisten ja kotimaisten orkesterien edessä ja kesällä 2024 hänet tullaan myös näkemään Turun musiikkijuhlilla johtamassa orkesteria.  

Hän lukeutuu maamme kiinnostavimpiin nuoriin kapellimestareihin. Hänen avarakatseinen lähestymisensä taiteeseen ajaa häntä etsimään uusia esitystapoja ja kokeilemaan ennakkoluulottomasti uutta niin konserttiohjelmistoissa kuin niiden dramaturgiassa. 

"Olen kovin innoissani tästä mahdollisuudesta osallistua Turun Musiikkijuhlien korkeatasoiseen kulttuuritarjontaan!", kommentoi Aliisa Neige Barrière tätä kiinnitystä ja jatkaa: 

Residenssini koostuu monipuolisista kamarikonserteista sekä johtamisesta. Kapellimestari-viulistina, joka on aina rakastanut konserttiohjelmien luotsaamisesta dramaturgisesti kantaaottavina kokonaisuuksina, tämä on unelmamahdollisuus.   

"Rakennamme residenssiä Ukronia-idean ympärille: annamme koettavaksi otteita vaihtoehtoisesta musiikinhistoriasta, jossa tiettyjä ääniä ei olisi hylätty. Mihin suuntiin yrittivät viedä musiikkiperinnettämme säveltäjät jotka olivat maantieteellisesti tai sukupuolensa takia sen marginaaleissa? Toivon tätä myös mahdollisuudeksi kehittää keskustelua opiskelijoiden ja oppilaitosten suuntaan, koska historiaa kirjoitetaan juuri uuden sukupolven kanssa, ja repertuaarin laajentaminen koskee heitä ensisijaisesti. Olen kiitollinen festivaalin tiimin luottamuksesta ja odotan innolla heidän ja upeiden taiteilijoiden kanssa työskentelemistä", Aliisa kertoo.

Barrière aloitti kapellimestariopintonsa Sakari Oramon johdolla Taideylipiston Sibelius-Akatemiassa vuonna 2019. Orkesterinjohtoa hän on opiskellut Oramon lisäksi myös Jorma Panulan, Atso Almilan ja Luke Dollmanin johdolla. 

Hän on toiminut kapellimestariassistenttina Esa-Pekka Saloselle, Susanna Mälkille, Sakari Oramolle, Pekka Kuusistolle, Dalia Stasevskalle ja Ernest Martínez-Izquierdolle. Vuonna 2021 Barrière aloitti kaksivuotisen kautensa tanskalaisen Århus Sinfoniettan nuorena residenssikapellimestarina. 

Orkesterinjohdon ohella Barrière on aktiivinen viulisti ja kamarimuusikko. Hän on perustajajäsen monissa yhtyeissä ja ryhmissä, kuten tanskalaisessa Hindsgavl Nordic Chamber Orchestrassa ja norjalaisissa nykymusiikkiyhtyeissä Ensemble Temporum ja Ensemble +47. 

Lisää taiteilijan omilta verkkosivuilta: https://www.aliisaneigebarriere.org/ 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali. Festivaalin perustajana oli vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa yleisölleen korkeatasoista musiikkia, mm. suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia, ulkoilmatapahtumia sekä konsertteja lapsille. Varsinaisen festivaalin lisäksi Turun musiikkijuhlat järjestää konsertteja ja tapahtumia kaikkina vuodenaikoina, yhteensä n. 30-50kpl vuosittain. www.turunmusiikkijuhlat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme