Korvaamattomat – kertomuksia maailman avainlajeista

Jaa

Juha Kauppisen ja Janne Torisevan upeasti kuvitettu teos KORVAAMATTOMAT – KERTOMUKSIA MAAILMAN AVAINLAJEISTA esittelee maapallon ekosysteemin avainlajeja nastavesikirpusta leijonaan ja ruskoviikunasta tiikerihaihin. Ne ovat lajeja, joilla on elinympäristössään erityisen laaja merkitys ja paljon vuorovaikutussuhteita muiden lajien kanssa.

Lajeilla on keskenään hämmästyttäviä vuorovaikutussuhteita, jotka ovat paitsi kiehtovia myös elintärkeitä koko maapallon toiminnalle ja tulevaisuudelle.

Kalkkarokäärme auttaa kasveja. Termiitit rakantavat maisemaa, jossa norsut ja kissapedot kävelevät. Tiikerihai jopa hillitsee ilmaston lämpenemistä!

– Käsissäsi on tiettävästi mailman ensimmäinen maapallon avainlajeja kootusti esittelevä populaari tietokirja. Halusimme kirjasta syvällisen, mutta nopean lukea ja visuaalisesti vaikuttavan. Eräänlaisen aikuisten kuvakirjan, joka olisi muuta kuin odottaisi: painava tieto kevyesti esitettynä, kertovat tekijät kirjan esipuheessa.

Kirjan tekstit ovat kirjailija Juha Kauppisen ja kuvitus kuvittaja ja sarjakuvantekijä Janne Torisevan.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Kustannusosakeyhtiö Siltala on Aleksi ja Touko Siltalan vuonna 2008 perustama riippumaton kustantamo, joka julkaisee laadukasta kauno- ja tietokirjallisuutta.

www.siltalapublishing.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Siltala

Luonnontieteellisessä museossa näyttely maailman avainlajeista28.9.2023 14:52:08 EEST | Tiedote

Luonnontieteellisessä museossa Helsingissä avautuu 4. lokakuuta näyttely Korvaamattomat – näkymiä maailman avainlajeihin. Se pohjautuu Juha Kauppisen ja Janne Torisevan tänä syksynä ilmestyneen Korvaamattomat – Kertomuksia maailman avainlajeista -kirjan kuvitukseen ja tekstiin. Näyttely esittelee upein kuvin ja kertomuksin maapallon ekosysteemien keskeisinä pidettyjä lajeja, niin sanottuja avainlajeja, ja niiden lukemattomia ihmeellisiä suhteita muihin eliölajeihin.

Tyttö ja yö – Koukuttava trilleri Ranskan myyntilistojen kärjestä25.9.2023 10:23:10 EEST | Tiedote

Guillaume Musson tuotantoa nyt ensi kertaa suomeksi! Musso on yksi Ranskan nykykirjallisuuden suosituimpia kirjailijoita. Hänen kirjojaan on myyty maailmanlaajuisesti 45 miljoonaa kappaletta (kaikissa formaateissa), 47 kielellä. *** TYTTÖ JA YÖ -romaanissa keskellä myrskyä talvella 1992 nuori Vinca Rockwell karkaa filosofianopettajansa kanssa yöhön, eikä ihailtua naista nähdä enää koskaan...

Francon kanssa? – Suomi, Espanja ja kylmä sota12.9.2023 11:56:17 EEST | Tiedote

Espanjaa 34 vuotta yksinvaltaisesti johtanut Euroopan viimeinen diktaattori Francisco Franco kuoli marraskuussa 1975. Suomessa vuosi 1975 huipentui presidentti Urho Kekkosen isännöimään Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökokoukseen. Mitä nämä kaksi maata Euroopan eri laidoilla merkitsivät toisilleen? Millaiset olivat Suomen suhteet oikeistodiktatuuriin? Näitä kysymyksiä tarkastelee Jussi Pakkasvirran kirja FRANCON KANSSA? SUOMI, ESPANJA JA KYLMÄ SOTA.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme