Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

Historiallista musiikkia historiallisessa miljöössä

Jaa

Bravade tuo nokkahuilumusiikin takaisin Turun linnaan osana Turun musiikkijuhlien elokuun ohjelmistoa. Turun musiikkijuhlia vietetään 10.-24.8.2023.

Turun musiikkijuhlilla päästään autenttisen historialliseen tunnelmaan, kun nokkahuilukvartetti Bravade tuo konserttinsa Turun linnaan 14.8. Turun linnan Kuninkaansalissa esitettävä konsertti "Naissäveltäjien vuosisadat" esittelee erityisesti naisten säveltämää nokkahuilumusiikkia aina 1000-luvulta nykypäivään asti. Konsertti on suunniteltu linnan erityinen miljöö mielessä, sillä nokkahuilujen historia kantaa linnankin alkuvaiheille asti. Tämä siis ei varmastikaan ole ensimmäinen kerta, kun linnassa nokkahuilumusiikkia kuullaan.

Ohjelmassa kuullaan myös aikamme naissäveltäjien kuten suomalaisen Lotta Wennäkosken sekä kreikkalaisen Calliope Tsoupakin säveltämät teokset nokkahuilukvartetille. Konserttikokonaisuutta täydentää myös toisen kreikkalaisen nykysäveltäjän Marianthi Papalexandri-Alexandrin koskettava teos Still Life, joka käsittelee toisen maailmansodan aikaisia holokaustin kauhuja.

Bravade on toiminut vuodesta 2004 ja sen muodostavat Sunniva Fagerlund, Pauliina Fred, Hanna Haapamäki sekä Hanna Paatelma. Yhtye on erikoistunut renesanssinokkahuiluihin.

"Turun linna on upea miljöö, johon nokkahuilukvartetti Bravaden konsertti sopii täydellisesti. Tapahtumassa kuultava musiikki tulee viemään kuulijansa aikamatkalle naissäveltäjien maailmaan. Olemme erityisen innoissamme tästä kokonaisuudesta, josta tulee varmasti uniikki elämys", kertoo Turun musiikkijuhlien myynti- ja markkinointipäällikkö Eveliina Salminen.

Bravade: Naissäveltäjien vuosisadat Turun linnassa 14.8. klo 13.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali. Festivaalin perustajana oli vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa yleisölleen korkeatasoista musiikkia, mm. suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia, ulkoilmatapahtumia sekä konsertteja lapsille. Varsinaisen festivaalin lisäksi Turun musiikkijuhlat järjestää konsertteja ja tapahtumia kaikkina vuodenaikoina, yhteensä n. 30-50kpl vuosittain. www.turunmusiikkijuhlat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye