Vaasan kaupunki - Vasa stad

Anmälan till medborgarinstitutet börjar i Vasa 17.8

Dela
Medborgarinstitutet Alma i Vasa erbjuder glädjen i att lära sig nya färdigheter och hundratals möjligheter att utveckla sig och sitt kunnande.
Bild: Medborgarinstitutet Alma / Frank Unger
Bild: Medborgarinstitutet Alma / Frank Unger

Anmälan till Vasa medborgarinstitut Almas kurser börjar torsdag 17.8 kl. 9. Kurserna och föreläsningarna är öppna för alla. Man kan bekanta sig med utbudet på webben uusi.opistopalvelut.fi/vaasa.

På campus i centrum på Rådhusgatan ordnas lördag 19.8 kl. 11–15 Öppet hus. Då kan man bekanta sig med höstens kurser och pröva sina färdigheter i olika verkstäder.

Alma har verksamhet i Vasa, Lillkyro, Laihela och Storkyro.

-Alma är en väsentlig del av den lokala gemenskapen. På våra kurser lyckas man tillsammans och blir bekant med nya människor, säger ledande rektor Sannasirkku Autio.

Två språk och kulturell mångfald är en fast del av Alma

-De två medborgarinstituten i Vasa slogs ihop till Alma år 2021. Vi har kunnat behålla och förstärka det omfattande spektret av kurser på både finska och svenska. Till våra särdrag hör tvåspråkiga kurser, som även fungerar som språkbad utan att pruta av på inlärningen, säger Autio glatt.

Alma erbjuder också grundläggande utbildning för vuxna, som riktar sig till dem som har fyllt 17 år. I den kan man avlägga till exempel grundskolestudier som helt saknas eller som blivit på hälft samt få behörighet att söka till studier på andra stadiet.

-I vår grundläggande vuxenutbildning deltar årligen över 150 studerande, av vilka största delen är invandrare. De får en bra start då det gäller att förstå det finska samhället, vilket ger vägkost för att fundera på framtida planer, berättar rektor Autio.

Nyckelord

Kontakter

ledande rektor Sannasirkku Autio, tfn 0400 299 826, sannasirkku.autio@edu.vaasa.fi

Bilder

Bild: Medborgarinstitutet Alma / Frank Unger
Bild: Medborgarinstitutet Alma / Frank Unger
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig. 

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Sandös och Inre hamnens detaljplanearbete inleds: delta i planeringen!27.9.2023 10:48:46 EEST | Tiedote

Sandös och Inre hamnens detaljplanearbete påbörjas. Planens program för deltagande och bedömning är framlagt 27.9 – 11.10.2023. Med hjälp av programmet frågar man om åsikter angående detaljplanens målsättningar samt berättar närmare om hur planarbetet framskrider. Samtidigt är en nätenkät öppen, genom vilken man samlar in bakgrundsfakta till detaljplaneändringen och planering i anslutningen till den.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum