Suomen Keskusta r.p.

Saarikon ja Kurvisen avoin kirje perussuomalaisten puoluekokoukselle

Jaa

Arvoisa puheenjohtaja Riikka Purra, hyvät Perussuomalaiset,

Puoluekokous on kansanvaltaa aidoimmillaan. Ihmiset kokoontuvat päättämään puolueen linjasta, tekemään henkilövalintoja ja puolueen vallassa ollessa arvioimaan, onko se pidetty, mitä on luvattu. Näin on varmasti myös teillä Perussuomalaisissa. 

Nyt te olette vallassa. Puoluekokoustanne seuraavat ne suomalaiset, joille te ennen vaaleja lupasitte, että meno Suomessa muuttuu: bensan hinta pumpulla laskee ja arjessa pärjää paremmin, koulutuksesta ei leikata, vanhus- ja terveyspalvelut turvataan koko maassa, tiet laitetaan kuntoon maaseutua myöten, halvempi ammattidiesel tulee helpottamaan yrittäjien tilannetta, viljelijöiden toimeentulo kohenee ja turve pelastuu.

Saivatko ihmiset, mitä he tilasivat? Hallitusohjelma ei tuokaan polttoaineen hinta-alea, vaan lääkkeiden hinnan nousun. Leikkaatte perusturvasta ja -palveluista ja keskitätte lähipalveluja. Maa- ja metsätaloudesta leikataan. Samalla annatte parhaiten pärjääville mittavia verohelpotuksia. Näinkö tavallisten suomalaisten puolta pidetään? 

Talouden tilanteeseen vetoaminen ei ole selitys. Se oli täysin tiedossanne lupauksia tehdessänne. Tosiasia on, että Säätytalon hallitusneuvotteluissa te nielaisitte Kokoomuksen linjan sellaisenaan. Hallitus on Kokoomuksen hallitus, jolla on Kokoomuksen ohjelma ja joka on tekemässä Kokoomuksen politiikkaa.

Kyse ei ole vain siitä, että lupasitte suomalaisille liikoja - mahdottomiakin. Kyse on myös siitä, että Suomen ja suomalaisten asiat jäävät hoitamatta, kun hallituksen tilanne on mikä on. Isänmaa ajelehtii.

Itse aiheutettu sotku ei ole ajojahti. Se on itse aiheutettu sotku. 

Te olette saaneet vallan ja vastuun. Siksi on kohtuullista kysyä, milloin hallitus alkaa oikeisiin töihin? Miten te lunastatte ihmisille antamanne lupaukset, kun hallitusohjelmassa ne eivät toteudu eivätkä siksi ensi vuoden budjetissakaan? Miten ja milloin bensan hinta pumpulla laskee? Perussuomalaisia äänestäneillä suomalaisilla on oikeus tietää.

Kaikesta huolimatta toivotamme antoisaa kansanvallan juhlaa puolueellenne. Hyvää puoluekokousta!

Annika Saarikko, Keskustan puheenjohtaja 

Antti Kurvinen, Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja

Tietoja julkaisijasta

Keskusta. Rohkeutta. Ratkaisuja. Keskusta on yli 110-vuotias kansanliike, joka rakentaa politiikkansa ihmisen, ei järjestelmän tarpeille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Keskusta r.p.

Keskustan puoluekokouksen kannanotto: Olli Rehn on suomalaisia yhdistävä voima23.9.2023 18:33:27 EEST | Tiedote

Keskustan puoluekokouksen mukaan presidentinvaaleissa on kyse siitä, kuka ehdokkaista on paras täyttämään presidentiltä vaadittavat edellytykset vaikeassa ja vaarallisessa kansainvälisessä tilanteessa. Puoluekokouksen kanta on selvä: Keskustan ehdokas Suomen tasavallan presidentiksi on filosofian tohtori Olli Rehn. Puoluekokous korostaa kannanotossaan Rehnin kokemusta kansanedustajana, ministerinä ja Suomen Pankin pääjohtajana. Hän on myös toiminut pitkään europarlamentaarikkona, Euroopan komission varapuheenjohtajana sekä talous- ja laajentumiskomissaarina. Sotilasarvoltaan Rehn on reservin luutnantti. Puoluekokouksen mukaan Olli Rehnin koeteltu johtajuus kriisien ytimessä, laajat kansainväliset verkostot sekä pitkä kokemus kansallisista ja kansainvälisistä tehtävistä antavat vahvat valmiudet presidentin tehtävään. Hänellä on kyky toimia vakaana yhteistyöjohtajana myös vaikeissa kansakuntaamme koskevissa kysymyksissä. Rauhallinen, harkitseva ja varma ote päätöksenteossa on suuri etu u

Keskustan puoluesihteeriksi on valittu Antti Siika-Aho23.9.2023 17:36:45 EEST | Tiedote

Keskustan puoluesihteeriksi on valittu Antti Siika-Aho Keskustan uusi puoluesihteeri on filosofian maisteri, yhteiskuntasuhdepäällikkö Antti Siika-Aho. 37-vuotias Siika-Aho on kotoisin Helsingistä ja syntyjään Haapajärveltä. Aiemmin hän on toiminut mm. elinkeinoministerin erityisavustajana sekä Suomen Keskustanuorten pääsihteerinä. Hänen nykyinen työnantajansa on Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli, jossa hän toimii yhteiskuntasuhdepäällikkönä. Ylimääräisessä puoluekokouksessa käydyssä puoluesihteerin vaalissa äänet jakautuivat seuraavasti: Pirkko Ala-Hemmilä 105 Pauliina Maukonen 363 Antti Siika-Aho 670

Keskustan varapuheenjohtajaksi on valittu Hilkka Kemppi23.9.2023 16:49:13 EEST | Tiedote

Keskustan varapuheenjohtajaksi on valittu Hilkka Kemppi Hilkka Kemppi on Keskustan uusi varapuheenjohtaja. Valinnan teki Keskustan ylimääräinen puoluekokous Turussa. Asikkalasta kotoisin oleva 35-vuotias Kemppi on toisen kauden kansanedustaja Päijät-Hämeestä, koulutukseltaan hän taiteiden maisteri ja restonomi. Kemppi toimii myös perhe- ja väestökysymyksiin keskittyvän Väestöliiton puheenjohtajana sekä Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiön valtuuskunnan puheenjohtajana. Varapuheenjohtajan paikka aukeni, kun Riikka Pakarinen ilmoitti luopuvansa varapuheenjohtajan tehtävästä Turun ylimääräisessä puoluekokouksessa. Tehtävästä kisasivat kansanedustaja Hanna Huttunen ja Hilkka Kemppi. Kempin lisäksi varapuheenjohtajan tehtäviä hoitavat Petri Honkonen ja Markus Lohi. Ääniä vaalissa annettiin 1145. Äänet jakautuivat seuraavasti: Hanna Huttunen 384 Hilkka Kemppi 760 Yksi tyhjä

Annika Saarikon puhe Keskustan puoluekokouksessa Turussa 202323.9.2023 11:47:03 EEST | Tiedote

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikon puhe Keskustan ylimääräisessä puoluekokouksessa Turussa 23.9.2023: Hyvät Keskustan puoluekokouksen edustajat, seuraajat ja vieraat Pian 9‐vuotias poikani tarkkaili minua kirjoittaessani puhetta kokousta varten. Hän ehdotti, että puhe olisi hyvä aloittaa vitsillä. Arvelin, että keino ei ole erityisen varma ja toimiva. Hän kuitenkin rohkaisi ottamaan riskin ja teki ehdotuksen. Siispä: ”Mitä näkymätön mies sanoi toiselle näkymättömälle miehelle? Ei olla muuten nähty pitkään aikaan.” Siispä, hyvät kokousedustajat, jotka näytte täällä salissa: mukava nähdä, pitkästä aikaa! Ystävät hyvät, Useassa yhteydessä nousee ilmi, että suomalaisten huolestuneisuus on lisääntymään päin. Maailman tuulet puhaltavat kylmempinä kuin pitkään aikaan. Suurvaltojen jännitteet kiristyvät. Elämme vaarallista aikaa. Oikeusvaltiota murennetaan siellä täällä. Olemme käyneet läpi vakavan pandemian ajan. Sen varjoja lankeaa monin tavoin yllemme yhä – velkana ja mielenterveyden k

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme