SDP EDUSKUNTA

SDP:n Tuppurainen: Perussuomalaisten takertuminen tavoitteeseensa EU-erosta vie Suomen EU-politiikalta pohjan pois

Jaa

Perussuomalaiset takertuvat edelleen tavoitteeseensa irrottaa Suomi Euroopan unionin jäsenyydestä. Tällä on kauaskantoisia vaikutuksia, varoittaa kansanedustaja Tytti Tuppurainen.

Vaikka perussuomalaiset ovat näennäisesti sitoutuneet oikeistohallituksen ohjelmaan myös sen EU-politiikan osalta, ajaa puolue yhä omien sanojensa mukaan pitkän aikavälin tavoitteena Suomen EU-eroa. Tämä tekee Tuppuraisen mukaan tyhjäksi Orpon hallitusohjelman tavoitteet vahvasta EU:sta.

Kaikkien eteen tulevien EU-asioiden osalta Suomen hallituksen linjausten taustalla vaikuttaa kuitenkin toiseksi suurimman hallituspuolueen pitkän tähtäyksen strategia heikentää unionia Suomen eron myötä. Hallitusohjelman kirjaukset globaalisti vahvasta ja toimintakykyisestä unionista ovat ilmeisen ulkokultaisia, koreaa puhetta ilman pitkäjänteistä sitoutumista Suomen edun mukaisen vahvan EU:n kehittämiseen.

Mitä tämä tarkoittaa Suomen EU-politiikan uskottavuudelle, kun kaikki kumppanit tietävät Suomen hallituksen sisällä olevan pyrkimys kuitenkin tehdä loppu yhteistyöstä? Saako Suomi tavoitteilleen minkään yksittäisenkään asian osalta vaikuttavuutta, kun hallituspuolue perussuomalaisten perimmäinen tavoite EU-erosta on kaikkien tiedossa? Suomen pääministeristä tulee EU-pöydissä rampa ankka.

Entinen Eurooppa-puolue kokoomus on tehnyt suomalaisille kalliin ratkaisun ripustautumalla EU-eroa ajaviin perussuomalaisiin vain saadakseen hamuamansa oikeistohallituksen. Juuri näinä Euroopan kriittisinä vuosina tulisi Suomesta viestiä kansalaisten suuren enemmistön kannattamana vahva, horjumaton tuki Suomen paikalle Euroopan unionissa ja sitoutumisemme unionin pitkäjänteiseen vahvistamiseen etenkin meille tärkeän puolustus- ja turvallisuuspolitiikan ja avoimen strategisen autonomian osalta.

Voikin kysyä: kenen etu olisi heikentyvä, yksittäisten kansallisvaltioiden tai näiden blokkien varassa oleva Eurooppa? Perussuomalaisten Eurooppa-politiikalla on arvaamattomat jäljet.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme