Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Osa Runeberginkadusta suljetaan ajoneuvoliikenteeltä 28.8.2023 alkaen

Jaa
Uuden Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen sekä siihen liittyvän kunnallistekniikan rakentamisen takia Runeberginkatu suljetaan ajoneuvoliikenteeltä välillä Salomonkatu – Kampinkuja 28.8.2023 alkaen.

Kamppiin rakennettavan uuden terveys- ja hyvinvointikeskuksen edellyttämät johtosiirto- ja katutyöt ovat edenneet suunnitellusti aikataulussaan, ja seuraavassa vaiheessa siirrytään työskentelemään Runeberginkadulle. Töiden takia Runeberginkatu suljetaan auto- ja pyöräliikenteeltä Salomonkadun ja Kampinkujan väliltä. Liikennejärjestelyt ovat voimassa 28. elokuuta alkaen ja ne kestävät arviolta vuoteen 2027 saakka. Hankkeen yhteydessä uusitaan Runeberginkadun rakenteet ja kunnallistekniikkaa.

Liikennejärjestelyjen muutokset

Vaikutukset moottoriajoneuvoliikenteelle ja pyöräilylle

Runeberginkatu suljetaan auto- ja pyöräliikenteeltä Salomonkadun ja Kampinkujan väliltä. Ajoneuvoliikenne ohjataan väliaikaisesti Malminkadulle, joka avataan läpiajoliikenteelle.

Vaikutukset jalankululle
Jalankulkijoiden kulku työmaa-alueen ohi säilyy Runeberginkadulla. Samoin kulku Sähkötaloon ja Kampin kauppakeskukseen säilyy käytössä.

Vaikutukset joukkoliikenteelle
Metron kulku Kampissa jatkuu normaalisti koko hankkeen ajan, mutta Kampin metroaseman sisäänkäynteihin saattaa tulla muutoksia.
Metroaseman edessä Runeberginkadulla sijaitseva matkailuliikenteen bussipysäkki poistuu käytöstä.

Uusi terveys- ja hyvinvointikeskus kokoaa palvelut keskitetysti yhteen paikkaan

Keskustan uusi terveys- ja hyvinvointikeskus rakennetaan Runeberginkadun, Fredrikinkadun, Kampinkujan ja Salomonkadun rajaamalle katu- ja torialueelle ja Kampin metroaseman läntisen lippuhallirakennuksen paikalle. Rakennukseen tulee kahdeksan maanpäällistä kerrosta ja kaksi kellarikerrosta. Rakennuksen on tarkoitus valmistua vuonna 2027. Aikataulu tarkentuu myöhemmin.
Uusi terveys- ja hyvinvointikeskus tarjoaa valmistuttuaan keskustan asukkaille hyvin saavutettavat ja monipuoliset julkiset sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut yhden katon alta. Tiloihin on suunniteltu muun muassa terveysasematoimintaa, nuorten ja aikuisten sosiaalipalveluja, fysio- ja toimintaterapiapalveluja sekä psykiatriapalveluja. Keskukseen sijoittuu laskennallisesti 3–4 terveysaseman palvelut ja se on mitoitettu noin 140 000 asukkaalle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liikennejärjestelyt
YIT, vastaava työnjohtaja
Matti Suursalmi
matti.suursalmi@yit.fi
p. 050 5600 799


Muut työmaan asiat
YIT, työpäällikkö
Johannes Lehtonen
johannes.lehtonen@yit.fi
p. 050 301 4951


Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakentamishanke
Rapp Valvontakonsultit Oy, projektipäällikkö
Teijo Tiirikka
teijo.tiirikka@rapp.fi
p. 050 3533 919

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye