Kansallinen kokoomus

Kokoomuksen puoluehallitus päätti pyytää Alexander Stubbia puolueen presidentinvaaliehdokkaaksi

Jaa
Kokoomuksen puoluehallitus valtuutti yksimielisesti puheenjohtaja Petteri Orpon pyytämään professori Alexander Stubbia kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi. Maanantaina Helsingissä koolla ollut puoluehallitus ei esitä neuvoa antavan jäsenäänestyksen järjestämistä presidenttiehdokkaasta.
Kokoomuksen puoluehallitus valtuutti yksimielisesti puheenjohtaja Petteri Orpon pyytämään professori Alexander Stubbia kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi. Maanantaina Helsingissä koolla ollut puoluehallitus ei esitä neuvoa antavan jäsenäänestyksen järjestämistä presidenttiehdokkaasta. 
 
"Puoluehallitus kävi presidenttiehdokkaasta hyvän ja perusteellisen keskustelun ja päätyi tähän ratkaisuun. Stubb olisi kokoomukselle erinomainen ehdokas, toivon hänen vastaavan pyyntöön myönteisesti", Orpo sanoo. 
 
Stubb on Firenzessä toimivan EU-yliopiston professori. Hän on ollut aiemmin mm. Suomen pääministeri, ulkoministeri, Euroopan investointipankin varapääjohtaja, kansanedustaja, europarlamentaarikko ja ulkoministeriön virkamies sekä kokoomuksen puheenjohtaja. Kansainvälisen kokemuksensa ja kielitaitonsa lisäksi Stubbilla on poikkeuksellisen laaja kansainvälinen verkosto. Hän on koulutukseltaan filosofian tohtori (kansainvälisessä politiikka).
 
Orpo sanoo olevansa tyytyväinen siihen, että puolueen presidenttiehdokkuus on herättänyt kiinnostusta. 
 
"Tasavallan presidentin tehtävä on vastuullinen ja vaativa erityisesti nyt, kun turvallisuuspoliittinen ympäristömme on pysyvästi muuttunut. Arvostan sitä, että kokoomuksesta löytyy valmiutta harkita ehdokkuutta vaativiin tehtäviin", Orpo sanoo. 
 
Kokoomuksen presidenttiehdokkaan nimeää syksyllä järjestettävä ylimääräinen puoluekokous. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kansallinen kokoomus
Kansallinen kokoomus
Töölönkatu 3
00100 HELSINKI

0207 488 488, info@kokoomus.fihttps://www.kokoomus.fi

Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomus on paljon muutakin kuin kansanedustajamme ja meppimme – me olemme kansanliike. Teemme arjen pieniä tekoja kukin omalla tavallamme.

Tästä pääset kokoomuksen eduskuntaryhmän uutishuoneeseen >>

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen kokoomus

Häkkänen: EU-ero olisi kohtalokas virhe Suomelle27.3.2023 08:49:15 EEST | Tiedote

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen ihmettelee, miksi yhden puolueen ehdotukset EU-erosta on jätetty käsittelemättä pääministeritenteissä. Perussuomalaiset on tällä hetkellä ainoa puolue, joka ajaa virallisissa ohjelmissaan Suomen EU-eroa. Viime viikolla perussuomalaisten Laura Huhtasaari vahvisti, että puolue ajaa edelleen Suomen eroa EU:sta. Puolueen puheenjohtaja Riikka Purra on myöntänyt, että puolueen virallinen linja on EU-ero.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme