SDP EDUSKUNTA

Kansanedustaja Kvarnström (SDP): Totuus on, että hallitus seisoo ja kaatuu RKP:n kanssa

Jaa

Kansanedustaja Johan Kvarnström piti sunnuntaina juhlapuheen suomenruotsalaisten sosiaalidemokraattien kesäjuhlassa Kolkin kartanossa Vaasassa. Puheessaan hän totesi, että Finlands Svenska Socialdemokrater (FSD) on arvoliberaali poliittinen järjestö sekä sanoin että teoin.

Fotograf: Simon Bergman
Fotograf: Simon Bergman

– Emme vain sano ei rasismille ja vaadi vakavia keskusteluja ja työryhmiä, vaan kieltäydymme myös sellaisen puolueen muodostamasta hallituspohjasta, jonka ministerit ovat tahranneet maakuvan täysin ennen kuin hallitus on ehtinyt tehdä edes yhtäkään lakiesitystä. Vastustamme hallituspohjaa, joka muuttaa säädyllisen käyttäytymisen rajoja ja normalisoi vihapuheen, Kvarnström sanoi.

Kvarnström muistuttaa, että hallitusneuvotteluissa oli vaihtoehtoja.

- RKP:n puheenjohtaja totesi, että hallituspohja ei riipu pienistä puolueista vaan suurista. Tällä tavoin ei pieni puolue kuitenkaan voi paeta vastuuta ollessaan vaa’ankieliasemassa. Totuus on, että hallitus kaatuu RKP:n kanssa. Tai vain jatkaa eteenpäin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Paljon on kuitenkin tapahtunut, paljon vahinkoa on jo tapahtunut, Kvarnström sanoi.

Kvarnströmin mukaan palkansaajien oikeuksien heikentäminen ei tasapainota taloutta ja on suuri riski, että syksystä tulee poliittisesti myrskyisä.

- Kaikkien hyvinvoinnin parantaminen edellyttää hyvinvointiyhteiskunnan kehittämistä. Tasa-arvoisempaan suuntaan, ei kasvattamalla luokkaeroja ja kasvattamalla tuloeroja. Meidän on investoitava enemmän terveydenhuoltoon, ei vähemmän. Meidän on tehtävä verotuksesta oikeudenmukaisempaa ja progressiivisempaa. Meidän on myös pidettävä kiinni jo aikaisemmin tänä keväänä hyväksytystä vammaispalvelulaista, jonka hallitus aikoo nyt purkaa, koska se on hallituksen mukaan liian kallis. Valtion talouden saamiseksi tasapainoon voidaan siis vammaisilta ottaa, mutta kaikkein rikkaimmat osallistuvat vain saamalla verohelpotuksia eivätkä mitenkään muuten, Kvarnström sanoi.

Lue puhe kokonaisuudessaan täältä

Yhteyshenkilöt

Johan KvarnströmKansanedustaja - Riksdagsledamot

Puh:050 514 4080

Linkit

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme