Arboretum Mustilan Ystävät ry

10. Taimipäivä Mustilassa

Jaa
Kasviharrastajat kokoontuvat kymmenensille Mustilan Taimipäiville Arboretum Mustilaan 26.8.2023 klo 10.00-15.00

Taimipäivä Mustilassa on jo vuosikymmenen ajan koonnut kasviharrastajat ja puutarhan ystävät yhteen kasviostosten, luentojen ja opastettujen puistokierrosten pariin. Myyjiä tapahtumaan on tulossa ennätysmäärä kotimaisten tarjoajien lisäksi myös Virosta ja Latviasta. Ammattimaisten kasvattajien ohella tapahtumaan on tulossa paljon yksityisiä myyjiä harvinaisine kasviaarteineen. Mustilan idylliseen tunnelmaan odotetaan menneiden vuosien tapaan lähes tuhatta kasviharrastajaa ja ammattilaista.

Tapahtumapäivän kuumina aiheina on mm. Suomessa menestyvät aprikoosit ja persikat, laajentuva hortensiatarjonta ja kasvien leviämistavat. Teemallisista puistokierroksista vastaavat arboretumin omat ammattilaiset sekä mm. Seppo Vuokko, Tuomas Haltia ja Eija Klaucke.

Kasvihuutokaupan vetäjäksi on lupautunut puutarhaneuvos Aarno Kasvi.

Tapahtuman järjestelyihin osallistuvat myös Mustila Puutarha ja Mustila Viini.

Arboretum Mustila

Arboretum Mustila on niittänyt kansainvälistäkin mainetta paitsi upeana retkikohteena, myös metsätalouden jalostus- ja tutkimuskohteena. Ilmaston lämmetessä yhä eteläisemmät puu- ja pensaslajit ovat osoittautuneet menestyviksi pohjoisilla leveysasteillamme, ja arboretumissa tehdään arvokasta kestävyyskokeilua aiemmin herkiksi koetuille kasvilajeille. Ilmastonmuutos vaikuttaa kestävyyden lisäksi myös kasvitauteihin ja -tuholaisiin. Arboretumissa vaalitaan myös kansainvälisesti merkittäviä kantoja endeemisistä puulajeista, jotka ovat vaarantuneet alkuperäisillä kasvupaikoillaan. Erityisen tunnettu Arboretum Mustila on alppiruusuistaan ja niiden systemaattisesta jalostustyöstään. Kotimaiset alppiruusut ovat alkaneet erinomaisella talvenkestollaan niittää mainetta ympäri maailman, ja niitä kasvatetaan kansainväliseen jakeluun ammattimaisesti Euroopan suurimmilla taimitarhoilla.

Arboretum Mustilan Ystävät ry

AMY ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tarkoituksena on tukea ja rahoittaa Arboretum Mustilan työtä ja toimintaa. Harrastajilla on merkittävä rooli uusien kasvilajikkeiden kokeilussa ja levittämisessä yleiseen käyttöön. AMY ry on saanut jäsenistöönsä suuren osan suomalaisista kasvialan ammattilaisista ja kasviharrastajista. Harrastajien omat kasvatukset, risteytystyö ja kokeiluviljelmät toimivat oivallisena tukena ja kokeilualustana arboretumin omalle työlle. Joskus harrastus voi lähennellä jo hulluutta, mutta Taimipäivä antaa loistavan kuvan siitä, mitä harrastus voi olla parhaimmillaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Arboretum Mustilan Ystävät ry
Mustilantie 57
47200 Elimäki

http://mustila.fi (kotisivut uudistettavana)

Arboretum Mustilan Ystävät ry - Arboretum Mustilas Vänner rf on voittoa tuottamaton yhdistys, jonka olemassaolon tarkoitus on tukea arboretumia ja sen tekemää työtä ympäristömme kasvilajien monipuolistamiseksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.