Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluevaltuusto hyväksyi palveluverkon uudistusta ohjaavat periaatteet muutoksitta

Jaa
Pirkanmaan aluevaltuusto hyväksyi maanantaina palvelujen verkoston kehittämisen yleiset ja palvelulinjakohtaiset periaatteet ohjaamaan yksityiskohtaisempaa jatkovalmistelua. Aluevaltuusto hyväksyi aluehallituksen esityksen sellaisenaan äänestysten jälkeen.

Palveluiden verkoston uudistamisella vastataan kasvavaan palvelutarpeeseen,​ palveluiden yhdenvertaiseen saatavuuteen,​ henkilöstön riittävyyteen ja kustannusten kasvuun. Tavoitteena on myös luoda ymmärrys tarvittavista investoinneista.

-  Strategiassa pääasia ovat ihmiset ja heidän palvelunsa. Olen iloinen, että pääsemme jo ensimmäisenä syksynä poliittisten päätöksentekijöiden kanssa uudistamaan palvelujärjestelmää. Henkilöstö tullaan huomioimaan myös jatkovalmistelun päätöksentekovaiheissa, ja asukkaille järjestämme muun muassa kuusi asukastilaisuutta eri puolilla Pirkanmaata, kertoi hyvinvointialuejohtaja Marina Erhola aluevaltuustossa.

Erhola korosti aluevaltuustolle, että palveluverkon uudistaminen on yhteistyötä valtion ohjaavien ministeriöiden ja aluehallinnon välillä. Valtio odottaa konkreettisia päätöksiä kevään ohjausneuvottelujen pohjalta. Ensimmäisiä konkreettisia esityksiä palveluverkon uudistamisesta käsitellään jo 21.8. aluehallituksessa.

Muutoksia konsernirakenteeseen

Aluevaltuusto päätti myös Tays Kehitysyhtiön purkamisesta. Yhtiö perustettiin vuonna 2017 alun perin Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin yhteistyöyhtiöksi. Hyvinvointialueiden yhteistyö jatkuu Sisä-Suomen yhteistyöalueen yhteistyösopimuksen ja hyvinvointialueiden strategian pohjalta.  

Maanantain aluevaltuuston päätöksellä Tuomi Logistiikka Oy siirtyy Pirkanmaan hyvinvointialueen tytäryhtiöksi. Aluevaltuusto päätti ostaa Tampereen kaupungilta 256 040 Tuomi Logistiikan osaketta 1,8 miljoonalla eurolla. Hyvinvointialueen omistus Tuomi Logistiikasta on jatkossa noin 57 prosenttia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluevaltuuston puheenjohtaja Johanna Loukaskorpi

Puh:040 8063691

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme