Hyvinkään kaupunki

Antero Ruotsalaisen Liikettä tilassa -teos vihitään uudelleen käyttöön

Jaa
Kirkkarinkadun varrella Mantelipuistossa sijaitsevan, Antero Ruotsalaisen Liikettä tilassa -teoksen (1974) entisöintityöt ovat nyt valmiit. Teos vihitään uudelleen käyttöön maanantaina 28. elokuuta kello 14.30 kaikille avoimen yleisötilaisuuden merkeissä.
Liikettä tilassa -teos. Kuva: Hyvinkään kaupunginmuseon valokuvakokoelma.
Liikettä tilassa -teos. Kuva: Hyvinkään kaupunginmuseon valokuvakokoelma.

Liikettä tilassa -teoksen putket on uusittu, vesijärjestelmä korjattu sekä pinnat suojattu. Materiaaliksi on valikoitunut alkuperäisen suunnitelman mukaisesti asfaltti.

Teos avataan uudelleen käyttöön 28. elokuuta kello 14.30. Kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen avaa tilaisuuden ja käynnistää vedenvirtauksen.

Hyvinkään historia taidekaupunkina näkyy vahvasti myös sen katukuvassa. Ulkotilassa sijaitsevien teosten lisäksi kaupungin omistamia ja taidemuseon hallinnoimia taideteoksia on sijoitettuna ympäri kaupunkia kouluihin, päiväkoteihin, palvelutaloihin ja toimistoihin.

Julkiseen tilaan sijoitettu taide on tärkeää siksi, että se ei edellytä pääsymaksuja tai aukioloaikoja ja tavoittaa myös ne ihmiset, jotka eivät ikinä käy museoissa. Julkinen taide levittäytyy jokaisen vapaasti koettavaksi osaksi arkiympäristöämme. 

Julkiset taideteokset -hankkeen myötä Hyvinkäällä on entisöity lukuisia taideteoksia ympäri kaupunkia. Teoksiin voi tutustua nyt myös verkkopohjaisen tarinakartan avulla:

Hyvinkään julkiset taideteokset (arcgis.com)

Tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liikettä tilassa -teos. Kuva: Hyvinkään kaupunginmuseon valokuvakokoelma.
Liikettä tilassa -teos. Kuva: Hyvinkään kaupunginmuseon valokuvakokoelma.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan elinvoimainen elämyskaupunki. Kaupunkimme tarjoaa asukkailleen ja vierailijoilleen monipuoliset palvelut ja mahdollisuudet kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme