Kangasalan kaupunki

Lamminrahkan liikuntapuisto on valmistunut

Jaa

Monipuolinen liikuntapuisto on valmistunut Kangasalan uuteen Lamminrahkan kaupunginosaan koulukeskuksen viereen. Lamminrahkan liikuntapuisto tuo lisää liikunta- ja harrastusmahdollisuuksia asukkaille ja palvelee ympäri vuoden laajoja käyttäjäryhmiä sekä viereisen koulukeskuksen oppilaita.

Lamminrahkan liikuntapuisto on valmistunut koulukeskuksen ja torin viereen. Kuva: Kangasalan kaupunki.
Lamminrahkan liikuntapuisto on valmistunut koulukeskuksen ja torin viereen. Kuva: Kangasalan kaupunki. Kangasalan kaupunki Kangasalan kaupunki

Liikuntapuisto on keskeinen osa Lamminrahkan ulkoilu- ja virkistysverkostoa, jonka ulkoilu- ja liikuntareitit yhdistyvät myös Tampereen seudun reitistö- ja liikuntapaikkakokonaisuuteen. Kangasalan kaupungille on myönnetty liikuntapaikkarakentamisen valtionavustusta Lamminrahkan liikuntapuiston rakentamiseen. Avustuksien suuruus on yhteensä 296 000 euroa ja avustuksen myöntäjänä on Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto.

Liikuntapuistoon on valmistunut tekonurmipintainen pelikenttä, monitoimiareena, padel-kenttä, ulkokuntosali sekä juoksusuora ja pituushyppypaikka. Kaikki pelikentät ovat aidattuja. Puiston pinta-alaltaan suurin toiminto on tekonurmipintainen pelikenttä (65 m x 100 m), jonka mitoitus mahdollistaa täysimittaisen jalkapallon pelaamisen tai kentän jakamisen rinnakkaisille poikittaisille peleille. Kentällä voi pelata myös koululais- tai harrastetason pesäpalloa. Talvella osa tekonurmikentästä jäädytetään luistelua varten ja mailapelejä varten asennetaan kaukalo.

Liikuntapuiston pohjoispäätyyn on rakentunut aluetta palveleva huoltorakennus, joka on toteutettu kaupungin erillisenä hankkeena. Liikuntatoimintojen lisäksi alueelta löytyy myös penkkejä, pyörätelineitä ja roska-astioita. Toiminnallisten alueiden yhteyteen on istutettu puita ja pensaita elävöittämään maisemaa. Pintamateriaaleina alueella on käytetty monipuolisesti laadukkaita materiaaleja eri käyttötarkoitus huomioiden. Alueen valaistuksessa on huomioitu sekä pelikenttien edellyttämät vaatimukset että oleskelualueiden viihtyisyys.

Lamminrahkan liikuntapuiston toteutus tukee Kangasalan kaupungin kaupunkistrategiaa luomalla ja kehittämällä uusia liikunta- ja harrastuspaikkoja kaupunkilaisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tueksi. Lamminrahkan kokonaissuunnittelussa on pyritty edistämään liikunnallista elämäntapaa ja liikuntapuiston toteutus on yksi osa tavoitteesta.

Liikuntapuiston rakennusurakan pääurakoitsijana toimi Terrawise Oy ja valvojana Welado Oy.

Liikuntapaikkojen ja -tilojen varaukset

Lamminrahkan liikuntapuisto on arkipäivisin koulukeskuksen ja päiväkodin käytössä sekä iltaisin ja viikonloppuisin kaikkien käytettävissä. Liikuntapuiston vuokraamisesta vastaa Kangasalan kaupungin liikuntapalvelut. Normaalisti käyttövuorojen haku tapahtuu sähköisesti kaupungin verkkosivujen kautta, mutta tälle syksylle ei avata enää uutta hakuaikaa. Kesän kenttävuorot tulevat hakuun ensi helmikuussa ja muusta tämän syksyn käyttövuorotilanteesta voi kysyä suoraan Kangasalan kaupungin liikuntapalveluista. Liikuntapuistoon valmistunut padel-kenttä toimii iltaisin ja viikonloppuisin jonotusperiaatteella ilman erillisiä varauksia.

Myös Lamminrahkan yhtenäiskoulun ison liikuntasalin talvikäyttövuorot ovat alkaneet 7.8.2023. Käyttövuorot toimivat liikuntatiloissa klo 17.00–22.00 välisenä aikana. Liikuntasali on kooltaan noin 1000 m2 ja se soveltuu suurta kenttätilaa vaativiin palloilulajeihin. Sali on jaettavissa kolmeen osaan. Liikuntasalin käyttövuorot on jaettu Kangasalan ja Tampereen kaupunkien kesken. Kangasalla on käytössä kolme arki-iltaa ja Tampereella kaksi. Viikonloput on jaettu erikseen. Molemmat kaupungit vastaavat itse niille kuuluvien käyttövuorojen jakamisesta edelleen liikunta- ja urheiluseuroille.

– Yhteistyö liikuntapalveluiden järjestämisessä on alusta alkaen sujunut Tampereen kaupungin kanssa hyvin ja joustavasti, ja työ yhteisen päämäärän eteen hyödyttää molempia, iloitsee vapaa-aikajohtaja Marke Vornanen.

Lamminrahkasta löytyy myös pienempi toiminnallinen liikuntatila sekä pienten lasten liikuntatila, jonka käyttövuoroja voi varata Kangasalan liikuntapalveluista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa/liikuntapuisto
Jari Järvinen, kaupunginpuutarhuri
p. 050 550 9079, jari.jarvinen@kangasala.fi

Milla Santalehto, suunnittelija/ ulkoalueet
p. 044 481 3009, milla.santalehto@kangasala.fi

Lisätietoa/ liikuntapaikkojen ja -tilojen varaukset
Jarno Schutskoff, liikunnan palvelukoordinaattori
p. 050 3009 4545, jarno.schutskoff@kangasala.fi

Kuvat

Lamminrahkan liikuntapuisto on valmistunut koulukeskuksen ja torin viereen. Kuva: Kangasalan kaupunki.
Lamminrahkan liikuntapuisto on valmistunut koulukeskuksen ja torin viereen. Kuva: Kangasalan kaupunki.
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasalan kaupunki

Vanhojen kiinteistöjen purkaminen Kangasalan K-Supermarketin tontilta alkaa18.9.2023 16:47:40 EEST | Tiedote

Kangasalan keskustassa K-Supermarketin laajentamisen mahdollistava kaava on saanut lainvoiman alkuvuonna 2023. Kaupan laajentamisen ja tontin uusien järjestelyiden suunnittelu on käynnissä. Keskon tontilla Ellintien ja Finnentien välissä osoitteissa Finnentie 3, Ellintie 1 ja 5 sekä Ainontie 6 ja 8 olevien vanhojen rakennusten purkutyöt aloitetaan 18.9. alkavalla viikolla. Purkutöiden on tarkoitus valmistua marraskuun loppuun mennessä. Purkamistyöstä aiheutuu jonkin verran ympäristöhäiriöitä, kuten ääntä, pölyä ja työmaaliikennettä, mutta haitat pyritään minimoimaan. Purku-urakoitsijana toimii Enerkon Ympäristöpalvelut Oy. Purkutyötä tehdään arkipäivinä ja melua aiheuttavat työvaiheet suoritetaan klo 9 ja 18 välillä. Työmaa-alue aidataan ja työmaa-alueeseen rajoittuville katualueille osoitetaan väliaikaiset liikenteenohjausjärjestelyt. Purkutyöt ovat askel eteenpäin kaupan laajennushankkeessa. Laajennuksen rakennustöiden on suunniteltu alkavan vuoden 2024 aikana.

Lumoava Kangasala – neljä julkista taideteosta valmistunut kaupunkiin11.8.2023 11:36:59 EEST | Tiedote

Kangasalan kaupunkiin on valmistunut kesän aikana neljä julkista taideteosta osana Lumoava Kangasala -ympäristö- ja taideohjelmaa. Kuvanveistäjä Pekka Jylhän ”Peili” ja taiteilija Ninni Luhtasaaren teoskokonaisuus ”Harhailevat ajatukset” ovat valmistuneet Kangasalan uuteen kaupunginosaan Lamminrahkaan. Taiteilija Aino Louhen seinämaalaus ”Muotokuvia tärkeistä asioista” on toteutettu Ruutanan monitoimitalon päiväkotiin, kun taas kuvanveistäjä Matti Kalkamon moniosainen veistoskokonaisuus ”Pica pica” on valmistunut Kuhmalahden kouluun. Lumoava Kangasala -taideohjelman sopimuskumppanina toimii tamperelainen Public Art Agency Finland.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme