Suur-Savon Sähkö Oy

Aki Kaapro analytiikan yksikönpäälliköksi Suur-Savon Sähkölle

Jaa
Aki Kaapro (FM) aloittaa Suur-Savon Sähkö Oy:n yksikönpäällikkönä 4.9.2023 vastuualueenaan analytiikka. Kaapro vastaa analytiikan johtamisesta sekä kehittämisestä.
Aki Kaapro
Aki Kaapro

Analytiikka ja datan hyödyntäminen sekä tietovirtojen johtaminen kasvattavat koko ajan merkitystään energiantuotannon, aurinkovoimaloiden ja sähköverkkojen sekä muiden infra-alojen toiminnan tehostamisessa. Digitalisaatio ja analytiikka luovat vahvan pohjan siirtymälle kohti tehokasta ja kestävää energiantuotantoa. Uudet teknologiat, datan hallinta ja sen analysointi toimivat tässä keskeisinä mahdollistajina.

- Analytiikkaa kehitetään meillä tiiviissä yhteistyössä konsernin sisäisten ja ulkopuolisten sidosryhmien kanssa ja useammissa ekosysteemeissä. Analytiikan tärkeyden vuoksi tahdoimme sen johtamisen yksiin käsiin. Jatkossa analytiikan kehittäminen on entistä systemaattisempaa ja sen ulottuvuudet tulevat paremmin huomioitua kaikkien kehitysprosessien alussa. Esimerkkinä tekoälyn vastuullisuuteen liittyvät seikat. Tämä tuo myös taloudellista tehokkuutta” kertoo Suur-Savon Sähkön digitalisaatiojohtaja Milla Ratia.

Datan tehokas hyödyntäminen ei ainoastaan paranna nykyisten liiketoimintojen operatiivista tehokkuutta, vaan voi olla keskiössä uudessa liiketoiminnassa, kuten Evision Oy:n tapauksessa. Evisionilla analytiikasta on jalostettu tuotteita sähköverkkojen ja aurinkovoimaloiden kunnossapidon tueksi.

Kaapro on analytiikan kokenut konkari

Tehtävään valitulla Aki Kaaprolla (FM) on pitkä kokemus analytiikan parissa toimimisesta. Hän toimi aiemmassa tehtävässään analytiikan vanhempana konsulttina monialaiselle asiakaskunnalle. Lisäksi hänellä on vahvaa osaamista muun muassa projektijohtamisesta ja ratkaisusuunnittelusta.

- Aki Kaapro on kokenut infratoimintojen analytiikan osaaja, jolla on jo valmiiksi valtavasti toimialaosaamista ja erinomaisia näyttöjä analytiikan ratkaisujen kehittämisestä energia-alalle. Tämän lisäksi häneltä löytyy näkökulmia muihin toimialoihin, Ratia kuvailee.

Analytiikkapäällikön tehtävä on uusi Suur-Savon Sähkö Oy:ssä. Kaapron vastuulla on tuoda tehokuutta nykyisiin analytiikan toimintamalleihin sekä luoda uutta analytiikkakyvykkyyttä konsernin eri yhtiöihin. Hän raportoi Suur-Savon Sähkön digitalisaatiojohtajalle Milla Ratialle.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Aki Kaapro
Aki Kaapro
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suur-Savon Sähkö Oy
Suur-Savon Sähkö Oy
Otto Mannisen katu 6
50101 MIKKELI

https://www.sssoy.fi

Suur-Savon Sähkö on järvisuomalainen energiakonserni, joka vastaa sähkön siirto- sekä lämpöliiketoiminnasta Päijänteen itäpuolisella Järvi-Suomen alueella. Yhtiö omistaa sähkön tuotantoa oman toimialueen lisäksi muualla Suomessa ja Ruotsissa. Konserniin kuuluvat myös sähkönmyyntiyhtiö Lumme Energia ja aurinkovoimapalveluita tarjoava Solarigo Systems. Konsernin liikevaihto on yli 350 milj. euroa ja henkilöstömäärä noin 120 henkilöä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suur-Savon Sähkö Oy

Osavuosikatsaus 1-8/2023: Lämmin säätila vähentänyt energiankulutusta28.9.2023 10:17:45 EEST | Tiedote

Kulunut vuosi on ollut 8,1 % normaalia selvästi lämpimämpi, mikä on yhdessä energiakriisin aikana terävöityneen energiansäästön kanssa leikannut energiankulutusta merkittävästi. Perusliiketoiminnan ollessa energian siirtoa ja myyntiä, volyymin pieneneminen vaikuttaa suoraan taloudelliseen suoritukseen. Konsernin liikevaihto tammi-elokuussa on ollut 293 M€ (2022: 220,4 M€). Liikevaihto nousi energiakriisin aikana syntyneiden sähkön loppuasiakassopimusten korkeammasta hintatasosta. Käyttökate oli 25,2 M€ (2022: 29,1 M€) ja liikevoitto 7 M€ (2022: 12,3 M€).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme