Hartela

Hartela toteuttaa Astra-kampusrakennuksen Åbo Akademin säätiölle Turkuun

Jaa
Uusi kiinteistö toteutetaan projektinjohtourakkana keskelle Åbo Akademin kampusaluetta Turussa ja se korvaa vanhan Gadolinia-kiinteistön osoitteessa Porthaninkatu 3–5.

Pinta-alaltaan 10 200 neliömetrin rakennuksesta tulee osa Tähtikorttelia (kvarteret Stjärnan), johon kuuluvat uudisrakennuksen lisäksi Åbo Akademin Kirjatorni-kirjasto (Boktornet) osoitteessa Tuomiokirkonkatu 2–4 ja kauppakorkeakoulu osoitteessa Henrikinkatu 7. Korttelin nimi Tähti on peräisin Carl Ludvig Engelin Turun kaupungille suunnittelemasta asemakaavasta.

Hankkeen kokonaisala on 13 382 m2. Rakentaminen aloitetaan alkusyksystä 2023, ja rakennus valmistuu vuoden 2025 syksyllä.

Rakennuksesta tulee ennen kaikkea Åbo Akademin opiskelijoiden ja henkilökunnan kohtaamispaikka, mutta se toimii myös Turun vanhankaupungin olohuoneena. Astraan tulee yhteisiä tiloja, kuten neuvonta- ja tukipalveluita, kirjastopalveluita, ravintola, kahvila sekä tiloja opetusta, ryhmätyöskentelyä ja itsenäistä opiskelua varten. Uudisrakennusta tulee käyttämään myös Åbo Akademin yhteiskuntatieteiden tiedekunta.

”On ratkaisevaa, että rakentamisessa otetaan vastuu ympäristöstä ja yhteiskunnasta, ja me Åbo Akademin säätiössä haluamme olla edelläkävijöitä tässä suhteessa. Tavoitteenamme on luoda Astraan parhaimmat tilat oppimiselle ja opetukselle, samalla kun minimoimme ympäristövaikutukset. Olemme ylpeitä siitä, että voimme olla osa tätä hanketta”, Åbo Akademin säätiön kiinteistöpäällikkö Mika Soinio kertoo, ja jatkaa, ”tuleva uudisrakennus yhdistää jo korttelissa olevia rakennuksia luontevasti yhteen mikä taas helpottaa käyttäjien liikkumista sekä rakennusten käyttötehokkuutta”.

”On hienoa päästä rakentamaan modernia ja kansainvälistä kampusrakennusta sekä kohtaamispaikkaa tulevaisuuden opiskelijoille. Kohde sijaitsee kulttuurihistoriallisesti tärkeässä ympäristössä Turun keskustassa Tuomiokirkon välittömässä läheisyydessä. Samassa korttelissa toimii mm. opetusrakennuksia, jotka ovat normaalisti käytössä koko hankkeen ajan. Hyvällä ennakkosuunnittelulla ja Hartelan vahvalla projektinjohto-osaamisella varmistamme, että rakennustyöt toteutetaan muita toimintoja häiritsemättä”, sanoo Hartela Länsi-Suomen aluejohtaja Lauri Piitari.

Arkkitehti- ja pääsuunnittelusta on vastannut Pekka Mäki työryhmineen Sigge Arkkitehdit Oy:stä.

Vastuullisuus huomioidaan läpi rakennusprosessin. Hankkeen tavoitteena on saavuttaa neljän tähden RTS-sertifikaatti. RTS on suomalainen ympäristösertifiointijärjestelmä, joka ottaa huomioon Suomen olot ympäristöasioita tarkasteltaessa. Hiilijalanjälki minimoidaan rakentamisen aikana, ja alihankkijoiden on sitouduttava hiilineutraaleihin suunnitelmiin.

Kuvat: Åbo Akademin säätiö 

Yhteyshenkilöt

Lauri Piitari, aluejohtaja, Hartela Länsi-Suomi Oy, 0504655454, lauri.piitari@hartela.fi


Mika Soinio, kiinteistöpäällikkö, Åbo Akademin säätiö, 0407758545, mika.soinio@stiftelsenabo.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hartela
Hartela
Ilmalantori 1
00240 HELSINKI

010 5613 000http://www.hartela.fi

Hartela on kotimainen perheyhtiö, joka työllistää noin 550 rakentamisen ammattilaista. Olemme rakentaneet koteja, toimitiloja ja alueita vuodesta 1942. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Lahdessa, Turussa, Tampereella, Raumalla ja Oulussa. Perheyhtiö Hartela kuuluu suurimpiin valtakunnallisiin rakennusyhtiöihin, ja meillä on Avainlippu-tunnus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hartela

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme