Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Hyvinvoinnin polulta tukea diabeteksen omahoitoon

Jaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) ja Diabetesliitto ovat yhteistyössä kehittäneet työkaluja diabeteksen omahoidon tueksi. Diabetesliiton ylläpitämälle uudelle Diabetespolut-fi-verkkosivustolle on rakennettu erilaiset hyvinvoinnin polut eri diabetesta sairastaville kohderyhmille.

Diabetespolut.fi-verkkosivustolta löytyy oma polkunsa tyypin 2 diabetesriskissä oleville, tyypin 2 ja tyypin 1 diabetesta sairastaville sekä tyypin 1 diabetesta sairastavien lasten huoltajille. Jokainen polku koostuu useista erilaisista hyvinvointia ja diabeteksen omahoitoa tukevista osa-alueista, joilta käyttäjä löytää niin Diabetesliiton kuin myös muiden järjestöjen ja toimijoiden tuottamaa luotettavaa tietoa sekä omahoitoa ja hyvinvointia tukevaa materiaalia.  

Hyvinvoinnin poluilla liikkuminen on helppoa. Polkujen käyttö onnistuu tietokoneella ja mobiililaitteella eikä niiden käyttöä varten tarvitse ladata erillistä sovellusta. Vinkkejä diabeteksen ehkäisyyn ja omahoitoon voi poimia myös napakassa muodossa olevista interaktiivista kuvista. Poluilta löytyy myös paljon erilaisia verkossa täytettäviä testilaskureita.  

- Hyvinvoinnin polut toimivat myös erinomaisena ammattilaisen työtä tukevana tietolähteenä. Tietoa voidaan hyödyntää potilaan yksilölliset tarpeet huomioiden, riippumatta diabetestyypistä, toteaa Keusoten vastaanottopalvelujen ylilääkäri Tuula Salokangas. 

Diabetes koskettaa tänä päivänä yhä useampaa suomalaista. Yhteensä tyypin 1 ja tyypin 2 diabetesta sairastavia on Suomessa jo noin puoli miljoonaa. Lisäksi moni on riskissä sairastua tyypin 2 diabetekseen. Omaa hyvinvointiaan vaalimalla voi merkittävästi ehkäistä sairastumistaan tyypin 2 diabetekseen sekä myös vaikuttaa jo todetun diabeteksen hoitotasapainoon. 

Hyvinvoinnin polkuja on kehitetty yhteistyössä Diabetesliiton koordinoimassa Diabetesta sairastavan hyvinvoinnin polku -hankkeessa (STEA). 

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Tuula Salokangas, vastaanottopalvelujen ylilääkäri, 050 497 0876, tuula.salokangas@keusote.fi

Leena Kurki-Kangas, johtava asiantuntija, 050 497 2481, leena.kurki-kangas@keusote.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme