Pirkanmaan hyvinvointialue

Lapsille ja nuorille etsitään vapaaehtoisia tukihenkilöitä koko hyvinvointialueelle 

Jaa
Tasapainoinen ja pitkäjänteinen aikuinen, olisiko sinusta tukihenkilöksi lapselle tai nuorelle? Koulutamme uusia tukihenkilöitä ja varsinkin miestukihenkilöitä kaivataan mukaan toimintaan.

Tukihenkilötoiminnasta kiinnostuneille järjestetään syyskuussa kaksiosainen koulutus Perheiden talolla, Tampereella (Itsenäisyydenkatu 21b). Koulutuksen ensimmäinen osa pidetään tiistaina 12.9.2023ja toinen osa seuraavalla viikolla tiistaina 19.9.2023.Koulutus pidetään molempina iltoina kello 16.30–20.00. Koulutus on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun. Lisäksi koulutukseen kuuluu henkilökohtainen haastattelu myöhemmin, erikseen sovittavana ajankohtana. 

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen torstaihin 7.9.2023 mennessä sähköpostilla osoitteeseen tukihenkilo@pirha.fiKerro ilmoittautumisviestissä nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi, sekä mahdolliset ruoka-aineallergiasi kahvitusta varten.  

Kouluttajina toimivat tukihenkilötoiminnan työntekijät. Lisäksi paikalla on jo toiminnassa mukana olevia tukihenkilöitä, jotka kertovat kokemuksistaan tukihenkilönä toimimisesta.  

Tukihenkilöitä tarvitaan koko hyvinvointialueelle 

Pirkanmaan hyvinvointialueen aloitettua toimintansa vuoden alusta lähtien koko Pirkanmaan vapaaehtoisten tukihenkilöiden koulutuksesta huolehtii Asiakasohjaus Luotsin tukihenkilötiimi. Vaikka koulutus pidetään Tampereella, voi tukihenkilönä toimia koko Pirkanmaan alueella.  

 –Tukihenkilötoiminta on erittäin suosittu ennaltaehkäisevä palvelumuoto, joka oikea-aikaisesti aloitettuna voi ehkäistä suurempien ongelmien syntyä. Useat perheet elävät ilman tukiverkostoa, joten omaa tukiaikuista jonottavia lapsia on paljon.

Tukihenkilötoiminnasta vastaavan sosiaalityöntekijä Anna-Mari Juneksen mukaan tälläkin hetkellä lähes 60 lasta odottaa omaa tukihenkilöä, joten siksi mukaan toimintaan toivotaankin paljon uusia vapaaehtoisia ympäri Pirkanmaata. 

Tukihenkilö tapaa lasta tai nuorta noin kaksi kertaa kuukaudessa 

Tukihenkilö on vapaaehtoistyöntekijä, joka tapaa tuettavaa lasta tai nuorta säännöllisesti mukavan yhteisen tekemisen merkeissä. 

Tukihenkilön voi saada 7–17-vuotiasPirkanmaan hyvinvointialueella asuva lapsi tai nuori, joka tarvitsee tuekseen perheen ulkopuolista aikuista ystävää.  

Tukihenkilöksi etsitään kaikenikäisiä tavallisia, luotettavia ja turvallisia aikuisia, joiden oma elämä on tasapainossa ja joilla on mahdollisuus antaa aikaa lapselle tai nuorelle. Tukihenkilöllä ei tarvitse olla omia lapsia eikä ammatillista kokemusta lapsista tai nuorista.  

–Tukihenkilöksi toivotaan aikuista, jonka kanssa voisi esimerkiksi jutella, tutustua erilaisiin harrastuksiin, käydä uimahallissa tai vaikka saada apua läksyihin. Etenkin miehiä tarvittaisiin mukaan toimintaan. Tälläkin hetkellä tukihenkilöjonossa on paljon poikia, jotka ovat odottaneet yli vuoden juuri miespuolista tukihenkilöä, kertoo Anna-Mari Junes.  

Tukihenkilöä tarvitsevissa lapsissa on myös erityisen tuen tarpeessa olevia lapsia, maahanmuuttajalapsia, yksinhuoltajaperheestä tulevia lapsia tai lapsia, jotka ovat yksinäisiä tai joiden vapaa-aikaan kuuluu paljon pelaamista.  

Tukihenkilönä toimiminen antaa paljon myös aikuiselle 

Tukihenkilölle itselleen toiminta antaa hyvän mielen toisen auttamisesta. Se mahdollistaa tärkeän, ja joskus jopa elinikäisen ihmissuhteen luomisen, antaa uusia näkökulmia omaan elämään sekä mukavaa ja merkityksellistä tekemistä vapaa-ajalle.  

Tukihenkilötoiminta tuo tullessaan myös uusia aikuiskontakteja: vertaistukea, tapaamisia toisten vapaaehtoisten kanssa, koulutuksia sekä virkistyspäiviä, joihin voi osallistua yhdessä tuettavan kanssa.  

Toiminta on vapaaehtoistyötä, mutta tukihenkilölle maksetaan pieni palkkio ja kulukorvaus korvaamaan tapaamisista aiheutuvia kuluja. Tukihenkilöksi ryhtyvän rikostausta selvitetään lain 148/2014 mukaisesti. 

 

Lisätietoa: www.pirha.fi/tukihenkilotoiminta 

Lisätietoja: sosiaalityöntekijä Anna-Mari Junes, puh. 040 806 2181  

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme