Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

SAVE THE DATE: Turun Kirjamessujen ohjelma julkaistaan 29.8. – luvassa painavaa yhteiskunnallista dialogia sekä yhteistyötä kirjasomen kanssa

Jaa

Turun Kirjamessujen ohjelma julkaistaan ti 29.8. messujen verkkosivuilla www.kirjamessut.fi. Messuilla on keskustelemassa iso joukko aikamme ajattelijoita Sixten Korkmanista Riina Tanskaseen ja Risto Isomäestä Merete Mazzarellaan. Tapaamme myös presidenttiehdokkaita, kansainvälisiä kirjailijavieraita ja goottirockin legendoja. Ensimmäistä kertaa Turun Kirjamessuilla julkistetaan myös Tanssiva karhu- ja Kääntäjäkarhu-runouspalkintojen ehdokkaat. Messujen teemana on tanssi.

Suomen vanhin kirjallisuuden messutapahtuma juhlistaa lukemista kovatasoisella ohjelmalla ja väkevillä yhteiskunnallisilla keskusteluilla. Kysymme muun muassa, millaisilla sanoilla maailmaan vaikutetaan ja politiikasta puhutaan. Mitä tekoäly oppii meiltä? Entä onko taiteella itseisarvo?

”Kirjamessuilla sanoitetaan tätä päivää. Siinä missä yksi keskustelu käsittelee kiertotaloutta, seuraava vie bestsellerin pauloihin”, sanoo kirjailija ja ohjelmajohtaja Vilja-Tuulia Huotarinen.

”Kirjallisuudessa on kysymys arvoista ja ajattelemisesta, niin kuin myös tyylistä ja hauskanpidosta, ja messuilla on lupa nauraa ja itkeä yhtä aikaa. Maailma on kummallinen paikka, mutta ilman keskusteluja on ihmisten välistä kulttuuria vaikea edes kuvitella.”

Teemana tanssi

Messujen teemana on tänä vuonna tanssi. Tanssi rytmittyy messuohjelmaan niin tanssiesityksinä kuin keskustelun aiheenakin. Avajaisissa esiintyy upean uran tehnyt tanssija Minna Tervamäki, ja messulavoille nousee esimerkiksi monta Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tähteä. Mukana on myös useita paikallisia tanssiryhmiä. Turkulainen Tanssiteatteri Eri tuo messuille Elementit-nimisen esityksen.

”Teos on saanut innoituksensa Luonnotar-kirjasta, joka julkaistiin vuoden alussa ja joka on esillä messuilla Tanssiteatteri Erin osastolla. Kirjassa yhdistyvät luontovalokuvaus ja ihmisvartalon koreografinen sommittelu luontokohteisiin. Sisareni Pirjo Lindfors ja minä loimme tämän kokonaisuuden kymmenen vuoden projektina. Elementit sukeltaa tuohon maailmaan ja kuvaa suggestiivisella otteella tanssija Nea Vuorisen liukumista metsän sylistä veden läpi aina tunturin huipulla kohdattuun auringonlaskuun”, kertoo Erin taiteellinen johtaja, tanssija-koreografi Tiina Lindfors.  

Riemukasta yhteistyötä kirjasomen kanssa

Kirjasome tulee olemaan entistä näkyvämmin esillä Turun Kirjamessuilla. Kirjallisuudesta ja lukemisesta käydään vilkasta keskustelua sosiaalisessa mediassa, ja esimerkiksi kirjagramista eli Instagramin kirjallisuusyhteisöstä on tullut yhä tärkeämpi kirjallisuuskentän toimija. Kirjasome tuottaa Turun Kirjamessuille tänä vuonna kolme ohjelmanumeroa.

"Ohjelmassa tulee näkymään kirjasomessa usein esillä olevat ja monille tärkeät teemat: vuorovaikutus kirjailijoiden kanssa, kirjojen moninaisuus ja uutuuskirjojen ohella myös vanhempi kirjallisuus", kertoo Mari Leminen, joka ylläpitää 1001 kirjaa ja yksi pieni elämä -blogia sekä @1001kirjaa-kirjagramtiliä.

Turun Kirjamessut järjestetään 29.9.–1.10.2023 Turun Messukeskuksessa. Kirjamessujen kanssa samaan aikaan järjestetään myös Turun Ruoka- ja Viinimessut.

www.kirjamessut.fi 

Facebook: www.facebook.com/turunkirjamessut
Instagram: @turunkirjamessut

#turunkirjamessut

Yhteyshenkilöt

Marja Pekkanen

Toimitusjohtaja

Turun Messukeskus

Puh: 0405457766

marja.pekkanen@turunmessukeskus.fi

Vilja-Tuulia Huotarinen

Ohjelmajohtaja

Turun Kirjamessut

vilja-tuulia.huotarinen@turunmessukeskus.fi

Maisku Myllymäki

Tiedottaja

Turun Kirjamessut

maisku.myllymaki@turunmessukeskus.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Turun Messukeskus Oy on messu- ja näyttelytoimintaa harjoittava palveluyritys, jonka liiketoimintaan kuuluvat messujen ohella tilojen vuokraus erilaisia tapahtumia, kongresseja ja messuja varten sekä näihin liittyvän tekniikan ja osaamisen markkinointi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Turun Kirjamessut sai kirjallisuuden ystävät liikkeelle sankoin joukoin2.10.2023 11:14:22 EEST | Tiedote

Eilen päättyneet Turun Kirjamessut ja samanaikaisesti järjestetyt Turun Ruoka- ja Viinimessut vetivät kävijöitä edellisvuosia enemmän. Messukäytävillä kävi kova kuhina heti perjantaiaamusta alkaen ja kirjamyynti oli osastoilla ennätyksellisen hyvää. Messujen laadukas ja monipuolinen ohjelma täytti katsomot, ja Turun Kirjamessujen erityinen kodikas tunnelma sai jälleen kiitosta kävijöiltä. Messut järjestettiin Turun Messukeskuksessa 29.9.-1.10.2023.

Turun Kirjamessut alkavat perjantaina – luvassa kirjailijatähtiä, kantaaottavia keskusteluja ja tanssia25.9.2023 12:20:49 EEST | Tiedote

Suomen vanhimmat kirjamessut starttaavat perjantaina 29.9. – ajankohtaisimpina kuin koskaan! Messuilla pääsee tekemään kirjaostoksia, nauttimaan ainutlaatuisesta messutunnelmasta sekä tietenkin tapaamaan tämän hetken kuumimmat kirjailijanimet. Kirjamessujen poikkitaiteellisena teemana on tanssi. Turun Kirjamessut järjestetään Turun Messukeskuksessa 29.9.–1.10.2023. Kirjamessujen kanssa samaan aikaan järjestetään myös Turun Ruoka- ja Viinimessut.

Turun Kirjamessujen ohjelma on julkaistu – esiintyjiä yli 50029.8.2023 12:00:00 EEST | Tiedote

Turun Kirjamessujen ohjelma on julkaistu. Kolmen päivän aikana 29.9.–1.10. messuilla nähdään noin 300 ohjelmanumeroa. Turun Messukeskukseen kokoontuvat kirjallisuuden kuumimmat nimet ja laaja joukko tunnettuja yhteiskunnallisia keskustelijoita. Kirjamessujen ohjelmassa tartutaan väkevästi aiheisiin, joista Suomi ja maailma puhuvat juuri nyt. Poikkitaiteellisena teemana on tänä vuonna tanssi.

Ajoneuvomatkailu on nyt matkailutrendien aallonharjalla – uutuudet esillä Turun Caravan Show´ssa17.4.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Matkailuajoneuvoilla matkustamisesta on tullut entistä suositumpaa viime vuosina. Riippumaton ja vapaa matkustusmuoto kiinnostaa nyt yhä useampaa, myös nuoria aikuisia. Turun Messukeskuksessa 21.-23.4.2023 järjestettävässä Caravan Show -tapahtumassa esitellään niin vuoden 2023 uutuusmatkailuajoneuvoja ja -vaunuja kuin vaihtokalustoakin. Messuviikonlopun ajankohtainen ohjelma pureutuu kotimaan matkailuun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme