Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuuston kyselytunnilla keskusteltiin vuokrankorotuksista ja asuntohaasteista

Jaa
Helsingin kaupunginvaltuusto kokoontui syyskauden ensimmäiseen kokoukseensa 16. elokuuta. Kokouksen kyselytunnilla keskusteltiin kaupungin asuntojen vuokrankorotuksista, toimista sosiaali-, asunto- ja työvoimapoliittisiin haasteisiin sekä varhaiskasvatuksen sähköisestä asioinnista.
Kuva: Helsingin kaupunki / Sakari Röyskö
Kuva: Helsingin kaupunki / Sakari Röyskö

Kaupunginvaltuutettu Elisa Gebhard (sd.) kysyi Helsingin kaupungin asunnot Oyn (Heka) vuokrankorotuksista ja kaupunginvaltuutettu Tuomas Rantanen (vihr.) Helsingin toimista sosiaali-, asunto- sekä työvoimapoliittisiin haasteisiin. Kysymyksiin vastasi pormestari Juhana Vartiainen (kok.).

Kaupunginvaltuutettu Anniina Iskanius (kok.) kysyi varhaiskasvatuksen sähköisestä asioinnista. Kysymykseen vastasi kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Johanna Laisaari (sd.).

Koko keskustelu on katsottavissa 17.8. alkaen Helsinki-kanavalla. Keskustelu on tulkattu viittomakielelle sekä kokeiluluontoisesti simultaanitulkattu kolmella kielellä.

Pihlajamäen ostoskeskuksen alue uudistuu

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kaavamuutoksen Pihlajamäen ostoskeskuksen eteläiseen osaan. Kaavamuutos koskee nykyistä liiketonttia, kahta pysäköintitonttia ja katualueita Pihlajamäen keskeisimmällä paikalla. Tavoitteena on uudistaa keskustakorttelia nykyaikaisella liikerakentamisella ja saada alueelle uutta asuntotuotantoa Pihlajamäen arvokkaaseen 1960-luvun kaupunkikuvaan soveltuvalla tavalla. Samalla tarkistetaan alueen jalankulun ja pyöräilyn yhteyksien toimivuutta.

Alueelle tulee uutta asuntokerrosalaa noin 9 200 kerrosneliötä ja asukasmäärän lisäys on arviolta 230 henkeä.

Kaikki kaupunginvaltuuston päätökset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan paatokset.hel.fi:ssä kaupunginvaltuuston asiakirjat -sivulla.

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 040 509 64 10
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Helsingin kaupunki / Sakari Röyskö
Kuva: Helsingin kaupunki / Sakari Röyskö
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus antoi kolme eri lausuntoa lakihankkeisiin18.9.2023 17:49:27 EEST | Tiedote

Kaupunginhallitus kokoontui 18.9. ja päätti antaa lausunnot sosiaali- ja terveysministeriölle valmiuslain toimivaltuussäännöksistä, vanhuspalvelulain muuttamisesta annetun lain voimaantulosäännöksen muuttamisesta sekä hallituksen esityksestä koskien yleisestä asumistuesta annetun lain muuttamista. Kaupunginhallitus päätti myös ottaa Petri Lumijärven henkilöstöjohtajan vakinaiseen virkaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme