Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 16.8.2023

Jaa

Kasvun ja oppimisen lautakunta hyväksyi Olarin 2 päiväkotia -hankkeen tarveselvityksen. Tarveselvitys koski 16 lapsiryhmän päiväkotirakennusta Matinkylä-Olarin palvelualueelle, jossa on 10-ryhmäinen suomenkielinen ja 6-ryhmäinen ruotsinkielinen päiväkoti. Päiväkoti rakennettaisiin nykyisen Päivänkehrän koulun Komeetan toimipisteen tontille. Varhaiskasvatuspaikkoja päiväkodissa olisi yhteensä 336 lapselle.

Päiväkotihankkeen on tarkoitus käynnistyä syksyllä 2023 ja rakennuksen valmistua loppuvuodesta 2026. Hankkeen arvioitu kustannus on noin 16 miljoonaa euroa.

Lautakunnan päätöksentekoa ohjaa valtuuston tekemät linjaukset. Lautakunta toteaa, että Komeetan koulutilakäytön lakkauttamisesta nykyisessä tarkoituksessa ja siihen suoraan liittyvästä Olarin 2 päiväkotia -hankkeesta on jo päätetty valtuuston toimesta vuoden 2022 budjettikäsittelyn yhteydessä. Lautakunta edellyttää, että alueella varmistetaan riittävät koulutilat alueen kasvutarve huomioiden.

Lautakunta edellyttää myös, että Olarin 2 päiväkotia -hankkeen alueen liikenneturvallisuuteen ja syöttöliikenteeseen kiinnitetään erityistä huomiota hankkeen suunnittelun ja toteutuksen aikana, yhteistoiminnassa alueen asukkaiden ja huoltajien kanssa.

Lisäksi lautakunta edellyttää, että ennen Komeetan toimipistettä koskevaa opetuksen järjestämiseen liittyvää päätöstä, lautakunnalle tuodaan vielä erikseen lapsivaikutusten arviointi. Lautakunta myös toteaa, että väliaikaiseen käyttöön tarkoitettuja siirtokelpoisia parakkitiloja, joista kaupunki itsekin on linjannut pyrkivänsä eroon, ei ole tarkoitettu pysyvään käyttöön eikä niissä ole riittävästi tarvittavia ja tarkoituksenmukaisia tiloja laadukkaan perusopetuksen eri tarpeiden toteuttamiseksi.

Varhaiskasvatuksen palveluverkkoa kehitetään siten, että se muodostuu kooltaan taloudellisista ja toimivista päiväkodeista hyvillä sijaintipaikoilla.

Varhaiskasvatuksen nykyinen palveluverkko ei ole kysyntään nähden riittävä. Alueella on jo nyt jouduttu tekemään poikkeusjärjestelyjä, jotta varhaiskasvatuspaikkoja on saatu lisättyä vastaamaan tarvetta. Varhaiskasvatusikäisten lasten määrän kasvun ja varhaiskasvatuksen osallistumisasteen nousun perusteella varhaiskasvatuksessa olevien lasten määrä kasvaa Olarin alueella noin 120 lapsella vuoteen 2030 mennessä. Olarin alueella on tarve myös noin 108 korvaavalle suomenkieliselle varhaiskasvatuspaikalle.

Olarin 2 päiväkotia -hankkeessa sovelletaan Espoon päiväkotien suunnitteluohjeita. Alueet jäsennetään siten, että lapsiryhmien kulkuyhteydet ovat selkeät, turvalliset ja valvottavat ja että ryhmätiloissa voi tarpeen mukaan toimia eri-ikäisiä lapsia.

Svenska rum -lautakunta hyväksyi Olarin 2 päiväkotia -hankkeen tarveselvityksen osaltaan kokouksessaan 16.8.2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Räf, lautakunnan puheenjohtaja, p. 040 822 8822, marika@marikaraf.fi
Harri Rinta-aho, kasvun ja oppimisen toimialajohtaja, p. 050 428 9440, harri.rinta-aho@espoo.fi
Tapio Erma, suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalvelujen johtaja, p. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Juha Nurmi, suomenkielisen perusopetuksen johtaja, p. 050 372 5852, juha.nurmi@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, p. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme