Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

The Shubie Brothersin uusi albumi It Takes A Village “soitti itse itsensä – ilman minkäänlaista genrepurismia”

Jaa

Mitä tekevät Suomen työllistetyimpiin kuuluvat muusikot, kun leipätöistä saa lomaa? 

Siihen kuullaan vastaus tänään elokuun 18. päivänä, kun The Shubie Brothersin uusi pitkäsoitto It Takes A Village ilmestyy. Muun muassa Ismo Alangon ja J Karjalaisen yhtyeissä vaikuttavista muusikkoystävistä muodostuneen, jo pitkäikäisen bändin uusi levy soi nimensä mukaisesti kuin soittamassa olisi pieni kylä – mutta kyseessä on viiden Shubie-veljen sulava yhteissoundi. Vierailijoita ei levyllä kuulla.

The Shubie Brothers. Vas: Miikka Paatelainen, Abdissa "Mamba" Assefa, Janne Haavisto, Jussi Jaakonaho, Jukka Kiviniemi.
The Shubie Brothers. Vas: Miikka Paatelainen, Abdissa "Mamba" Assefa, Janne Haavisto, Jussi Jaakonaho, Jukka Kiviniemi.

Bändissä soittavat Jussi Jaakonaho (kitarat), Miikka Paatelainen (kitarat), Jukka Kiviniemi (basso), Abdissa "Mamba" Assefa (lyömäsoittimet) ja Janne Haavisto (rummut). Kokoonpanossa varsinaisen solistin ja keulahahmon puuttuminen on alusta asti tuonut bändiin poikkeuksellisen demokratian ja paineettomuuden tilan, ilman minkäänlaista genrepurismia tai ennalta-arvattavuutta. The Shubie Brothers on itseohjautuva organismi, joka osaa yllättää jäsenensäkin.

Kokoonpanon edellisen albumin Casual (2020) tekeminen ja siitä saatu palaute olivat niin positiivisia kokemuksia, että uusia biisejä alkoi syntyä saman tien lisää. 

– Uusi levy syntyi kuin itsestään. Yhdessä soittaessa musa kuulostaa heti vain ja ainoastaan tältä bändiltä. Edelliseen levyyn verrattuna ollaan entistä rohkeampia ja musiikissa on enemmän mystiikkaa. Itse en hahmota useinkaan, miten tähän ollaan päädytty. Tämä levy toden totta soitti itse itsensä!, kitaristi Jussi Jaakonaho heittää. 

– Tuntuu, että tämä bändi kehittyy ja syvenee täysin tiedostamatta ja varta vasten yrittämättä. Bändissä on ihan mihin tahansa maailman instrumentaalibändiin verrattuna poikkeuksellisen vahvasti sävellyksellistä, rytmillistä ja solistista voimaa, Jaakonaho kiteyttää The Shubie Brothersin nykytilan.

– Mulle "It Takes A Village" tarkoittaa muun muassa sellaista yhteisöllisyyttä, johon olen törmännyt vaikkapa Austinissa, Texasissa ja Helsingin Roihuvuoressa. Sellaista, jossa skidit otetaan alusta asti messiin elämään, myös keikoille, jossa perinteet musasta ruokaan siirtyy luontevasti sukupolvelta toiselle. Siinä on jotain todella kaunista!, rumpali Janne Haavisto summaa levyn nimen ja biisien alkulähteiden taustaa.

Levytyssessiot käynnistyivät Mamba Assefan äänityksillä Ambience-studiolla syksyllä 2022. Äänityksiä jatkettiin Sipoon E-studiolla tammikuussa 2023 Jyri Riikosen johdolla. Miksauksesta vastasi Janne Haavisto Shubie Sound Studiolla ja masteroinnista Pauli Saastamoinen Finnvox Studiolla. Kannen viimeisteli Haaviston tekemien valokuvakollaasien pohjalta Egotripistäkin tuttu Knipi.

The Shubie Brothersia työllistävät Suomen eturivin solistit keikkailevat ensi vuonna harvemmin, ja se mahdollistaa bändin jalkautumisen studiosta enenevässä määrin keikkalavoille. Tilanne päästää soittajat paikkaan, johon he aina vääjäämättä palaavat – ja palavat halusta palata – kun vaan muilta pesteiltään ehtivät: Shubie-veljiksi!

Tulkoon vuodesta 2024 koko maailman rytmeissä kelluvan rautalangan ilosanoman vuosi!

It Takes A Village -albumin julkistusta juhlitaan maanantaina 21.8. Huvilateltassa. The Shubie Brothers aloittaa illan ennen etiopialaisjazzin mestaria Mulatu Astatkea.

Liput Huvilateltan 21.8. klo 19.00 alkavalle levynjulkistuskeikalle täältä

It Takes A Village -albumin kappaleet:

1. Angles Morts
2. Aurora
3. It Takes A Village
4. Snake Island
5. Longing
6. Back To Normal
7. Arid
8. Sam The Flower
9. Hattaraa
10. Discordia
11. Faux Madness

Katso tuore video Angles Morts -singlestä täältä.

The Shubie Brothersin levyt ovat kuultavissa suoratoistoissa.  

The Shubie Brothers Instagram

The Shubie Brothers Facebook

Yhteyshenkilöt

Kuvat

The Shubie Brothers: It Takes A Village -levyn kansi. Levy on saatavilla vinyylinä. CD:nä sekä digitaalisena versiona suoratoistopaiveluista.
The Shubie Brothers: It Takes A Village -levyn kansi. Levy on saatavilla vinyylinä. CD:nä sekä digitaalisena versiona suoratoistopaiveluista.
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Tuomo & Markus -voimaduon uusin Hearing Voices -single ottaa kantaa mielenterveysongelmiin toiveikkaasti kasvavan popkappaleen voimalla30.11.2023 14:38:20 EET | Tiedote

Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin muodostama Tuomo & Markus -voimaduo julkaisee perjantaina 1.12. uuden singlen ja videon Hearing Voices. Kyseessä on uusi versio keväällä ilmestyneen, ylistetyn Game Changing -albumin päätösraidasta. Kokonaan E-Studiossa livenä soitettu ja kuvattu Tero Ahosen ohjaama video on katsottavissa ensinäytössä Soundin sivuilla tänään.

Salaliiton massiivinen tupla-albumi Portaat julki tänään – levyä juhlitaan julkaisukeikalla Turun Dynamossa3.11.2023 10:15:23 EET | Tiedote

Salaliiton neljäs levy Portaat julkaistiin tänään perjantaina 3. marraskuuta suoratoistoissa ja tuplavinyylinä. Bändin uusi, kuvia kumartamaton albumi sisältää aiempiin levyihin verrattuna enemmän ääripäitä: hiljainen ja herkkä sointi saa rinnalleen entistäkin määrätietoisemman ja raskaamman äänimaailman, joka on kuitenkin läpeensä täynnä inhimillistä musiikin ja ystävyyden parantavaa voimaa. Levy esittelee myös Salaliiton uudistuneen kokoonpanon, jossa rumpalina toimii muun muassa The Curea The Kurre -nimellä suomeksi versioinut multi-instrumentalisti Tommi Rantamäki.

Salaliiton tulevan Portaat-albumin uusi single ja video Tärkeä ihminen ilmestyy perjantaina 13.10. – videon ensinäyttö nyt Soundissa12.10.2023 12:00:00 EEST | Tiedote

Perjantaina suoratoistopalveluissa julkaistava Tärkeä ihminen on Salaliiton marraskuussa ilmestyvän Portaat-tuplalevyn toinen single. Biisissä Salaliiton melankoliset laulumelodiat, kitaroiden kuulas vuoropuhelu ja rumpujen ja basson tukeva liitto soivat bändille ominaisella harmonialla. Kappale soljuu The Curen ja The Smithsin hengessä ja rakastumista ja rakastettua kuvaava teksti avaavat kuulijalle oven Salaliiton omalakiseen maailmaan. Tärkeä ihminen on jo tänään kuultavissa ja nähtävissä uuden videon kera Soundin sivuilla.

Maailmat kohtaavat WIFTI Helsinki Summitissa kun elokuvan ja television vaikuttajanaiset kertovat, miten maailmaa muutetaan tasa-arvoisemmaksi ja yhdenvertaisemmaksi29.8.2023 13:14:28 EEST | Tiedote

Espoon Hanasaaressa 22.-24. syyskuuta järjestettävä elokuva- ja televisioalan naisammattilaisten kansainvälinen huippukokous WIFTI Helsinki Summit 2023 – Facing the Future kokoaa yhteen Oscar-, Emmy-, Bafta- ja Jussi-palkittuja alan naisvaikuttajia Intiasta ja Nigeriaan ja Kaliforniasta Saamenmaalle. Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävässä huippukokouksessa pohditaan globaalin elokuva- ja televisioalan ongelmia ja ratkaisuja ja etsitään keinoja yhdenvertaisen ja tasa-arvoisen tulevaisuuden puolesta.

Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki -erikoisnäytös järjestetään Kinopalatsissa perjantaina 1.9. – ennen näytöstä keskustelu Kaija Saariahon säveltäjätyön monista ulottuvuuksista29.8.2023 08:49:31 EEST | Tiedote

Säveltäjä Kaija Saariahosta kertovasta elokuvasta Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki järjestetään erikoisnäytös tulevana perjantaina 1.9. Helsingin Kinopalatsi 2 -salissa. Ilta alkaa klo 18.00 keskustelutilaisuudella, jossa avataan erityisesti Kaija Saariahon säveltäjätyön monia ulottuvuuksia tilaustöiden säveltämisestä kollegiaaliseen yhteistyöhön. Elokuvan esitys alkaa klo 19.00. Näytöksen ja keskustelutilaisuuden järjestävät Teatro Productions ja Pirkanmaan elokuvakeskus yhteistyössä Finnkinon, Suomen Säveltäjät ry:n, Music Finlandin ja Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy:n kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme