Kumppanuustalo Myötätuulen toiminta alkaa – tervetuloa avajaisiin 1.9.

Jaa

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue haluaa tarjota asukkailleen monipuolisia palvelupolkuja sekä mahdollistaa tuen tarjoamisen myös virka-ajan ulkopuolella. Haluamme erityisesti ottaa huomioon elämän tuulissa nousevat haasteet ja auttaa niissä eteenpäin. Tähän tarpeeseen on syntynyt Kumppanuustalo Myötätuuli.

Kumppanuustalo Myötätuulen avajaiset pidetään 1.9.2023

Tervetuloa Kumppanuustalo Myötätuulen avajaisiin perjantaina 1.9.2023 kello 12.00–15.00 osoitteeseen Jokikatu 7 A 21, 06100 Porvoo. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi avajaisiin kaikki aiheesta kiinnostuneet!

Avajaisten ohjelma

  • Klo 12–12.15 Tervetuliassanat hyvinvointialueen johtaja Max Lönnqvist
  • Klo 12.15–12.30 Musiikkiesitys
  • Klo 12.30–12.45 HUS Terapiat etulinjaan hankejohtaja Samuli Saarni
  • Klo 12.45–13.00 Musiikkiesitys
  • Klo 13.00 eteenpäin muita puhujia ja musiikkiesityksiä

Kumppanuustalo tarjoaa alueen asukkaille erilaisia tukimuotoja paikan päällä

Kumppanuustalo Myötätuuli on monitoimijatalo, joka tarjoaa alueen asukkaille turvallisen paikan, jossa voi tulla kuulluksi ja kohdatuksi. Tarjolla olevia tukimuotoja ovat esimerkiksi neuvonta, keskustelutuki, ryhmätoiminta, vertaistuki ja kokemusasiantuntijatoiminta.

Palvelut ja toiminta ovat maksuttomia ja perustuvat Itä-Uudenmaan alueella käytössä olevaan Neljän tuulen toimintamalliin, jonka tavoitteena on edistää mielenterveyttä sekä ehkäistä päihdehaittoja, ongelmapelaamista ja lähisuhde- tai muuta väkivaltaa.

Toimijoiden yhteinen tavoite on vähentää teemoihin liittyvää häpeän kokemusta sekä kannustaa alueen asukkaita hakemaan tukea varhaisessa vaiheessa.

- Olemme koko tiimin ja yhteistyökumppaneiden kanssa hyvin iloisia ja innostuneita Kumppanuustalo Myötätuulen toiminnan alkamisesta, kertoo Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen koordinaattori Meritte Nyqvist. Kumppanuustalo on odotettu lisä palvelutarjontaamme ja se mahdollistaa uudella tavalla erilaisten tukimuotojen tarjoamisen Itä-Uudenmaan asukkaille. Nyt Porvoossa avautuvan fyysisen toimipisteen lisäksi tulemme kehittämään digitaalisia palveluita myös Kumppanuustalon kokonaisuudessa. Lisäksi jatkossa tulemme tekemään jalkautuvaa työtä muihin kuntiin, Meritte jatkaa.

Miten voit olla yhteydessä Kumppanuustaloon?

Kumppanuustalo Myötätuulessa työskentelevään koordinaattoriin voit jo nyt ottaa yhteyttä soittamalla arkisin kello 9–15 tai tulemalla paikanpäälle ma-to kello 11-13 välisenä aikana 4.9. alkaen. Talossa voit halutessasi asioida nimettömästi, eikä osallistuminen edellytä asiakkuutta sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa.

Toimintaa on kehitetty yhdessä eri toimijoiden kanssa vuodesta 2021 ja syksyllä toimintaa käynnistämässä: Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen mielenterveys- ja päihdepalveluiden kehittämistyöryhmä, A-klinikkasäätiö, Lyömätön Linja Keski- ja Itä-uusimaa, Valo-Valmennus yhdistys, Porvoon suomalainen seurakunta, Borgå svenska domkyrkoförsamling, Irti Huumeista Ry, Porvoon A-kilta, Etelän-SYLI ry, Itä-Uudenmaan sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry, Mielenterveysomaisten keskusliitto FinFami ry, Porvoon SETA ry, Rikosuhripäivystys RIKU, Kundaliinijoogaopettajat, Porvoo NA, Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen mielenterveys- ja päihdepalvelut.

Kumppanuustalo Myötätuuli on osa Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen Suomen kestävän kasvun hanketta. Olemme täällä sinua varten!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue tuottaa ja järjestää julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut alueellaan, johon kuuluu seitsemän kuntaa: Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo, Pukkila ja Sipoo.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme