Rakennusliike Lapti Oy

Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus Luola palvelee alueen oppilaitoksia monipuolisesti

Jaa

Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus Luolan rakentaminen etenee hyvää tahtia – työmaalla on alkanut sisävalmistusvaihe ja pääsisäänkäyntirakennuksen rakentaminen Luolan ulkopuolelle. Sisävalmistusvaiheeseen kuuluvat muun muassa vaativat ja laajat tekniikka-asennukset, joita vaaditaan esimerkiksi kansainvälisten urheilutapahtumien järjestämiseen.

Luolaan rekrytoidaan parhaillaan kahvila-, ravintola- ja asiakaspalveluyrittäjää, joka kehittää yhteistyössä kaupungin kanssa asiakkaille laadukkaita palveluita. Kahvila-ravintola-liiketoiminnan lisäksi yrittäjä hoitaa Luolan asiakaspalvelun, joka koostuu Luolan käyttäjien opastuksesta, neuvonnasta ja asiakasmaksujen perimisestä.

Perinteisiä harjannostajaisia Luolassa päästään viettämään perjantaina 8.9.2023 Luolan runkorakenteiden valmistumisen kunniaksi. Luolan 2. vaiheen eli sisäosien rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy.

Yhteistyöllä rakennetaan kaikille mieluinen Luola

Kuopion kaupunki ja Savilahden alueen oppilaitokset eli Savon ammattiopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen yliopisto ovat toimineet yhteistyössä tässä monivaiheisessa hankkeessa, joka on pitänyt sisällään kustannusten ja suunnitelmien uudelleenarviointia pitkin matkaa. Oppilaitosten lisäksi myös urheiluseuroja on kuultu hankkeen edetessä jatkuvasti, ja tiloja on muokattu ja mitoitettu käyttäjien tarpeiden mukaan.

”Lähtökohtanamme on ollut, että Luolaa rakennetaan käyttäjiä varten ja heidän tarpeisiinsa”, kertoo Kuopion kaupungin liikuntapalvelusuunnittelija Ilja Venäläinen.

SYKETTÄ-korkeakoululiikunnan suunnittelija Tiitta Paajanen iloitsee myös rakennushankkeen aikaisesta yhteistyöstä. Luolasta halutaan opiskelijoille mieluisa paikka, mikä näkyy vaikkapa kulkuyhteyksissä ja aukioloajoissa.

”Mielipiteitämme on huomioitu jo suunnitteluvaiheessa esimerkiksi tilojen ja liikuntavälineistön osalta.”

Luola luo vetovoimaa koko kaupungille

Luola muodostaa valmistuessaan monipuolisen kohtaamispaikan ja toimii kokoavana voimana kehittyvälle Savilahden alueelle. Liikuntakäytön lisäksi se luo turvaa tarjoamalla väestönsuojan lähes 7 000 ihmiselle. Toki liikunta- ja tapahtumakeskus tuo myös eloa alueelle erilaisten palveluiden ja tapahtumien muodossa. Luolassa nähdään tulevaisuudessa konsertteja, seminaareja, turnauksia ja kansainvälisiäkin otteluita eri lajeissa.

”Luola kokoaa yhteen niin alueen toimijat kuin kotimaiset ja ulkomaiset kävijätkin. Sen tarjoamat hyvinvointipalvelut ja tapahtumat toimivat vetovoimatekijänä koko kaupungille”, iloitsee Venäläinen.

”Meille Luola on tärkeä osa vetovoimaista ja monipuolista Savilahden kampustamme. Se tarjoaa terveelliset ja hyvät tilat liikkua sekä vastaa myös isoja tiloja vaativiin käyttötarpeisiimme. Luolassa on myös tarvitsemamme väestönsuojelutilat”, sanoo Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve.

Helveen mukaan uuden hallitusohjelman tavoitteena on lisätä liikuntaa toisella asteella ja muutoinkin kannustaa nuoria liikkumaan.

”Käyttötarpeiden voi tulevaisuudessa odottaa kasvavan. Samoin henkilökunnan liikuntatilana Luola on tärkeä mahdollisuuksien lisääjä.”

Tavoitteena on, että 300 000–350 000 kävijää pääsee nauttimaan Luolan palveluista vuosittain. Liikunta- ja tapahtumakeskus avataan yleisölle ja liikkujille loppukesästä 2024.

Yhteyshenkilöt

Kuopion kaupunki / liikuntapalvelusuunnittelija Ilja Venäläinen, ilja.venalainen@kuopio.fi, 0447182500

Tietoja julkaisijasta

Lapti lyhyesti

Lapti on vakavarainen rakentaja, joka keskittyy toiminnassaan kohtuuhintaisten asuntojen uudisrakentamiseen Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. Laptin palveluvalikoimaan kuuluu lisäksi laadukkaiden liike- ja toimitilojen, koulujen ja terveydenhuoltokiinteistöjen sekä päivähoito- ja hoivakiinteistöjen rakentaminen maanlaajuisesti. Rakennusliike Lapti -konsernin palveluksessa oli tilikauden päättyessä noin 570 henkilöä. www.lapti.fi

Rakennamme huolella hyvän elämän puitteet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Uuden ympärivuorokautista hoivaa tarjoavan palvelutalon rakentaminen alkoi Seinäjoella14.11.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Seinäjoelle nousee uusi ikäihmisten 46-paikkainen palvelutalo korvaamaan alueen nykyisiä elinkaarensa loppupäähän tulevia hoivatiloja. Kiinteistö Oy Seinäjoen Kniipin omistukseen tulevan palvelutalon valvonnasta ja rakennuttajatehtävistä vastaa SARA Oy. Palvelutalon suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy. Palveluntuottajana ja vuokralaisena tulee toimimaan Attendo Oy. Palvelutalon rakentaminen on alkanut marraskuussa 2023 tontin raivaustöillä, ja talo valmistuu loppuvuodesta 2024.

Asumispalveluyksikkö Honkahovi valmistui etuajassa ja nollavirheluovutuksena Liperiin3.10.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Ylämyllyn taajamaan Honkalammen alueelle valmistui uusi ikäihmisten 30-paikkainen asumispalveluyksikkö Honkahovi. Asumisyksikkö valmistui etuajassa ja nollavirheluovutuksena vajaan vuoden kestäneiden rakennustöiden jälkeen. Pohjois-Karjalan hyvinvointialue aloittaa toiminnan asumispalveluyksikössä lokakuussa ja ensimmäiset asukkaat muuttavat lokakuun puolivälin jälkeen. Suomen Hoiva ja Asunto Oy:n omistaman asumisyksikön suunnittelusta ja rakentamisesta vastasi Rakennusliike Lapti Oy.

Opiskelijatornitalo UNO saavutti harjakorkeuden – opiskelijat pääsevät muuttamaan keväällä 20248.9.2023 14:30:00 EEST | Tiedote

Oulun 3. korkein asuinkerrostalo ja Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön historian korkein uudiskohde, 16-kerroksinen UNO on saavuttanut harjakorkeuden. Opiskelijoiden arjen kohtaamisiin ja yhteisöllisyyteen on panostettu tornitalossa tavalla, joka tuo tasapainoa yksinasumiseen ja etäopiskeluun. Yhteistoiminta on korostunut myös hankkeen suunnittelussa ja rakentamisessa. Opiskelijat pääsevät muuttamaan uusiin asuntoihin keväällä 2024.

Savitaipaleelle uusi hoivakoti ympärivuorokautisen hoivan asiakkaille4.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Hoivakodin rakentaminen alkaa syksyllä 2023, ja talo valmistuu loppuvuodesta 2024. Uudessa hoivakodissa on tilat 60 asukkaalle. Osa tiloista soveltuu ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikääntyneille ja osa yhteisölliseen asumiseen. Suomen Hoiva ja Asunto Oy:n omistukseen tulevan hoivakodin suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy. Tiloissa tuottavat palveluja Attendo Oy ja Etelä-Karjalan hyvinvointialue.

Ähtärin kampus yhdistää ammatillisen koulutuksen ja lukion saman katon alle – Lapti aloittaa rakentamisen elokuussa22.8.2023 09:30:00 EEST | Tiedote

Ähtäriin nousee uusi kampus, joka yhdistää Seinäjoen koulutuskuntayhtymän ammatillisen koulutuksen ja Ähtärin lukion saman katon alle Tuomarniemen alueelle. Rakentaminen käynnistyy elokuussa 2023. Rakennustyöt valmistuvat syksyllä 2025, ja opetustoiminta kampuksella alkaa vuoden 2025 loppupuolella. Kokonaisuuden pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Lapti Oy. Pääsuunnittelijana ja arkkitehtina toimii Mikko Pohjaranta UKI Arkkitehdit Oy:stä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme