ELY-keskukset

Uusi määräaikainen yrityksen kehittämisavustuksen EAKR-haku käynnistyy Pohjois-Pohjanmaalla 21.8.2023 (Pohjois-Pohjanmaa, Lappi ja Kainuu) 

Jaa
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksessa avautuu uusi yrityksen kehittämisavustusten haku Suomen rakennerahasto-ohjelmasta Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027. EAKR-avustukset ovat haettavissa Pohjois-Pohjanmaan alueella 21.8.–29.9.2023.

Rahoitus on suunnattu pk-yrityksille, joilla arvioidaan olevan hyvät valmiudet toimia kannattavasti ja kilpailukykyisesti markkinoilla, ja joilla on edellytykset liiketoiminnan kehittämiseen sekä kasvuun. Avustusta suunnataan erityisesti maakuntaohjelman mukaisille kärkitoimialoille. 

Kehittämisavustusta voidaan myöntää kehittämistoimenpiteisiin ja investointeihin, kun yritys haluaa panostaa merkittävästi uudistumiseen tai pyrkii kasvamaan. Tavoitteena voi olla vienti- ja kansainvälistymismahdollisuuksien parantaminen tai kasvun hakeminen uusia tuotteita, palveluita tai tuotantomenetelmiä kehittämällä. Yritys voi tavoitella uusia markkinoita tai kartoittaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Rahoitusta kohdistetaan ensisijaisesti pk-yritysten innovatiivisiin hankkeisiin, joilla on positiivinen vaikutus myös aluetalouteen. 

Rahoitettavilla hankkeilla tulee olla merkittävä vaikutus yrityksen kasvuun, uudistumiseen, kansainvälistymiseen tai innovaatiotoimintaan. Rahoituksessa huomioidaan erityisesti ilmastonmuutokseen sopeutumiseen, hiilineutraalisuuden edistämiseen ja energia- tai materiaalitehokkuuteen vaikuttavat hankkeet. Avustusta hakevan yrityksen on hyvä tutustua Pohjois-Suomen rahoituslinjauksiin ja EU-ohjelman erityistavoitteisiin ennen hakemuksen jättämistä.  

Avustus on haettavissa 21.8.–29.9.2023. Hakemus tulee jättää EURA2021 -hakujärjestelmän kautta ennen hankkeen aloittamista. Ennen avustushakemuksen jättämistä on suositeltavaa olla yhteydessä yritysasiantuntijaan.  

Määräaikaiseen EAKR-hakuun jätetyistä hakemuksista tehdään päätöksiä vasta kyseisen hakuajan päättymisen jälkeen. EAKR-rahastosta voidaan myöntää tukea tietyin ehdoin myös suuryrityksille.

Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa on edelleen haettavissa myös JTF-rahoitusta yritysten kehittämiseen 31.12.2023 asti. Haku on jatkuva eli hakemuksia otetaan käsittelyyn jo hakuajan kuluessa. JTF-rahaston kautta ei voida myöntää tukea suuryrityksille.

Hakemusta ei tule jättää molempiin hakuihin. Yritysasiantuntijan kanssa voi tarvittaessa keskustella, kumpaan hakuun yrityksen hakemus on tarkoituksenmukaista osoittaa

Lisätietoja 

EAKR-hakuilmoitus valintaperusteineen löytyy hakuajan käynnistyttyä EURA2021-järjestelmästä, ja lisätietoja on saatavilla myös rakennerahastot.fi sekä ely-keskus.fi. 

Hakijoiden apuna on lisäksi valtakunnallinen pk-yritysten rahoitusneuvonta, p. 0295 024 800 ma-pe klo 9–15.

Suomen rakennerahasto-ohjelma Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027.

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Sinilevätilanne heikentynyt Lounais-Suomen alueella (Varsinais-Suomi, Satakunta)18.7.2024 11:48:48 EEST | Tiedote

Lounais-Suomen sinilevähavainnot ovat lisääntyneet viime viikosta satelliittikuviin ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen vakioseurannan tietoihin perustuen. Sinilevää on havaittu hyvin runsaissa määrin erityisesti Saaristomeren sisä- ja välisaaristossa, mutta runsaita havaintoja on myös Selkämereltä. Suurin osa leväesiintymistä on sijainnut merialueilla, mutta myös joillakin sisävesialueilla on havaittu sinilevää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye