ELY-keskukset

Uusi määräaikainen yrityksen kehittämisavustuksen EAKR-haku käynnistyy Pohjois-Pohjanmaalla 21.8.2023 (Pohjois-Pohjanmaa, Lappi ja Kainuu) 

Jaa
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksessa avautuu uusi yrityksen kehittämisavustusten haku Suomen rakennerahasto-ohjelmasta Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027. EAKR-avustukset ovat haettavissa Pohjois-Pohjanmaan alueella 21.8.–29.9.2023.

Rahoitus on suunnattu pk-yrityksille, joilla arvioidaan olevan hyvät valmiudet toimia kannattavasti ja kilpailukykyisesti markkinoilla, ja joilla on edellytykset liiketoiminnan kehittämiseen sekä kasvuun. Avustusta suunnataan erityisesti maakuntaohjelman mukaisille kärkitoimialoille. 

Kehittämisavustusta voidaan myöntää kehittämistoimenpiteisiin ja investointeihin, kun yritys haluaa panostaa merkittävästi uudistumiseen tai pyrkii kasvamaan. Tavoitteena voi olla vienti- ja kansainvälistymismahdollisuuksien parantaminen tai kasvun hakeminen uusia tuotteita, palveluita tai tuotantomenetelmiä kehittämällä. Yritys voi tavoitella uusia markkinoita tai kartoittaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Rahoitusta kohdistetaan ensisijaisesti pk-yritysten innovatiivisiin hankkeisiin, joilla on positiivinen vaikutus myös aluetalouteen. 

Rahoitettavilla hankkeilla tulee olla merkittävä vaikutus yrityksen kasvuun, uudistumiseen, kansainvälistymiseen tai innovaatiotoimintaan. Rahoituksessa huomioidaan erityisesti ilmastonmuutokseen sopeutumiseen, hiilineutraalisuuden edistämiseen ja energia- tai materiaalitehokkuuteen vaikuttavat hankkeet. Avustusta hakevan yrityksen on hyvä tutustua Pohjois-Suomen rahoituslinjauksiin ja EU-ohjelman erityistavoitteisiin ennen hakemuksen jättämistä.  

Avustus on haettavissa 21.8.–29.9.2023. Hakemus tulee jättää EURA2021 -hakujärjestelmän kautta ennen hankkeen aloittamista. Ennen avustushakemuksen jättämistä on suositeltavaa olla yhteydessä yritysasiantuntijaan.  

Määräaikaiseen EAKR-hakuun jätetyistä hakemuksista tehdään päätöksiä vasta kyseisen hakuajan päättymisen jälkeen. EAKR-rahastosta voidaan myöntää tukea tietyin ehdoin myös suuryrityksille.

Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa on edelleen haettavissa myös JTF-rahoitusta yritysten kehittämiseen 31.12.2023 asti. Haku on jatkuva eli hakemuksia otetaan käsittelyyn jo hakuajan kuluessa. JTF-rahaston kautta ei voida myöntää tukea suuryrityksille.

Hakemusta ei tule jättää molempiin hakuihin. Yritysasiantuntijan kanssa voi tarvittaessa keskustella, kumpaan hakuun yrityksen hakemus on tarkoituksenmukaista osoittaa

Lisätietoja 

EAKR-hakuilmoitus valintaperusteineen löytyy hakuajan käynnistyttyä EURA2021-järjestelmästä, ja lisätietoja on saatavilla myös rakennerahastot.fi sekä ely-keskus.fi. 

Hakijoiden apuna on lisäksi valtakunnallinen pk-yritysten rahoitusneuvonta, p. 0295 024 800 ma-pe klo 9–15.

Suomen rakennerahasto-ohjelma Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027.

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Ansökningarna om utvecklingstjänster för företag upphör22.9.2023 12:32:52 EEST | Tiedote

NTM-centralernas Utvecklingstjänster för företag läggs ned i början av 2024 i enlighet med regeringsprogrammet. Ansökningstiden för Analys- och Konsulteringstjänster går ut i alla landskap senast 30.11.2023. I landskapen Västra och Södra Finland upphör dock anslagen redan tidigare. Minst anslag finns till förfogande i Västra Finland, där man inte längre rekommenderar att lämna in nya ansökningar. Ansökningarna behandlas i den ordning de inkommit och tjänsterna beviljas så länge det finns anslag. Under hösten inleds ännu nya utbildningar.

ELY-keskusten Yritysten kehittämispalvelujen haut päättyvät22.9.2023 12:32:52 EEST | Tiedote

ELY-keskusten Yritysten kehittämispalvelut lakkautetaan vuoden 2024 alusta hallitusohjelman mukaisesti. Analyysi- ja Konsultointi-palvelujen haku päättyy kaikissa maakunnissa viimeistään 30.11.2023. Länsi- ja Etelä-Suomen maakunnissa määrärahat kuitenkin loppuvat jo aiemmin. Vähiten määrärahaa on käytettävissä Länsi-Suomessa, jossa uusien hakemusten jättämistä ei enää suositella. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja palveluja myönnetään niin kauan kuin määrärahoja riittää. Syksyn aikana on käynnistymässä vielä uusia koulutuksia.

Korjaamisen jalo taito - suunnitteletko vanhan rakennuksesi korjausta?18.9.2023 14:00:33 EEST | Tiedote

Tervetuloa 10.10.2023 Turussa järjestettävään Korjaamisen jalo taito -seminaariin (etäosallistumismahdollisuus). Seminaarissa pureudutaan korjausrakentamisen taidon tarpeisiin ja uhanalaisuuteen. Tapahtuma on suunnattu valtakunnallisesti kaikille rakentamisen ja kiinteistönhuollon parissa toimiville ja alalle aikoville sekä koulutuksen parissa työskenteleville. Ympäristöministeriö osoittaa ELY-keskuksille vuosittain määrärahaa jaettavaksi avustuksina rakennusperinnön hoitoon. Tänä vuonna rakennusperinnön hoidon avustusten haku käynnistyy 17.10.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme