SDP EDUSKUNTA

SD-eduskuntaryhmä vaatii hallitusta heräämään rakennusalaa uhkaavaan romahdukseen sekä perumaan työmarkkinaheikennykset ja aikuiskoulutustuen lakkauttamisen

Jaa

Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä julkaisi kesäkokouksessaan Vantaalla täsmäterveiset Orpon hallitukselle budjetin valmisteluun.

Eduskuntaryhmä vaatii Orpon hallitusta korjaamaan kurssiaan niin työelämä- kuin koulutuskysymyksissä. Suomen Pankin mukaan Suomi on jo taantumassa. Hallituksen etupainotteiset leikkaukset uhkaavat syventää ja pidentää taantumaa. 

Orpon hallitus on toistaiseksi kunnostautunut hallituksen rasismiongelman ja kohujen ohella linjaamaan sopimisen kulttuurin rapauttamisesta, työelämän heikennyksistä ja työntekijöiden kurittamisesta. Näillä eväillä ei rakenneta Suomeen luottamusta, jota kansalaisten lisäksi kaipaavat myös talous- ja työelämä.

- Vaadimme hallitusta perumaan suunnitelemansa työelämän heikennykset. Tässä repivässä ja epävarmassa ajassa emme tarvitse työmarkkinoille tai talouteen yhtään lisää ristiriitoja. Maamme hallituksen tehtävänä on oltava suomalaisten arjen kurjistamisen sijaan rakentaa päätöksillään luottamusta tulevaisuuteen. Vielä on aikaa kääntää kurssia, toteaa eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

- Asuntorakentamisen romahdus on estettävä. Alalle on kohdistettava täsmätoimia, julkisen ara-tuotannon tuki voisi toimia piristysruiskeena. Sama koskee korjaustukia - meillä on paljon korjausvelkaa, toteaa eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Kim Berg.

- Koulutus on Suomen voimavara, jota tulee kehittää. Nyt hallituksen valtionavustusten indeksijarrut ovat itse asiassa koulutusleikkauksia. Orpon hallituksen linjaus aikuiskoulutustuen lakkauttamisesta on ristiriidassa järjen ja työelämän tarpeiden kanssa. Aikuiskoulutus on vastaus työelämän kohtaanto-ongelmiin, toteaa ryhmän varapuheenjohtaja Piritta Rantanen.

- Hallituksen olisi syytä tarttua kiireesti talouskysymyksiin ja kääntää kuluttajien luottamus kasvun uralle. Nyt pitää panostaa ihmisiin. Myös asuntorakentamisen romahdus on estettävä ja aikuiskoulutustuen lakkauttaminen olisi virhe, valtiovarainvaliokunnan sd-vastaavan Joona Räsäsen päättää.

Klo 15:10: korjattu otsikkoa

Yhteyshenkilöt

Antti LindtmanEduskuntaryhmän puheenjohtaja

Puh:040 577 6255

Kim BergEduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja - riksdagsledamot

Puh:050 514 3196

Piritta RantanenKansanedustaja, eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja

Puh:050 545 1123

Liitteet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme