Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo

Tripadvisor palkitsi Muumimuseon Travellers’ Choice 2023 -palkinnolla

Jaa
Tripadvisor on palkinnut Tampereella sijaitsevan maailman ainoan Muumimuseon Travellers’ Choice 2023 -palkinnolla Erikoismuseoiden kategoriassa. Palkinnon saava kohde saa jatkuvasti erinomaisia arvioita matkailijoilta Tripadvisor-sivustolla. Voittajat sijoittuvat maailmanlaajuisesti 10 parhaan prosentin joukkoon Tripadvisorissa olevista kohteista.
Photo: Heidi Mäenpää
Photo: Heidi Mäenpää

”Tove Janssonin alkuperäiset muumikuvitukset, Tuulikki Pietilän kolmiulotteiset muumikuvaelmat ja Muumimuseon salaperäinen tunnelma luovat kansainvälisestikin ainutlaatuisen kokonaisuuden. Janssonin muumitarinoista löytyy tasoja ja sisältöjä kaikenikäisille kävijöille. Museo avaa muumiseikkailujen lisäksi taiteilijan elämää ja uraa erilaisilla opastuksilla ja työpajoilla”, toteaa Muumimuseon ja Tampereen taidemuseon johtaja Selma Green.

Muumimuseo perustuu Tove Janssonin vuonna 1986 lahjoittamaan muumitaiteen kokoelmaan. Muumimuseo on yksi harvoista naistaiteilijalle omistetuista taidemuseoista. Museossa on vuosittain noin 80 000–100 000 kävijää, ja pandemian jälkeen myös kansainväliset museovieraat ovat palaamassa.

Tripadvisor on maailman suurin matkailuun liittyvä alusta. Matkailijat ympäri maailmaa käyttävät Tripadvisorin sivustoa ja sovellusta löytääkseen paikan, missä yöpyä, vierailla ja syödä perustuen suosituksiin niiltä, jotka ovat käyneet paikoissa aiemmin. Tripadvisorista löytyy jo yli miljardi arviota ja mielipidettä lähes 8 miljoonasta yrityksestä 22 kielellä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Photo: Heidi Mäenpää
Photo: Heidi Mäenpää
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo
Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo 

Maailman ainoa Muumimuseo

Muumimuseo on elämyksellinen taidemuseo, joka viehättää kaikenikäisiä muumien ja kuvataiteen ystäviä. Tutustu muumien rakastettuihin tarinoihin Tove Janssonin alkuperäisten kuvitusten myötä, astu taikurin hattuun ja koe Muumilaakson taikuutta, tutki yksityiskohtaisia muumikuvaelmia ja näe kimaltelevan pyrstötähden kiitävän avaruudessa! Uutta katsottavaa löytyy museon Observatoriosta eli vaihtuvien näyttelyiden tilasta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo

Vuoden 2023 nuoren taiteilijan Eetu Huhtalan näyttely avautuu 17.6.2023 Tampereen taidemuseossa8.6.2023 11:33:11 EEST | Tiedote

Vuoden 2023 nuoreksi taiteilijaksi valitun kuvanveistäjä Eetu Huhtalan näyttely a pillow fort & other soft things avautuu Tampereen taidemuseon ylemmissä kerroksissa lauantaina 17.6.2023. Näyttelystä ei järjestetä tiedotustilaisuutta, mutta taiteilija on tavattavissa 12.–16.6. taidemuseolla sopimuksen mukaan. Median edustajat ovat tervetulleita myös henkilökunnan kierrokselle perjantaina 16.6. klo 13.30, jolloin Eetu Huhtala kertoo taiteestaan. Ilmoittautuminen kierrokselle etukäteen os. heli.hakala@tampere.fi. Taidemuseon alimmassa kerroksessa avautuu samaan aikaan Backlight’23: Julmaa valoa – Cruel Radiance -näyttely, joka on osa kansainvälistä Backlight-valokuvafestivaalia.

BACKLIGHT’23 tuo kansainvälistä valokuvataidetta Tampereen taidemuseoon8.6.2023 11:13:41 EEST | Tiedote

Backlight’23-valokuvafestivaalin tämänvuotisen teeman Julmaa valoa / Cruel Radiance nimeä kantava näyttely avautuu Tampereen taidemuseossa lauantaina 17.6.2023. Näyttelystä ei järjestetä tiedotustilaisuutta, mutta taiteilijat Noelle Mason ja Anastasia Mityukova sekä kuraattorit Harri Pälviranta sekä Marko Karo ovat museolla haastateltavissa perjantaina 16.6. iltapäivällä sopimuksen mukaan. Median edustajat ovat tervetulleita myös henkilökunnan kierrokselle perjantaina 16.6. noin klo 14.30 alkaen. Ilmoittautuminen kierrokselle etukäteen os. heli.hakala@tampere.fi. Lauantaina 17.6. klo 15 samat taiteilijat ovat läsnä Artists talk -tilaisuudessa museolla. Backlight’23-näyttelyn kanssa samanaikaisesti museolla avautuu myös Vuoden 2023 nuoren taiteilijan Eetu Huhtalan näyttely a pillow fort & other soft things.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme